reklama

mamy z norwegii

U nas też wieje strasznie....:szok: A musiałam na chwilę wyjść z małą, bo MM miał poodkurzać podłogi. No i se stałyśmy pod domkiem 15min, bo wyjsć na drogę się nie dało...
Kasia czytałam wasze dyskusje, of course:tak:
W sumie mnie trochę korci żeby COŚ jej już podawać, jak tak Lilka zachwala że dziecko nockę potrafi przespać...
No ale do 3.11 do wizyty w Helsestasjon ( pomiary, u spotkanie grupowe) trzeba wytrzymać, bo jednak będę chciała to skonsultować.
Ja tak na prawdę też Karolę dokarmiałam NANem, teraz nie ma potrzeby, bo jest już grubasek..
Aj muszę isc, placze

reklama
Co do Sab-Simplex Lilka to my używamy do tej pory, raczej jako "deser - uspokajacz" 2-3 krople na smoka i do usypiania...Nawet jak się drze, to taki smok z wkładką potrafi ją wyciszyć. Smak słodziutki,więc spoko. Od czasu jak ona przyjmuje regularnie S-S nie ma tych swoich ataków bólu brzuszka jak ja coś złego zjadłam...a potrafiła to mieć kilka razy dziennie.
Przy okazji JAKIE KASZKI POLECACIE?
Mam możliwość zamówienia z PL ( 14.11 przylatuje moja siostra na 10 dni:-)). Może coś jeszcze warto zamówić dla dziecka do jedzenia? Bo tu półki raczej się nie uginają od nadmiaru asortymentu:no:
Kasia anoo prowadzę profil Polonijki z KRS i okolic...może się łapiesz na "te" okolice;-) Mamy ponad 80 lasek na liście, spotykamy się raz w mcu, ale to raczej w bardziej kameralnym gronie, bo nie każdemu pasuje.
Dziś w nocy kol.z forum Biocana ( z UK) urodziła synka, w 38tc miała wywoływany poród bo miała stan przedrzucawkowy:wściekła/y: Szczegółów nie znam, ale brzmi strasznie..wiem tylko że dzidzia miała 2.800g

W nocy zaczął mnie boleć 1 sutek, tylko boli podczas karmienia. Pierś miękka, nie ma zatoru. Co to moze być?

Iza nie obraz sie ale ja bylam na Waszych "Polonijkach z Kristiansand" i poprostu musze to dziewczynom pokazac! bo to niesamowicie pozytywne jest! One tam spotkania sobie organizujå! kurcze! zebym ja blizej mieszkala! chociazby jakiegokolwiek miasta tobym sama takie cos zorganizowana! az zazdrosc sciska! ale taka pozytywna! wielki medal dla zalozycielki i organizatorek! moze dziewczyny z Bergen czy Stavanger tez by tak mogly? poczytajcie sobie w profilu albo obejzyjcie zdjecia! kurcze, ale fajnie! zamieszczam Ich link:
Logowanie do nasza-klasa.pl

ja wyczytalam w necie ze na szybszy porod to 3xS czyli schody, stymulacja sutkow i sex...no wiec pogoda beznadzieja i na dworek ni ma co zeby po schodach polatac...sex tez odpada a sutki juz mnie tak bola ze ma dosyc...przez 2 godz je gniotlam itp/itd...i nic...
Iza stan przedrzucawkowy jest bardzo grozny dla dziecka...takze ciesz sie ze jej wywolali. bynajmniej dziecko zdrowe, a i nawet ladnie wazy jak na 38 tydz :tak:
A co do kaszek to nie ma pojecia bo moja to wogole ich nie chciala ruszyc:no:.

Lilius z tego co wiem to najczesciej wlasnie prdukty krowie "uczulaja", powoduja kolki...a moze dlatego ze jest przeziebiony i wiesz to tez ma swoje powody...biedulka z Anioleczka no nie wspome juz o Was ze oczy na zapalkach ...moze dzisiaj bedzie lepiej...a metody to ciepla pielucha na brzuszek albo tez suszarka. serio serio, pomaga podobno:tak:...
Nastepna wizyta dopiero w srode...ale to bylaby juz przesada ze streony Malej...jajbardziej boje sie o niewydolnosc lozyska...glupio zrobilam ze poszukalam sobie w necie o ciazy po 40 tyg :baffled:

Izus. zapomnialam - mnie tez pytalas o te kaszki.. ja Ci pøki co zadnych nie polece a juz tym bardziej z Polski bo ja tam jezdze raz na rok a raczej nikt mi nie bedzie takich rzeczy do Norge przysylal.. a jesli chodzi o sutek - mnie boli czasem jak "przesile" przy odciåganiu mleka a tak pozatym to bez wiekszych problemøw.. a sztucznym ja wciåz dokarmiam.. wiecej-mniej (max.2 butelki 120ml.dziennie) - zalezy ile mleka mam swojego.. a moja Emma od wczoraj wciåz odkrywa swoje mozliwosci wiokalna - wciåz mi piskoli!! :-D wesolo w domu jest! :-D

fakt Marta. nie powinnas jeszcze teraz wynajdowac takich rzeczy zeby sie schizowac ale ja pewnie zrobilabym tak samo! :-D mie martw sie! wszystko bedzie dobrze a Ty ciesz sie jeszcze wolnosciå! .. hociaz wiem ze juz Ci ciezko i wszystko boli.. ale Ty wariatko tak sobie porodu tez nie wywoluj. slyszalam ze stymulacja piersi moze prowadzic do bardzo drastycznego, bolesnego i szybkiego rozwarcia!!!! i inne rzeczy tez sie z tym wiåzå - moze powinnas sonbie poczytac zeby jednak takich rzeczy nie robic..:no: bedzie dobrze. zycze Ci cierpliwosci! buzka!

juz mam dosyc czekania , zaraz sie ubieram i ide na schody kolo domku :tak:
a pozatym w poniedzoialek tesciowka ze szwagireka przyjezdzaja i ja chce juz byc po a nie sluchac ich biadolenia, bynakmniej nede miala 2 dni spokoju jeszcze zanim sie z nimi zobacze :-D
Kasiu fotki BAJKA :-D jak dzieci szybko rosna...ojej...a tak niedawno sie urodzila Mala Emma:tak::-)

No to wrocilam ze schodow...to tak wieje ze boje sie ze mnie zdmuchnie :szok:...drzewa i krzaki to wpol sie zginaja normalnie...przestraszylam sie i wrocilam :-D...to mocna kawa zostaje taka bez mleka...fuu.ale czego to sie nie zrobi zeby byc juz "po" :-D

Ostatnia edycja:
ja sobie kawe strzelilam i tak mnie ruszylo ze od razu kuchnie posprzatalam (troche sie jej przerazilam jak weszlam zeby zrobic sobie kawe:baffled:) i wyprasowalam dwie pralki;-)

mala spala tylko o 11 i teraz juz nosi ja ze zmeczenia. Przestawia sie te zegarki dzisiaj wiec jak ja poloze tak wczesnie to mnie rano zabije gdy spojrze na zegarek jak wstanie....chyba ja troche przetrzymam. Kapiel troche ja ozywi.

A co do kaszek to ja osobiscie z Pl nie plecam bo wszystkie na drugim miejscu w skladzie maja cukier:angry: bylam w szoku gdy chcialam kupic Sandrze i wszystko takie slodkie. Przeczytalam sklad i malo co mnie nie trafilo:crazy:
Znowu z kaszkami to ja mialam ogolnie problem, bo moja dlugo nie chciala. Tych z PL to wogole, bo zaraz sie zaslodzila i wiecej nie chciala. Jadla tylko warzywa i owoce.

Marta wiem co przezywasz bo ja rodzilam w 42 tygodniu,,, masakra.. czlowiekowi tylko glupie mysli przychodza do glowy. Jedna rzecz jest pewna nie zaszkodzisz sobie jesli pojdziesz na dlugi spacer, ale tak marszem. Wiele rodzi po takiej wyprawie, z tym ze nie wybieraj sie sama. No i pogoda nie sprzyja. Ja wczoraj taka mialam chec sobie polazic bo bylo ladnie, ale pozno bylo no i sama nie moglam tak daleko. Dzisiaj za to nikt mnie z domu by nie wypedzil, normlanie moze z ulicy zwiac:szok:

Ide kapac mala, bo widze ze molestuje mojego M i on juz powoli ma jej dosc.

Agata to Sandra Ci zasnie dzisiaj szybciutko :-D...moja jeszcze lata bo czeka na "masz talent" lubi to ogladac i siedza razem z Tomkiem i ogladaja:tak:
iwecie ja takie wichury jeszcze tutaj nie widzialam :no: i tyle dni z rzedu...
A jak tam Wasi niechciani lokatorzy? wytepili ich czy dalej po szafkach lataja?

reklama
hihi Kasia ale sie przestraszyłam po Twoim wstępie do tych komplementów:-) Dzięki dzięki
Te Polonijki to jest fajna sprawa dla tych nowo przyjeżdzajacych dziewczyn, no i dla wszystkich żeby jakieś normalne kontakty mieć z ludźmi gdy np nie zna się jeszcze języka.
Dla calych rodzin robiłyśmy Dzień Dziecka, wkrótce jakieś tance na Andrzejki, potem Mikołajki.
Na ost.spotkaniu byłam modelem do malowania. Z taką tapetą wyszłam że szok;-)
Kasia a Tobie te góry pisane?;-) Czy jest szansa na jakieś innem miejsce zamieszkania?
Agata na prawdę, sam cukier w PL Kaszkach? No bez sensu! To nic nie kupuję. Wiesz tak sie nad tym zastanawiałam pod wpływem lektury czasopisma o dzieciach, bo na każej stronie jakaś reklama:angry:
Marta spokojnie, dzidzia wyskoczy jak będzie gotowa, nie stresuj się. Hmm patrz na korzyści : (teoretycznie) możesz się wyspać na zapas....:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry