reklama

mamy z norwegii

w szoku jestem z ta owieczka, ty to masz głowę na karku, aswoja droga to musial ktoś mądry wymyslec......ja nigdzie nie mogłam się ruszyz bo zaraz placz to była masakra i dla nie troche frustrujące:baffled:
Lilka a dziewuszki sa zadrosne małego????

reklama
musialam malego nakarmic i jestem w szoku,bo ma problemy z oddychaniem,czyli zalapal od Hani :szok:
siet!!! :crazy:

Aniu naszczescie dziewczynki nie sa zazdrosne o malego,one w sumie maja juz swoj wspolny swiat :happy2: bawia sie razem,pokoj juz maja razem
a maly to taka dzidzia do glaskania dla Mili,Hania moze i czuje w pewnych momentach zazdrosc jak ja go trzymam na rekach a ona tez by chciala (zdarza mi sie ich obu nosic na raz,mowie wam jazda :rofl2:)

hhee owieczka sie podoba widze :-) to jest switny wynalazek,bo gdy tylko dziecko cos mruknie w lozeczku,zabawka sie wlancza na 5min
to jest odglos podobny do tego co my na ktg slyszymy
owieczka sie wlasnie pierze,ciekawe jak Gabis na nia zareaguje

dziewczyny ja sie oddalam
dzieciaki maja drzemke to sama pojde sie polozyc,podladowac baterie:happy2:
do pozniej

ja na drzemce a tutaj 4 strony sie naprodukowaly :szok::-D
Kasiu a dlaczego robilas Emmie tym olejkiem? ma ciemieniuche? Ja tam niczym nie smarowalam i tylko delikatnie czesalam zeby krazenie ladne byl i wsio, ale kompalam codziennie wiec moze to tez roznica...a co do wloskow Natalak urodzila sie z czarnymi wlochami i poznie jej wypadli i wyrosly nowe juz te prawidlowe,ale nie kazdemu dziecku wypadaja,a mogly sie odbarwic od tego srodka co tam uzywasz
Lilika a dajesz wit C? wogole dziwne ze zalapal bovnie powinien...ale tak to jest z tymi bakteriami, jednego zalapie innego nie.
a co do zebow to ja tez mam kolejnego zeba do wyrwania, zab madrosci z pruchnica w dodatku nie wyrzniety do konca wiec z rozcinamiem dziasla, mialam miec teraz zrobione w PL ale ze w ciazy to spenialam i na pewno nie dam sobie zrobic pod narkoza tylko w znieczuleniu miejscowym.

gadalam dzisia z polozna o antykoncepcji i bardzo mnie zdziwila bo nbajpierw mowilysmy o tablektach a pozniej o spirali. i tak zachwalama spirale ze az dziwnie mi bylo...juz chcialam sie spytac czy sama ma co taka podjarana... no i tak sie zastanawiam z Tomkeim co tutaj wybrac...maja dwie z hormonami lub bez...z hormonami na max 5 lat i kosz 1200nok, a bez hormonow 600nok i az na 10 lat. tylko ze jak cos nie pasi i musza wyjac to kasa przepada no i kontrowersyjan jest spirala jak wszystkie srodki antykoncepcyjne

a co do porodu rodzinnego to Tomek w PL bylby tylko przy porodzie bo poznije jak na same juz przewozili to mezusie won do domu bo nie wolno zostawac ... a jak wizyty to musialam caly kawal przejechac z "pokoju"na sale odwiedzin czyli korytarz i tez zbytnio nie bylo warunkow zeby usiasc i pogadac,przytulic itp...wiec babki zostawaly same ze swoimi problemami...

a oweieczka slodka normalnie :-D maja teraz te wynalazki...he he

Anka zakupy zrobione w PL:tak:..kurka tesciowka zrobila zakupy w aptece z listy i zapalcila 300zl :szok:...a wcale nie miala "zyczen nie z tej ziemi" i nie wiedomo co...
ide dokonczyc obiadek ;-)

JA myślałam , że każde dziecko ma ciemieniuszkę, jednę dużą a inne malutką ...:szok:, mój to miał powracajacą...ale dzieciaki z AZS tak to mają:baffled:.

Marta ja oddam kaske teściówce :-D, niech sie nie martwi:)

oooo:szok:JESTEŚ MARTA:-D
a jak sie czujesz? maya kopie?:rofl2:i domaga się .....wyjscia:)

ja wczoraj sie dowiedziałam od znajomej z adecco , ze w Bergen zaczyna sie program dla Polek , ktore chciałyby pracowac w przedszkolach , nie wiem dokladnie na czym to polega , bonic więcej sie nie dowiedziałam....teraz czekam , moze się odezwa , wysłałam swoje c.v. troche bede musiała prześwirowac z językiem , bo to jest jedyny wymogł, ja się nie uda to trudno

Ostatnia edycja:
Aniu super by bylo z takå pracå dla Ciebie bo przeciez Ty masz w tym kieruku wyksztalcenie prawda? :) moze na poczåtku daloby rade z jakimis latwymi rzeczami dopøki nie podszkolisz jezyka na kursie!! no wlasnie a jak tam kurs? co przerabiasz? :) 3mam kciuki z obie sprawy! - kurs i przedszkole!! :tak::-)

wiesz co ja chyba nie mam smykałki do języka....gramatyka owszem , ale dukam jak połamaniec, więc od razu mam blokadę:crazy:....
wiesz , jeśli chodzi o wyksztalcenie w pl nie mogłabym pracowac w przedszkolu, ale tu jest wszystko na opak:rofl2:...
a co do prezentów, fajny ten co ci przesłałam :-D.....ja tam lubie takie patałaszki..ale juz tez się nie najlepiej wygląda:baffled:....
Kasiu a ty po norweSku z J?PEWNIE TAK....

reklama
kochana z moim norweskim i wymowå to tez jest tak ze brzmie rownie jakbym starala sie rozmawiac po chinsku! :-D rozumiem bardzo duzo, ale z wymowå taz nie za bardzo. z Jorgeirem zaczelam rozmawiac dopiero od niedawna i praktycznie tylko ze wzgledu na Emme zeby jak zacznie møwic nie zwariowala.. ale w domu slychac jeszcze duzo angielskiego..widzisz ja mam problem takiej natury ze jak nie zrobie czegos dobrze to lepiej tego nie robie, nie chce wyjsc na idiotke wiec niewiele mowilam, no a w ten sposøb wymowy sie nie nauczysz..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry