reklama

mamy z norwegii

reklama
jeszcze co niektorzy doprawiaja slowami "wyluzuj" zrelaksuj sie" sorki ale jak masz sie wyluzowac:baffled:... ja bylam wsciekla n atesciowkeimoja mame jak urodzilam bo mowily ze to nic strasznego i nawet tak ie boli i ze szybko sie zapomina...u mnie bolalao jak cholera a nie zapomnialam ani sekundy...wsio pamietam do dzisiaj...nielubie takich sytuacji bo wole sie przygotowac na najgorsze i pozniej siemilo rozczarowac niz odwrotnie...ale wszystko zalezy od czlowieka

zgadzam sie ze wszystko zalezy od czlowieka. Pamietam ze jak pierwsze skurcze zlapaly to maz mi mowil zebym sie odprezyla itp... chyba nie zdawal sobie sprawy ze bylo nagle tak intensywnie, bo jak dostal na plecki to juz sie nie odzywal:-D to nie jest tak ze ja chcialam bym niemila, ale wiesz mnie tu napierdziela rowno, a on mi tu z odprezeniem wyskakuje, jakby wogole wiedzial o czym mowi..... potem go przeprosilam ze mu sie dostalo, bo chcial dobrze, ale tez powiedzial ze nie wiedzial ze to nagle bylo az tak ostro:szok:

he he...no to bal sie pozniej odezwac bo jeszcze po jajkachby dostal :-D
a u mnie na porodowce slyszalam teksty od poloznych do rodzacych,ze "po co dupy dawalas jak teraz nie chcesz rodzic bo boli " :szok:...no jakby tak do mie wyskoczyla z takim tekstem to by dostala po pysku:crazy::tak:

ok widze ze puusto wiec zmyka do lozeczka..
dobranoc

Ostatnia edycja:
u mnie tez chyba by plazem taki tekst nie przeszedl,ale to wlasnie dlatego ze ja ogolnie agresywna jestem przy bolu,,,, a kurcze nie dupy dawala tylko moze sie kochala z facetem, nie ma w tym roznicy, holera:wściekła/y:

mi znajoma mowila ze jak rodzila to jej polozna powiedziala ze nie przyszla tu sie drzec tylko rodzic:crazy: bez komentarza i to najczesciej te starsze wyskakuja z tymi tekstami, te co juz same rodzily i wiedza jak to jest:baffled:

ale nic nie bede sobie cisnienia na noc podnosic,,,,chyba poloze sie wkrotce. Zastanawiam sie czy nie pojsc jutro do poloznej, bo u mnie mozna tak wpasc tego samego dnia, zeby mnie zbadala, bo jakos ciagle mi tak dziwnie mokro, a na wkladce nic:baffled: troche to dziwne, ale niech sprawdzi. Przy okazji moze zobaczy jak tam szyjka sie ma.... mi tam sie nie spieszy do porodu po ostatnim skurczu, ale czlowiek pewniej sie czuje jak wie o co chodzi;-)

Marta ty to wyspana jestes,,,,, zbieraj sily bo nigdy nic nie wiadomo.... ale ja zmykam:tak:

spokojnej nocy zycze;-)

czesc kobitki

my dzisiaj bylismy z Gabrielkiem na kontroli w Helsestasjon
chlopak przybral mi na wadze ponad 1kg :-) wazy wiec 4525g i urosl o 4,5 cm :-) czyli ma 54,5cm :-)
ta babka z Helse pytala sie czy on zawsze taki spokojny :-D
moj anileczek kochany
kazala nam jechac do lekarza z malym by go osluchali
groznie to nie wyglada,ale dla spokoju lepiej by lekarz go zbadal

potem bylismy w Trygde zlozyc dokument na rodzinne na Gabrielka i od razu przy okazji na te 3300kr na Hanne

acha,w Helse pani dala nam nr tel.do jakiejs pary polskiej,ktora jest tu 3 miesiace i maja 6 miesiecznego synka :happy2: takze zadzwonie do nich jednego dnia,bo mieszkaja w wiosce obok mojej :-) moze wreszcie poznam jakas fajna kolezanke :-)

Marta ty jeszcze tu?? hmm...to kiedy nastepna kontrola u poloznej?? :rofl2::-D:-D
jak sie czujesz bidulko??

ja cholipka probuje od paru godzin polozyc Gabrielka spac i nic!! wierci sie w lozeczku,ale naszczescie jeszcze nie placze

obejrzalam sobie ten film na tvn,jak stracic chlopaka w 10dni,i fajny byl
milo bylo sobie popatrzec i troszke przypomniec jak to bylo na poczatku zwiazku :blink:

widze nowa kolezanke niunie
witaj
co do szczepien to tutaj po porodzie dziecku dadza wit.K jeszcze na porodowce
a przy wypisie ze szpitala zapytaja sie ciebie czy chcesz zaszczepic przeciw gruzlicy
ja zaszczepilam,bo jednak pediatra tutaj polecał
potem jak dziecko bedzie mialo 3 meisiace pojedziecie na pierwsze szczepienie do Helsestasjon,bo tutaj szczepia tymi skojarzonymi szczepionkami chyba 5w1:tak:

nie wiem co jeszcze...acha jutro jade do Drammen zapisac sie na ten kurs :happy2: przy okazji do Skatte po akt urodzenia Gabrielka,potem do lekarza
normalnie nie cierpie tych podrozy po urzedach z 3 dzieci :sorry2:

ok lece bo mlody sie bulwersuje coraz bardziej w lozeczku :wściekła/y: mam dosc po paru godzinach go trzymania i karmienia i tak w kolko
chce wreszcie odpoczac do cholerki....czemu 3 tygodniowe dziecko tego nie rozumie :sorry2::baffled::rofl2::angry:

czesc z rana;-)

mala wstala pol godziny temu i moja kolej dzisiaj,,,, ale latwo poszlo bo szybkie sniadanie i teraz bawi sie w salonie no i oczyiwsice bajki:-D

Lilka ja i tak cie podziwiam jak ty z cala trojka z domu wychodzisz, a co dopiero po urzedach i miescie biegasz:szok: szacuneczek kobitko:tak:

Marta cos sie juz nie pojawilas pozno, a wyspalas sie dlugo czyzby cos sie dzialo? A moze poprostu zajelas sie czyms innym...

Moj maz ma obiecana abstynencje seksualna az do konca pologu....kurcze wczoraj cos sie dobieral i nie wiem czy mi sie szyjka skrocila czy co ale bolo mnie wszystko jak holera, wiec ma celibat:crazy:
Po wczorajszym to mi sie nawet do poloznej odechcialo isc, choc dobrze by bylo sprawdzic,,,, w pierwszej ciazy tak nie mialam:baffled:

tak sie ociagalam, ale sie zebralam i zadzwonilam do poloznej. Mam wizyte na 12:30 sprawdzi mi rozwarcie i zobaczy czy to nie jest powodem tego ze bylo tak nie fajnie z mezem wczoraj....

tak czy tak dobrze bedzie wiedziec czy cos tam sie dzieje, czy nie, bo z Sandra to musialam pojsc prywatnie nawet po terminie bo kazali czekac z badaniami do 13 dnia po terminie:crazy: wez madry i czekaj.... teraz to ja sobie pomoge czekac ale wtedy to sie tak balam ze nie potrafilam myslec o niczym innym:baffled:

czesc ^marta^ jestem w Norge w sumie od maja zeszlego roku, troche bylam w PL , narazie siedze tu z mezem i moim synkiem i chcemy postarac sie o druga dzidzie ale jakos sie boje jak to wszystko wyjdzie, czy nie lepiej rodzic w PL?milo wiedziec ze nie jestem tu sama, a Ty dlugo juz tu jestes?pozdrawiam

reklama
Niunia, powiem Ci z tego co slyszalam z Pl bo ja rodzilam tutaj, ze ciaza prowadzona jest o wiele bardziej fachowo jednak w Pl niz tutaj, ale za to wydaje mi sie ze tutaj rodzi sie lepiej. Ja przynajmniej rodzilam w takich warunkach za ktore musialabym zaplacic prywatnie. Fakt ze pochodze spod Warszawy i dziewczyny tak nie narzekaja na szpitale (zalezy ktory oczywiscie i zelezy od presonelu), ale tutaj rodzisz calkiem w przyzwoitych warunkach:tak:

ale nie zycze komplikacji ciazowych w Norge:szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry