reklama

mamy z norwegii

Kasia sorry:baffled: juz pisze

muzeum ogolnie to jest troche historii jak zyli, oraz zwierzatka i ich szkielety, ale otworzyli tez pietro z sukniami slubnymi ktore zdolaly zdobyc na przestrzeni wiekow do dzis - calkiem fajne niektore;-)

a dla dzieci to osobno jest, sa za szybami zabawki z wielu lat, takie starocie, takze jak sie zmienialy wystroje pokojow dziecinnych w ksztalcie labiryntu, ktory sie przechodzi oraz mnostwo zabawek wokol ktorymi mozna sie bawic, zjezdzalinie itp... ogolnie fajnie tylko nie przy niedzieli bo mnie ten chalas i nadmmiar dzieci dobijal:baffled:

reklama
skoro jestescie przy prezentach to tez jestem w kropce. Moji znajomi wiele miesicy starali sie o dziecko i juz byli podlamani, a tu nagle okazalo sie ze sa w ciazy i jak wszystko potwierdzili to w sobote robia takie przyjecie w domu z tej okazji. I teraz kupowala ciuszki juz od dawna, wiele tez dostala, wiec nic dla dziecka nie chce kupowac. Chcialabym jej cos kupic tak dla niej, co by jej sie przydalo w czasie ciazy, a dla dziecka kupie jak sie urodzi;-)

macie jakies propozycje.....

znajomi wyszli, mala zmeczona, ja glodna... mam ochote na krupnik, ale nie mam warzyw,, a nawet bez marchewki to sie nie da... tylko kasza i ziemniaki to niedobre:baffled: poszukam sobie czegos innego...

a co do weselicha bo dopiero sie doczytalam, to bylismy to fakt, ale nic ciekawego nie dostali. To co bylo kosztowne to przyjecie ktore rodzice mlodego pokryli. Naprawde lipa jesli o to chodzi. My jak mielismy tutaj przyjecie dla Norwegow, to tez chcielismy pieniadze bo to bylo przed porodem Sandry i balismy sie ze beda cie powtarzaly, ale zadko kiedy dostalismy 500 koron od rodziny.... wydaje mi sie ze Polacy sa bardziej chojni jesli o to chodzi, szeczegolnie ze dochody sa zupelnie inne:baffled:

Agata to dzionek spedzony pozytywnie :tak:...ja jeszcze nie bylam w zadnym muzeum w Bergen a jest ich troche..ale w listopadzie troche pozwiedzamy z moim Bratem ...
A ja dzisiaj w kosciolku i do domku na obiadek, czyli nic specjalnego. Natala nam zasnela w kosciele i cala msze Tomek sobie siedzial :-D. A wiecie ze znowu mi zaczela kaslac takim krtaniowym brzydkim kaszelkiem :crazy:...normalnie zla jestem...ale od razu dalam je syropek i zyrtec i na razie spoko. Na 100% z przedszkola. A i ostatnio zauwazylam ze zakladaja Natali nie jej rzeczy jak ma mokre..jutro cos im powiem normlanie. Przeciez ma w swojej szafce wszystko od majtek po swewerki .

Kasiu fajne te zestwiki :tak: tylko wlasnie ona musi takie cos lubic...a ztym bonem to tez fajna sprawa bo pojda sobie kupic co chca:tak:. My dostalismy czesc prezentow w formie gotowki a czesc w normalnych prezentach. I jeden mi sie szczegolnie podoba, czyli komplet sztuccow pozlacanych na 12 osob z roznymi duperelkami.
Ja bym sie spytala normalnie co chca, moze maja jakies zyczenia co do prezentow.
Moi znajomi zrobili tak ze zamiast kwiatow zbierali pieniadze na hospicjum, a swoja droga prezenty. Bo kwiaty i tak zwiedna i wogole, a ten pomysl nawet mi sie spodobal :-).

Fakt Marta ze dzien ciekawy, ale dla mnie byl troche ciezki, no i te ogromniaste schody w muzeum:szok: te pietra takie wysokie:szok:

taka bylam padnieta, a teraz oczywiscie wieczor sie zblizyl i oczy w 5 zl, moglabym gory przenosic,,, normalka:baffled: a rano znowu bedzie jazda kto ma wstac do malej:baffled:

i za kazdym pojsciem do toealty saczy sie ze mnie brazowa maz,,, obrzydlistwo, chyba juz lepiej bylo z Sandra bo odeszlo wszystko na raz i byl spokoj...

Sandra jednak odczuwa zmiane czasu bo juz sama nie wie czego chce ze zmeczenia. O tej porze zazwyczaj zasypiala, a teraz kolacje wcina. Potem zeby i przed 20:30 spanko;-)

Agata no no...najpierw schody traz schdzi Ci czop...ja bym skakala z raadosci...a ti qr...cisza....jeszcze "te"jutro przyjezdzaja...mam nadzieje ze sernik ktory wlasnie wykelam sie uda bonie chce mi se piec innego...ide cosik obejzec w Tv ;-)

oj Marta moze i tak, ale ja sie nie nastawiam tak na juz, bo ostatnio mi odszedl na raz i 5 dni minelo, a teraz sie saczy... spoko nadal jestem spokojna. I nie mam ochoty tym razem sie dac wkrecic w ten przedporodowy show... znajomi byli u nas bez zapowiedzi, nas nie bylo w domu i wywnioskowali ze napewno cos sie stalo:crazy: kiepskie to ich wnioskowanie:no:

Marta a u mnie przy pierwszym porodzie to tez byla cisza, tyle ze ten czop odszedl i zadnych skurczy ani nic. Tak nagle mnie zlapalo i 3 godziny i byla Sandra. To naprawde bylo zaskoczenie, bo bylam przygotowana ze da mi cos znac wczesniej, a nie tak z ostrej rury:baffled: wiec kto wie, ciebie tez moze zlapac w kazdym momencie:tak:

ojjj moj mnie wkurzyl normalnier :wściekła/y::crazy::crazy::crazy:
zaczal krioc cieply sernik i sie dziwi ze twarog jest "jakis dzwiny" :crazy: ja pierdziu....przeciez on musi porzadnie ostygnac zeby sie dalo go kroic:angry:

ja mam opis na gg. opis na skypie i mam spokuj teraz :tak:

no wiesz faceci nie wiedza za wiele o ciastach. Moj kiedys myslal ze to zadna filozofia i ze sam sobie zrobi. Nawrzucal wszystkiego na oko oczywiscie i z wierzchu mu sie spalilo a w srodku surowe:-D zebyscie jego mine potem widzieli:szok:

a sernik to rzeczywiscie musi ostygnac zeby sie scial.. ale nie mogl sie zapewnie doczekac:tak:

ale u nas grad z deszczem leje,, normalnie zaraz okna wywali:baffled:

reklama
Ania kieliszki krysztalowe! Ty masz racje! o krysztale tez myslalam tylko cos tak mi swita ze Ona møwila ze z PL krysztal zwozili bo tutaj drozyzna a Norwedzy sie lubujå.. ale rozejze sie mimo wszystko! dzieki! :-)

odpoczywaj sobie wiec. i niech szybko mija Ci bol glowy.. a ja z uporem maniaka bede surfowac po necie..:-D

papa!
Kasiu ja sie właśnie zastanawiałam , bo mi tez kazali przywieżc kryształy z pl bo tu sa drogie...no szkoda
a co do tych wklejonych propozycji , super , mnie te cz-b jakos sie widzą:tak:
skoro jestescie przy prezentach to tez jestem w kropce. Moji znajomi wiele miesicy starali sie o dziecko i juz byli podlamani, a tu nagle okazalo sie ze sa w ciazy i jak wszystko potwierdzili to w sobote robia takie przyjecie w domu z tej okazji. I teraz kupowala ciuszki juz od dawna, wiele tez dostala, wiec nic dla dziecka nie chce kupowac. Chcialabym jej cos kupic tak dla niej, co by jej sie przydalo w czasie ciazy, a dla dziecka kupie jak sie urodzi;-)

macie jakies propozycje.....

znajomi wyszli, mala zmeczona, ja glodna... mam ochote na krupnik, ale nie mam warzyw,, a nawet bez marchewki to sie nie da... tylko kasza i ziemniaki to niedobre:baffled: poszukam sobie czegos innego...
Agatko a moze coś z kosmetyków, takich upiekszajacych , balasamy , żele , czy cos na ładna sylwetke po ciaży , tylko nie wiem , żeby się nie obraziła , że jej cos sugerujesz:-D

Agata to dzionek spedzony pozytywnie :tak:...ja jeszcze nie bylam w zadnym muzeum w Bergen a jest ich troche..ale w listopadzie troche pozwiedzamy z moim Bratem ...
A ja dzisiaj w kosciolku i do domku na obiadek, czyli nic specjalnego. Natala nam zasnela w kosciele i cala msze Tomek sobie siedzial :-D. A wiecie ze znowu mi zaczela kaslac takim krtaniowym brzydkim kaszelkiem :crazy:...normalnie zla jestem...ale od razu dalam je syropek i zyrtec i na razie spoko. Na 100% z przedszkola. A i ostatnio zauwazylam ze zakladaja Natali nie jej rzeczy jak ma mokre..jutro cos im powiem normlanie. Przeciez ma w swojej szafce wszystko od majtek po swewerki .

Kasiu fajne te zestwiki :tak: tylko wlasnie ona musi takie cos lubic...a ztym bonem to tez fajna sprawa bo pojda sobie kupic co chca:tak:. My dostalismy czesc prezentow w formie gotowki a czesc w normalnych prezentach. I jeden mi sie szczegolnie podoba, czyli komplet sztuccow pozlacanych na 12 osob z roznymi duperelkami.
Ja bym sie spytala normalnie co chca, moze maja jakies zyczenia co do prezentow.
Moi znajomi zrobili tak ze zamiast kwiatow zbierali pieniadze na hospicjum, a swoja droga prezenty. Bo kwiaty i tak zwiedna i wogole, a ten pomysl nawet mi sie spodobal :-).
Marta a ja czekałam 15 minut na męża pod szkołą , mogłyśmy sie w przelocie spotkac:tak:.
a co do sztuczców to tez fajny prezent, są takie piekne pozłacane , posrebrzane , z wygraberowanymi ozdobami w takich walizkach, Kasiu popatrz na nie bo tez warto:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry