reklama

Mamy z Reading

dobry wieczór Dziewczyny! a gdzie to Wy się podziewacie???:oo2:
moj Synek już sobie śpi:) dziś byliśmy na szczepionce i był bardzo dzielny:-)jego reakcją było ogromne zdziwienie że pani mu coś robi z rączką,a następnie gdy już pani przyłożyła wacik i wyjęła igłe Natan jakby sie zorientował i zaczął płakać:-Dale nie trwało to długo:)moj mały zuch!!! no a pani doktor go ważyła i niezły klocek z niego...8,5kg:tak: a co do wysypki to pani mowiła ze powinno z czasem zejsc i nie przepisała zadnych maści.
no a jak tam u Was minął dzionek?mam nadzieję ze bez wiekszych problemów.

u nas to znowu sie nakrecilo...:-( pisałam Wam ze samochod sie psuje... jestem okropnie zła:wściekła/y:,pol dnia mnie głowa bolała,bo okazało sie ze zepsóła sie jakas turbina ktorej nie mozna naprawic tylko trzeba kupić nową,a nowa kosztuje prawie 600f:szok:ohhhh!!!!!!i znowu pieniązki sobie popłynęły,ależ byłam wściekła!!!!!już mi przeszło,bo przeciez nic mi to nie da ze bede wkurzona co nie?no i mamy prezent na świeta... zawsze o takim marzyłam:eek:

pozdrawiam Was Kobitki i Wasze Dzieciaczki i zyczę spokojnej nocki:*

reklama
Hej Dziewczyny.:-)
M dzis nawet tez dobze spalysmy i nocka minela mam swietnie,wlasnei zjadlysmy sniadako i potem wybieramy sie na zakupki bo pustki w loduwce:-) A wczoaj to siedzialysmy w domku caly dzien i sie bawilismy.

Magda ciesze sie ze Natanek nie odczul bardzo szczepienia ,moja niusia to tak strasznie zawsze placze,ale duzy chlopczyk z niego, moja Paulina pewnie z tyle wazy a jest 2 miesiace starsza:-)Oj te nasze szkrabki, Paulinka tak zaczyna cudowac,gada zaczepia,smieje sie caly czas i wogule jest taka slodziutka:-) A jak tam z meszkniem mce juz jkies gniazdko????

A gdzie to sie Sewa podziewa?

Milego dnia wam zyczymy:-)

a dzien dobry!! no właśnie Sewa gdzie sie podziewasz? zaniedbujesz nasz wątek:)

u nas dziś piękna pogoda od rana słoneczko i zrobiłam pranko i wisi sobie na dworze:-) a dzis pospaliśmy sobie do 8:40:happy:oby tak dalej!!!! zaraz idę robić obiadek,bo Babcia poszła do lekarza,a niedlugo Dziadek z pracy wróci i będzie głodny.
wogóle to Natek nawet nie gorączkował po szczepionce i spał sobie spokojnie:)

co do mieszkanka Martita to nadal nic,a moj myslal ze na weekend sie przeprowadzi... no ale jak tak dalej bedzie to jeszcze chce zadzwonic do tego landlorda od tego mieszkanka co Wam pisałam i zapytac czy nie zgodziłby sie zeby z kluczyka(chodzi mi o prąd) przejsc na rachunek,no zobaczymy.
no a Twoja Paulinka Martito już raczkuje? bo tak sie zastanawiam kiedy to Nati zacznie...?

aha,Dziewczyny chciałam zapytac czy wiecie cos moz na temat formularza e106 jest mi on potrzebny zeby isc tu do lekarza,bo ta karta europejska obowiazuje tylko w naglych wypadkach a ja musze sie udac do specjalisty(endokrynologa).jesli cos wiecie ,to skąd mogę go wziąsć??
pozdrawiam i zycze miłego dnia:*

WITAM:-)
Fajne ze Natanek nie odczul szczepienia moja Niusia tez spala caly czas:-) No wlasnie wygladamy tego raczkowania ale jeszcze nie widac jak sie przekreci na brzuszek to tylko o tylo sie przesuwa,no i tak smiesznie nozkami przebiera,roczki wyprostuje i wyglada jak jaskolka w locie:-) A na temat tego formulaza to nic nie slyszlam, ja z mezem jestem ubiespieczona w krusie takze do lekza w polsce to bez poblemu a ta karte tez mamy wrazie co. Oj wiez co to znaczy szukac tego mieszkanka niedawno tez to przechodzilismyz mezem,jak cos tam pasuje to zaraz cos innego przeszkadza ale jakos pomalu znajdziecie. A kiedy sie tutuaj wybieracie ? Swieata spedzacie w Polse? milego wieczorku zyczymy:-)

tak Martita świeta spedzamy w Polsce:-)w koncu,bo 2 lata pod rząd siedzielismy w Anglii,a teraz bedzie fajnie,tak rodzinnie:happy:a wracamy około 10 stycznia,bo 8-go Natek bedzie mial jeszcze szczepionke. no i mam nadzieje ze znajdzie sie jakies odpowiednie dla nas mieszkanko.
co do raczkowania to moj Natek robi tak samo jak Twoja Paulinka,on to jest taki mały siłacz(az dziw ze po takich przejsciach).No i wlasnie sie tak zastanawiam w jakim wieku dzieci zaczynaja raczkowac,ale to chyba nie ma reguly-kazde dziecko inaczej.Moja przyszła teściowa na przykład mowila ze moj Piotrek zaczal chodzic w wieku 8 miesiecy:szok:az trudno uwierzyc...

my niedlugo sie zbieramy do kapieli... Nati nie moze sie doczekac,bo uwielbia kąpiel...cały dzień o niej marzy:-D
buziaki,miłego wieczorku:*

Witamy tego pieknego poranaka:-)
Jak tam minela nocka ?bo u nas nawet ok spalismy do 10:-D
I dzis palnujemy byc w domku ,trzeba posprzata bo jutro preciez niediela:-) no i obiadek jakis ugotowac bo tatus dzis ma na rano po poludniu bedzie w domciu,chyba ze zostanie nam troszke czasu to pojdziemy na spacerek,prewietrzyc sie:-)No a my te swieta tutaj bo ostatni 2 ltka to swietowalismy w polsce;)
pozdrawiamy i oczywiscie standardowo milego dzinka

Ostatnia edycja:
witam! u nas niestety ponuro:-(padał snieg z deszczem,w koncu przstało ale nadal jest pocmurno.

Martita,pozazdrościć Wam takiego spania:tak:moj Natek budzi sie o 6:00,ale jeszcze zasypia i pospalismy dzis do 8:15:-)ale dziś w nocy często sie budził i płakał,więc spał dziś ze mną:happy:nie wiem czy cos mu sie sniło... mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej.
moj Piotrek dostał informacje od swojego mechanika ze kolo niego czyli na Calcot jest ponoc jakieś mieszkanko 2-pokojowa do wynajecia i w dodatku na gaz ogrzewanie.dał mu numer i mysle ze dzis zadzwoni.Troche daleko,no ale koniecznie musimy juz cos miec...zreszta zadzwoni to sie dowie wszystkiego.
a co tam u Was Martita wyszlo w tym councilu?mam nadzieje ze wszystko skonczy sie pomyslnie,trzymam kciuki:tak:
pozdrawiam Waszą Rodzinke i zyczymy milego dzionka:*

Witam poraz 2:-)
Bylismy po poludniu w polskim sklepie i jak wychodzilam to Twoj Piotrek czytal ogloszenia no i oczywisci go zaczepilam, on nie wiedzial kto jak jestem ale zaraz mu wytlumaczylam. Ja to jestem straszny wzrokowiec jak kogos wczesniej zobacz nawet na zdjeciu to juz potem wiem kto to a jak nie wiem to i tak po czasie sobie przypomne:-) No wlasnie nalecialo mne na biogs i jutro ma byc bigos ,biegalalm po kapuste ,wlasnie sie piecze, a dzis udka.:-D A concilu,zanieslismy jeden paylseep z pazdziernika a z listopada maz dopiero dzis dostal i w poniedzialek pogonimy dac drugi bo dwa chcieli ,a to dlatego ze nie byly takie same kwoty na payslipach wczesniejszych,ale moze teraz bedzie juz ok,mam nadzieje.:tak: Moja niuia wlasnie sobie slodko spii wiec ma chwilke dla siebie. A jak tam Natanek dzis sie ma????

Ostatnia edycja:
a no hej:)
Natanek też właśnie sobie uciął drzemke:)ale coś się kręci wiec nie wiem czy to dlugo potrwa...poza tym wygłupiał sie jak zwykle:tak:fajne te dzieciaczki co??
a wiem już ze spotkałaś Piotrka:-)mówił mi jak dzwonił:) "... stoję i spisuję ogłoszenia,ze sklepu wychodzi ładna blondynka,zaczepia mnie... bardzo miła... córeczkę ma fajną... może być dla Natana":-Dhehe:) co za zbieg okoliczności:)
no ispisał te ogłoszenia iczekam az da mi w koncu znac...bo ma dzonic.
Mniaaam też bym sobie zjadła bigosiku,ale puki karmie to odpada. Czasami tam podjadam sobie tak po troszku własnie bigosiku jak jest,czy kapuste z gołąbka,ale nie ryzykuje za duzo,chociaż w sumie po trochu moge go przyzwyczajac do takich dan:)
no i trzymam kciuki za sprawy w councilu:tak:
teraz sobie pije herbatke,mniam... jeszcze ciacho by sie przydalo:-D
pozdrawiamy!!!

reklama
No tak takie slodziutkie te nsze dzieciaczki:-) Tyle radosci daja. Mywlasnie sie pokapalismy wszyscy i sobie siedzimy.Paulinka wstala o 7 takze teraz to ok 12 pojdzie spac:tak: zababwa idzie z tatusiem na calego.Ja tez troszke podjadalam jak karmilam niunie a teraz to niemoge sie wszystkim najesc jak przestalam karmic ,takie pyszne wszystko:-) juz dawno jadlam bigos jeszcze z ponad rok tamu bo ja w ciazy tez mialam przeboje ,do 6 miesiecy to to co zjadlam to wszystko spowrotem:no:ale jaki piekny teraz owoc tych wszystkich cierpien:-)
Zyczymy wam milej nocki i do jurta papa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry