reklama

mamy z norwegii

MARTA URODZIŁA
3990 G I 54 CM.
11r4yv5.jpg

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MARTUŚ I WIELKI BUZIAK OD NOWEJ WIRTUALNEJ CIOTECZKI.......

reklama
Super no nareszcie:-):-):-):-):-):-):-):-)

ale tak sie dziewczyna wymeczyla ze teraz to ja sie boje rodzic:szok:

Normalnie mnie to by tam popamietali na porodowce jakbym sie meczyla tyle godzin i jeszcze nie chcieliby mnie przyjac:crazy: ani nic nie dac:angry: przeciez dziewczyna rodzila dobe:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

oj Boze daj mi krucej bo ja wszystkich naookolo pozabijam, polegnie wielu przez ten czas:baffled:

Mnie mala obudzila rano, wiec moze i dobrze ze wczesnie poszlam spac.... milego dzionka;-)

No Agata życze ci krócej , ale takie zycie ja też sie zwijałam przez 24 h , snułam się po korytarzach w szpitalu, bo na sali byłam z taka marudą , że wszystko jej przeszkadzało i ciągle słyszałam -jakie to nie sprawiedliwe , że ona jest 41 tyg i nie moze urodzic a ja mam skurcze , a tak wogóle to takie bóle to pewnie normalka bo ja też tak boli:szok:.....boże jak sobie przypomne ta babe to nie wierze , że można byc takim perfidnie złośliwym. z checią bym sie zamieniła ..bo za wcześnie rodzic to jest dobre dla dzidzi. no ale w szpitalu uznali , że dziecko jest duże i ciąża donoszona , zreszta wpakowali we mnie pełno zastrzyków na wykształcenie pucek u dzidzi i takie tam, więc zagrożenia nie było.
dziewczyny Marta jeszcze dzwonila do mnie o 8:-D, rześka jak bąk , wesolutka , mówila , że teraz sobie spaceruje po korytarzu :szok:....Maya śpi, zmasakrowała ją przy karmieniu:baffled:, ale jest szczęsliwa i wszystkich serdecznie pozdrawia , wychodzi w czwartek, ogólnie mówi byoł:rofl2: super , położna kochana, nie chciała znieczulenie:no: , więc rodziła na maksa naturalnie , ma 6 szwów i nie zarzeka na ból....chyba dobrze ja zrozumiałam ...tak wogole zastanawiam się czy ona mi swój poród zrelacjonowała:-D.aha urodzila o 4'23:tak:.

dziewczyna na endorfinach jedzie:-D pamietaj jak mojej znajomej powiedzieli po porodzie, ze teraz to bedzie miala niezla jazde:-) i rzeczywiscie, ja tez tak mialam. Od razu czlowiek zapomina o calym tym koszmarze:tak:

Ale nadal sie dziwie, ze skoro tyle godzin jej to zajelo to nie dali jej oksytocyny troszke na przypieszenie, albo chociaz mogli jej zrobic masaz szyjki czy taki zel dopochwowo podac:confused: no ale nic ja polozna nie jestem. Moja znajoma jak tak dlugo skurcze rozwierajace miala to dali jej cos na przyspieszenie tutaj. No i przyjeli ja do szpitala przy regularnych skurczach. No ale zawsze zalezy na kogo sie trafi. Ciesze sie ze miala na sam porod fajna polozna i ze wszystko w porzadku:happy:

U nas ladnie, jasno, az sie wyjsc chce, ale za to zimno jak holera i wieje. Kurcze i mi i Sandrze przydaloby sie troche pochodzic, ale jakos to zimno mnie troche odstrasza,,,, ale trzeba bedzie sie przekonac;-)

u mnie słonko wychodzi, ładnie się robi , ale mroźne powietrze czuje się wszędzie , jak bylam zawieśc Czarka do przedszkola widziałam , ze w Bergen góry całkiem białe, więc przez noc napadało, zresztą Marta jeszcze zdążyła mi pogode opisac u siebie i mówila , ze śnieg padał , ale myslałam , że dziewczyna majaczy po tym całym porodzie:-D.
ja musze sie wziąśc za sprzątanie , bo kongo jak zwykle , wieczorem najwieksza rozpierduch a bo jak M wraca z pracy do doklada się do bałaganu Czarka i jest masakra razy dwa:rofl2:. musze wszystko uporządkowac i wymyc szafki , kurze i takie tam , żeby jakos to jutro wygladało.wczoraj mężus kupił dwie kanapy do salonu, niby zrobił to dla mnie...akurat, więc mamy gdzie gości posadzic:tak:, gorzej z talerzami i kubkami, bo bedzie nas okolo 11 osób:szok:.nie wiem czy to wypada , żeby kupic takie taletrzyki urodzinkowe, ale papaierowe np. z kubusiem czy czymś podobnym. ? jak myslicie?

Wow ale wieści z rana Marta GRATULACJE! :-) Ale super! :tak:
U nas też słonko i zimno Agata w końcu wyż nadszedł.
Ania dzięki za link o kaszkach, zaraz poczytam.
Dziś jesteśmy CUDnie wyspana, ona 12,5h ja 10h !!! I były tylko 3 karmienia w nocy, juuupiii.
Zasneła na cycu ok.19. Sztucznego jej nie zdązyłam dać, a kaszki MM nie kupił....
Teraz znowu śpi:-) a ja ściagam muzykę ze Shreka.
Miłego dnia

kup takie papierowe kolorowe, wszystkie przyjecia dla dzieci na ktorych bylam wlasnie tak podawano. Masz pewnosc ze nie stluka i nie ma zmywania;-) poza tym te talerzyki sa naprawde kolorowe i pasuja w 100% wlasnie na przyjecie dla dzieci:tak:

reklama
dzięki dziewczyny za rady , ale co kraj to obyczaj.
Istra GRATULUJE NOCKI:tak::tak::tak:, mamuska pewnie od razu sie lepiejn czuje:-D.No widze kochana , że ty też lubisz tego potwora, muza jest fajna z części drugiej:tak:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry