reklama

mamy z norwegii

reklama
Aniu! to jakas pomylka! ja mam urodziny w lipcu! czy Ty moze masz cos innego na mysli a ja poprostu nie rozumiem..
ale skoro juz o tym mowa to..

DZIEWCZYNY!! :-D

Ostatnia edycja:
Aniu u Tomka w firmie postojowe to 80% penscji z ostatnich 3 miesiecy :tak:...a pozatym jak sie boi ze gozwolnia to niech idzie do lekarza i powie mu ze potrzebuje zwolnienie lekarskie i to jest 100% platne :tak:, tylko zeby lekarz mu na dluzej wystawil...zema np depresje i nie moze chodzic do pracy....tutaj takie zagrania tez sa ;-), tylkomusi bysc jakis w miare lekarz:sorry2:
a budwolanka sis esy[ie bo nikt nie chce mieszkan kupowac i nie ma dla kogo budowac...chociaz Tomek pracuje w firmie gdzie nie robia samch mieszkan, teraz wykanczaja biurowiec...a tak poza tym to zawsze na koniec roku i na zime jest kryzys budowlany...tak jest wszerdzie i nic tego niezmieni...
Aniu a Twoj Tomek pracuje przy statkach czy lodkach, nie? jaka to firma?
Agata mi nic nie pomoglo szorowanie na kolanach dzisiaj :no:...moze w sypialni da rade...ahhh... a robisz jakies specjalne pozy zeby "dalej poszlo", np nogi do gory czy cos, zaby ani jedna kropelka nie wyleciala :-D?

Kasiu a Emma juz 4 miesiace bedzie miala :szok:..jak ten czas leci :szok:...jeszcze troche i bedzie pol roku:tak::-D!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
ha, ha, Marta dobra jestes;-)

za kazdym razem jak juz jestesmy po, to moja ma takie wyczucie ze mnie wola:baffled: ale maz zawsze mowi nogi do gory, nogi do gory:-D mam niezly ubaw z niego bo on to tak na 100% powaznie mowi. Wkurza sie troche jak widzi ze sie smieje:-D

ale wiesz ja poprostu mam maly kryzys dzisiaj bo mnie to spanie denerwuje, bo jak w dzien odespie to znowu w nocy sie wlocze, a jak juz zasne to sie ciagle budze i zasnac potem nie moge:angry: szlak by to trafil...... bo tak naprawde to ja mam jeszcze czas, jestem dwa tygodnie przed terminem. Ale coz moge robic co chce, a jak postanowi sie pozniej urodzic to i tak postawi na swoim.

Wlasnie znajomi Polacy przyjechali z PL ktorzy w razie czego sie zajma Sandra. Mieszkaja pol godziny drogi od nas, ale ja sie juz przekonalam ze zrobie wlasnie tak, ze jesli cos sie zacznie to bierzemy mala ze soba na porodowke, a oni odbiora ja stamtad. Maz poczeka az przyjada juz na miejsce. To tylko 5 minut roznicy w drodze, a jednak pewniej bedzie czekac na nich w szpitalu niz w domu:tak:

A moj mowi ze to i tak nic nie daje :-D ale ja twardo " ze tak i ze nie ma narzekac bo bedzie mial 6 tyg bez :-D"
No to znalezliscie rozwiazanie z Sandra...suuuper :-)
A ja wlsnie sie dowiedzialam ze moja babcia (85lat) ma raka z przerzutami. a zaczelosie wszytsko jakies pol roku temu ze w szpitalu wyladowala a oni jaleczyli neurologicznie zamiast sprawdzic czy niema raka...no i etraz wyszlo...w srodku nie ma juz nic zdrowego...a najlepsze jest to ze wypisuja ja za szpitala do domu...a moja mam asama sie nia opiekuje a najzdrowsza to tez nie jest, kregoslup i operacje kolana miala niedawno, wiec po romowie z ciotkami oddaja ja do hospicjum...aha a babacia nie chodzi juz i prawie nie mowi i w dodatu nie ma z nia kontaktu, "odjechala"...pozatym meczy sie jak cholera bo ma padaczke poudarowa
Sorkiz e npaisalam Wam ta smutna wiadomosc ale musialm komus powiedziec, wyrzucic to z siebie...jets mi smutno ale psychicznei sie juz dawno przygotowalam na takie wiadomosci, z reszta nie ma sie co dziwic ..ma soj wiek Konietka i czas na nia...a taks sie meczy teraz...tego mi jest najbardziej zal i szkoda.
no takze w PL lekarze tez nie sa suuper :no:...dobrze ze moja Mama ma znajomosci bo tak to dupa...a najlepsze jest to ze tesciowka ktora pracuje w sluzbie zdrowia nic nie pomogla :no::angry:...a tez ma wtyki...powiedziala ze moja mama ma wiecej znajomosci :szok:...taaaa ale mojamama niepracuje w sluzbie zdrowia :wściekła/y::crazy::crazy::crazy:...jetsem zla na tesciowke:crazy:

aja chyba teraz nogi bede przez godzine u gory trzymac :-D...tylko zeby do migdlakow nie doszlo bo "to" niezbyt smaczne jest :-D:-D:-D

tak Marta. czas leci no ale do 4m-cy to jeszcze pare dni zostalo! :-) a potem przedszkole i ani sie patrzec jak mi jakiegos chlopca z pierscionkiem przyprowadzi! :-D a propos przedszkola i Natalki! dzieci nie majå na Niå zlego wplywu? :-D mam na mysli czy nie zmienilo jej sie z podejsciem do tatuazy? :-D:-D .. a wiecie.. ja lubie ten program Miami Ink i tak jak kiedys mialam jazdeczke na tatuaz, potem mi przeszlo a teraz znowu po glowie mi chodzi!! czlowiek na stare lata to glupieje! :-D ale,ale - kto wie!? a Wy dziewczyny? ktoras jakås dziare ma - jakås wieziennå cy cu$? :-D

Marta coz.. tak to juz jest z tå starosciå.. :zawstydzona/y: bardzo przykra sprawa z twojå Babciå..i mi tez jest przykro..

ja od dluzszego czasu mysle czasami o smierci.. i tak smutno wtedy mi sie robi.. ze chcialabym zyc jak najdluzej zeby møc byc przy Emmie/dzieciach.. i z Jorgeirm. i ze wogole ze jesli juz to zebym to ja byla pierwsza bo bez Niego nie wiem co to by bylo.. ale najwazniejsze zeby do konca byc sprawnå fizycznie i umyslowo a nie ciezarem i udrekå dla innych. wiem - durna jestem ze o tym czasem mysle, ale smierc to jest nie do przeskoczenia a skoro juz o tym na naszym forum to Wam powiedzialam..

Kasiu nic sie nie zmienilo w jej zachowaniu..tylko to ze ma wiecej energii co mi teraz przeszkadza zbytnio:sorry2:....a teraz tak mysle ze nawet troche na dobre bo przyleci i sie przyuli albo da Ci takiego calusa ze :szok:...i mowi ze Mnie kocha i takie tam....ale mysle ze to ogolnie rozwojowo poszlo, ze nie ptrzez samo przedszkole ;-)...
A no po dzieciach bedzie widac jak szybko bedziemy sie starzec teraz :-D...nie machniemy reka a tu 40dziecha na karku :tak::-D
a ja nie mam ...ale chcialam ...takiego fajnego diabelka, ale nie slodkiego tylko wlasnie takiego starsznego, okropnego...a miejsce: na lpoatce prawej

Ostatnia edycja:
Marta dobra jestes:-D ale znam takie ktorym smakuje:tak:

wiesz to jest jednak ta rzecz ktora mi sie podoba w Norwegii, ze jak sie ktos zestarzeje to bedzie mial fachowa opieke, bo ja np. nie wiem czy umialabym sie zaopiekowac tak schorowana osoba, nie mowiac o tym ze wspominalas ze mama tez nie najzdrowsza:baffled: mysle ze pomysl z tym hospicjum nie jest zly. Ja ogolnie to mysle ze na starosc to nie bedzie takie zle mieszkanie w takim domu, przynajmniej towarzystwo miec bede, a nie taka zamknieta w domu i zdana tylko na czyjas pomoc bo przeciez samemu bedzie ciezko:baffled:

Kasia ja dziargi zadnej nie mam, ale zawsze mi sie podobaly takie male tatulaze, moja znajoma ma taki wlasnie na dole plecow ze jak ma biodrowki to tylko widac - super:tak:

reklama
ja tam tez uwazam ze domy starcow to dobra rzecz.. zeby tylko rodzina nie zapomniala o takiej osobie..

a z tym tatuazem to ja sama nie wiem co i nie jestem pewna gdzie.. myslalam na boku ale wtedy musialby byc duzy albo na cale (prawie) plecory no ale na taki hardcore to ja za stara jestem no i matka juz! :-D dlatego tez nie jestem pewna co bym chciala..wiec nie zrobie dopøki mnie nie oswieci! :-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry