• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

mmmmmmmmm sliczna jest!!!!!!!slodziutka taka!!!Dorcia nan pytanie skad wpadliscie na imie Lucy???:-) sorry za ciekwaosc w sumie nie musisz odp :-D :tak: ale takie jest inne po prostu . Jak i naszej malutkiej Hafsy z reszta :laugh2:

a to my:)

dsc02336vd8.jpg

dsc02330qu3.jpg

http://img151.imageshack.us/img151/1851/dsc02330qu3.jpg

reklama
Dorcia- super ze juz jestes, corunia przesliczna:-) :tak: , czekam z niecierpliwoscia na opis porodu bo ja teraz taki nalogowiec z czytaniem i juz chyba na calym forum babyboom nie zostal ani jeden nie przeczytany post z opisem porodu:-D , pieknie urosla Lucy, opowiedz nam jak sie mala ma i jak sobie radzisz:tak:

Asia- tak czasem bywa w zyciu ze zmieniaja sie plany, ale to dobrze ze jestes na wlasciwym miejscu o wlasciwym czasie, mama napewno potrzebuje ciebie teraz najbardziej na swiecie:tak:

Tamarunia+ bidulko ale zlapala was ta ulewa ja bylam w domu w tym czasie, ale te bylam w szoku ze tak moze lac :eek: , mam nadzieje zy malutka juz sie uspokoila i jest spokojna, a tym panem sie nie przejmuj czasem sa i tacy ludzie, o jedyonku nic ci nie pomoge :dry: , za pol roku:-D , teraz zielenizna ze mnie:baffled: , super foteczki

mialam dzis isc do Evoski ale dopiero jutro ide bo przeciez dzis niedziela, wiec jutro beda odwiedzinki, dzis snilo mi sie ze poszlam w odwiedziny do Evoski i ona miala coreczke a nie synka:eek: , malo tego jak patrzylam na nia wydawalo mi sie ze to moja coreczka:eek: , ach mysle ze to hormony szaleja:tak: ,

kasiula matula- witaj w Londynie

Anetko- ale Pati pieknie spi w nocy hmmm super

Maggusia- mam nadzieje ze tej nocy było o wiele lepiej ze spankiem :tak:

Maxin- wielkie gratulacje ya osiagniecia Natalki w spanku i fajnie ze roymowa dobrze poszla :tak: :tak: :tak:

poydrawiam i milej niedzielki zycze

milej niedzieli pozdrawiam papa

My koleja noc mozemy zaliczyc do przespanych,oprocz poranne pobutki o 5.00 zjadal mleczko poszla spac,ale co pol gzodziny sie budziala,wczoraj nie zrobila kupki i wydaje mi sie,ze poprostu chcial pocisnac cos a nie mogla i brzuszek ja bolal,jak zmienilam jej pieluche to przy zgeciu nozek wycicla trzy bobki z placzem,potemw idzialm,ze jeszcze chciala,ale nie mogla,bidula.Teraz juz spi w lozeczku od godziny,wlczyla 15min i usnela.A mnie chyba cos pobiera,glowa mi peka,gardlo boli i tak jakas przybita jestem.

Tamarunia tos sie wygadala,ludzie co czasmi smiesni,wiesz.Hafsinka slicznie wyglada.

Dorcia jak milo,ze do nas zajrzalas,juz bedzioesz teraz na bierzaco bo masz net,super,aale Lucy ursla,szok,sliczna dziecwzynka.

Anetka powodzenia,aby szybko sie przyzwyczail Patki,ze w nocy sie spi,a nie je.Ja tez o tym myslam,ale kruszynka widze ze wciaz potrzebuje jedzonka nocnego.Spacer udany ,dobrze,ze nie zlapal was deszcz

MAJECZKA to masz ciekawe sny,intesnsywnie myslisz juz o Martusi,jeszcze chwilke i bedzie z wami.

A zapomnialam sie pochwalic :happy: NATALKA WCZORAJ SAM SIEDZIALA 5min,
A DZIS PORAZ PIERWSZY PRZEWROCILAM SIE Z PLACKOW NA BRZUSZEK,pare razy,ale jestem z niej DUMNA.Cwiczylismy to juz od paru dni,pokazywalam jej caly mechanizm jak to robic i dzis zalapala,widac bylo,ze sie cieszyla z swojego postepu,a my razem z nia:-) :-) :-) :tak: :tak: :tak:

a tak sobie siedzi:
siedzeac6.jpg

mykam zrobic obiad buziaki pa;-)

Witam Mamusie!

Gdy zabieralam sie wczoraj do odpisywania wam to albo Brian sie obudzil albo cos majstrowal wiec ani chwili wytchnienia energiczny chlopak!:laugh2:
Fajnie ze tak pytalyscie o mnie to takie milutkie poczytac ze pamietacie:happy:
Brian przed wczoraj zasnol normlanie o 19:00 padl na na moich rekach jak go lulalam i wyobrazcie ze mial tylko pobudki na mleko albo szukal smoczusia choc budzil sie wielokrotnie to i tak jestem zadowolona ze nie mial ochoty na zabawy w nocy:-)
Wczoraj znow usnol po 22:30 no i nie musialam go zmuszac wogole do spania sam tarl oczka.Obudzil na mleko kilka razy i tak spal do 9:30:happy:zagladajac przez szczebelki i gadajac Mama:happy2: i cos tam jeszcze po swojemu.
Od paru dni Brian kaszle i kicha:eek: wiec narazie podaje mu Calpol bo strasznie jest marudny chyba go bardzo boli gardelko.
Mam nadzieje ze nie wezmie go jakies wieksze przeziebienie na dodatek moj M tez przezebiony gardlo go boli i glowa.
Zebym tylko ja do tego wszystkiego sie nie przeziebila to bedzie dobrze bo jak zwykle na ta pore roku zawsze lapie mnie zapalenie pecherza co ostatnio przez pare dni leczylam:baffled:
Wlasnie Brian zjadl papke i zrobil sobie mala drzemke:-)
No i minelo juz Briankowi 7 miesiecy wczoraj jej jak ten czas szybko leci a ja nadal sie czuje jakbym dopiero urodzila:happy2:

Maxin to swietnie ze Stokrotka zaczela juz spac!widac ze metoda podzialala;-)Gratuluje postepu coreczce!
Ja tez ostatnio raczkuje po calym domu aby pokazac Brianowi jak to sie robi i ma taki ubaw ze mnie ze szok:laugh2:ale widzez ze kapuje o co chodzi bo probuje pupke uniesc w gore co czasami mu sie udaje a jak go posadze to sobie siedzi natomiast w wozku czy na lezaczku sam usiadzie lecz na plaskiej powierzchni nie nawet w lozeczku:eek:
Trzymam kciuki abys dostala ta prace!wiem jak bardzo ci na niej zalezy.
Wlasnie moj M ma jutro rozmowe w sprawie pracy Job Centre go wyslalo nareszcie ale tam stwierdza czy zacznie prace odrazu w sklepie komputerowym czy pojdzie na kurs.
Tak bardzo bym chciala aby zaczol prace bo znow jak zacznie kurs to nie wiem poprostu bedzie chyba musial cos szukac na noc bo czas goni swieta sie zblizaja a ja chcialabym je jako tako spedzic:happy:
Jeszcze tyle do roboty jest w tym domu nie ma podlogi w salonie w kuchni mamy takie dwa palniki elektryczne zeby cos ugotowac a marzy mi sie kuchnia ani lodowki nie ma ani pralki nie mowiac juz o meblach czy lozku.Naprawde duzo jeszcze nam potrzeba do tego domu podstawowych rzeczy do zycia a ja juz naprawde nie moge spac na podlodze.
Ciagle sie martwie jak to bedzie:-(nawet juz wczoraj myslalam czy nie isc do pracy ale Brian nie chce z nikim zostac a wiadomo inaczej zajmie sie dzieckiem kobieta inaczej mezczyzna:tak:

Maja fajnie ze spotkasz sie z Evoska:happy:czekamy z niecierpliwoscia na zdjecia o ile sie zgodzi :-)
Pozdrow ja serdezcnie i ucaluj od nas Rocco.
Widze Maju ze juz masz sny o Martusi:happy2:to siwtnie mi sie Brian na kilka dni przed porodem snil i wyobraz sobie ze calkiem podobny jak teraz jest:tak:

Kasiula Matula ciesze sie ze jakos sie zaklimatyzowalas tutaj;-)widzisz juz masz z kim pogadac bo zdiewczyny niektore mieszkaja blisko ciebie wiec napewno nie bedziesz sie nudzic:-)
Jak tam Emilka:confused:
Moze poprzesylasz na kilka zdjec jak bedziesz mogla:biggrin2:i odpalisz juz kompa w domku.

Asia o jak fajnie ze juz jestes:tak:
Teraz Mama ciebie najbardziej potrzebuje:-) i napewno cieszy sie ze jestes blisko niej.
Zycze Mamusi szybkiego powrotu do zdrowia a tobie duzo wytrwalosci!;-)
Napewno wszytsko jakos sie ulozy:happy:
Dziekuje za mile slowa na temat piosenki.
A ty w co sie bawilas:confused:hehe :-)
No i przesylaj nam koniecznie foteczki:blink:

Tamarunia no ladnie ale was ulewa zlapala mam nadzieje ze juz wszytsko wporzadku i nie poprzeziebialyscie sie!
Zdjecia cudne!Hafsinka juz taka duza dziewczynka:happy:
A tym panem sie nie przejmuj powinien wiedziec troszke ze dzieci boja sie obcych:dry:
Wyobraz sobie ze Brian byl zawsze do obcych ludzi taki ze szedl na rece itd a teraz wogole nie chce do nikogo odrazu jest placz wczoraj moj wujek przyszedl do nas i ja wzielam Brianka na rece a on zlapal go poglaskal go po glowce delikatnie to sie rozplakal:eek:
Wiec dzieci przechodza takie cos ze boja sie innych ludzi dlatego kazdy powinien z obcych to zrozumiec:-)
No wlasnie a co do sloiczkow Tamaruniu to ja zawsze tak robie ze jak Brian sie budzi podaje mu mleczko a pozniej tak kolo 11:00 dostaje papke ze sloiczka wtedy wiem ze jest glody no i wcina cala:happy2:wczoraj zjadl pierwszy raz 190ml papeczki hehe glodomorek maly.
Na poczatku zajadal tak pare lyzeczek pozniej juz cala 126ml:tak:

Izusia jak Oskarek spal tej nocy:confused:
Wiem jak to trudno z usypianiem mi tez czasami juz opadaja rece i chce mi sie plaka jak Brian nie chce usnac:szok:
ale wiesz musimy zyc nadzieja ze wreszcie te nasze Kochane male istotki zaczna normlanie sypiac:-)a najlepiej jest jak M pomoze i podtrzyma na duchu:happy:

Melanie dobre wiesci nam przynosisz!:tak:wiec jak juz lista bedzie gotowa dajemy znac;-)
Jak sie czujesz:confused:jak tam coreczka:confused::happy:

Dorcia
switnie ze do nas zgaladasz i o nie zapomnialas o nas!:biggrin2:
Lucy piekna!chcemy wiecej zdjec:-)
No a twoj syneczek to zuch chlopak swietnie ze ci pomaga!:tak:
Jak na nowym mieszkanku:confused:;-)

Agnes
wiem ze musze byc konsekwentna:tak:ale jak plakusia to tak mi go zal wiec ja chyba nie potrafia taka metode zastosowac aby go samego zostawiac hehe na dlugo ciagle musze wchodzic do pokoiku patrzec co robi no i glaskac tlumaczyc ze trzeba spac:happy:zawsze chce dac Briankowi duzo ciepla i milosci.

Anetka
dobrze ze was ulewa nie zlapala
;-)
Z jakiego osiedla jestes:confused:bo tak ciagle sie zastanawiam gdzie ja cie widzialam:-)hehe:-)

Lwica hehe masz racje to dobrze ze M ci jeszcze karty nie blokuje :laugh2:

Mykam bo Brian sie obudzil bardzo placze i taki zachrypniety jakis:-(

Pozdrawiam i sle ciumaski:-)

witam wszystkie mamy!!!!!!!!!!
Anetka-fajowy pomysl na zdjecie,wyszlo naprawde super,no i gratulacje z nocki,oby bylo wiecej takich,trzymam kciuki
dorcia-cudna cora, i jaka ma boska spodniczke!!!nasze dzieciaczki chyba sa w podobnym wieku
asia-trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia twojej mamusi,ale majac przy sobie taki skarb jak ty napewno szybko stanie na nogi:happy:
Tamarunia-sliczna cora i jakie minki szczela dziecko cudo!!!a u ciebie chyba od dzis swieta,fajowo bo bedzie mozna pojesc i spedzic czas tak rodzinnie!!!
Maxin-gratulacje z przewrotu cory,tylko patrzec a zacznie chodzic,no i z udanej nocki
Maja-ty kochana masz sny o corce bo zapewne nie mozesz sie juz doczekac jak bedziesz ja tulic,to juz calkiem niedlugo,a na kiedy wypada termin???dokladnie:confused: :confused: :confused:
a u nas dzis bardzo nudnawo taki smutny dzien to chyba przez ten deszcz bo nawet wyjsc nie bylo gdzie,oki zmykam !!!i jakos tu tez tak troszke cicho,jak chyba w kazda niedziele

no wlasnie dziewczyny moze zorganizujemy jakies spotkanko, pisalam wczesniej ale nie wszystkie zescie odpisaly!!!!!!co wy na to????????
:confused: wyczytalam z wczesniejszych postow ze takie spotkania juz byly,prosze odpiszcie:happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:

Ale się ucieszyłam, że znalazłam ten watek:tak:
Jestem w Anglii od ponad roku i czekamy na naszego synka. Własnie zaczynamy trzeci trymest ciazy.
okladnie mieszkamy w Maidstone w Kent, ale z przyjemnoscia przenieslibysmy sie bardziej na polnoc- ale to plany na przyszlosc.
pozdrawiam wszystkie mamy z UK.
jakby spotanie bylo w poblizu to ja jestem zdecydowanie za:tak:

reklama
HEJ jak milo byc wyspanym,niunia ladnie spala do 4.15 potem jedzonko i spanko do 8.00 budzila sie moze pare razy,ale cos tam muruczala i sam zasypial.Super,Chbya mega sie zmeczyla tym przewracaniem,bo teraz tylko jak lezy na plecach to hop i juz jest na brzuszku.W ciagu dnia klda ja rowniez do lozeczka na drzemke,moze pojeczy 15min i zasypia,wiec berdzo sie ciesze.

Maggusia mowisz,ze Brajanek przeziebiony,zdrowka mu zycze.Spi nockami ciutke lepiej???Wiesz ja zaczynajac stosowac ta metode,niewierzylam,ze tak szybko sie uda,naprawde jak chcesz miec przespane nocki,albo chociarz dobre 5h to sprobuj,co ci szkodzi,pierwszy raz jest ciezki,ale potem juz jidzie lepiej,widomo ciezko sluchac krzyku dziecka,lae uwierzmi im nic sie nie dzieje,tylko krzycza,to nawet nie palcz z bolu.Ale jak niechxerz to juz cie nie bede meczyc,tylko czasmi wydaje mi sie ze juz masz serdecznie dosc tych nocek,No chyba,ze chcesz aby maly caly czas usypial ci na rekach,albo spal z toba.Widze,ze urzadzanie mieszkania to ciezka sprawa,wcpolczuje,prania w rekach i spania na podlodze.My myslimy o kupnie faltu ,moze za dwa lata i juz widze,ze bedzie to wyzwanie,Bo teraz placisz komus rent i mieszkanie jest urzadzone,a tak trzeba zaczynac od podstaw.Ale jak mam palcic komus rent to wole sam splacac mortgage.

Olis wiejdz na watek,SPOTKANIA MAM Z LONDYNU,tutaj sie umawiamy na spotkania:
https://www.babyboom.pl/forum/rodzinki-zza-granicy-f41/spotkania-mama-z-londynu-2526/#post907377

Kasiulka0901 witamy na naszym watku,Gratuluje zafasolkowania,na kiedy masz termin???Napisz cos wiecej o sobie,abysmy mogly cie poznac:happy:

Anetka ,ale super fotka,w czym przerabiasz zdiecia,fajna zabawa tez lubie sie tak bawic,ale nie ma odpowiedniego programu,a w pait duzo zrobic sie nie da,czy w przegladarce ACDSee Pro Foto Manager.Fajnego ma Patii Bloga i zycze mu zdrowka ,ten katarek go dlugo meczy.Fajowo,ze spi tak ladnie w nocy:happy:

Majeczka jak twoje samopoczucie idziesz dzic do Evoski???A co z Kallusia????Trzymaj sie zdrwo kochana

mykam powiesci parnie puki mala spi
buzka:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry