• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

IZUSIA STO LAT DLA SLOTKIEGO OSKARKA
DZIS MAM PIEC MIESCIECY JUPII

glowaklownazgwiazdkami2zlso3.gif

reklama
Hej babaeczki!
Ufff kolejna meczaca nocka ale nawet jestem wyspana.No i mamy problem z usypianiem.Oskarcio idzie spac ok 20.00 potem budzi sie za ok 2 h a potem ok 2 .00 i nad ranem i si do ok 8.00-8.30.Niby w nocy zaraz usypia no ale chyba za czesto sie budzi.No i oczywiscie sprobowalam metody ksiazkowej, bo ilez maly moze ze mna spac, a maz sam:-(.No i w sobote polekturze ksiazki pelna energii przystapilam wraz z mezem do owej metody.Dziewczyny to bylo najgorsze przezycie w moim zyciu, maly mimo ze na zmiane z mezem do niego zagladalismy plakal 1,5 godziny.W ksiazce pisalo ze dziecko moze plakac do 2 godzin.A nasz maly plakal i na ulamek sekundy przestawal i tak ciagle.Ja myslalam ze serce mi peknie i pplakalam tez (oczywiscie nie przy nim, bo to by pewnie jeszcze pogorszylo sprawe).Po 1,5 nie wytrzymalam wzielam go na rece dalam mleczko i maly usnal.W niedziele przed poludniem maly byl marudny wiec postanowilam jeszcze raz sprobowac, tym razem darl sie ok 40min i tez ja nie wytrzymalam, bo wiecie co on dziwnie zaczl sie trzasc wiec ja sie przestraszylam.I chyba na razie zaprzestam tej metody , ja wierzez ze mimo ze jest taka drastyczna to przyniesie efetk, ale dziewczyny on plakal w sobote 1,5 godziny, jak mozna tak dlugo plakac i slucchac tego placzu:-(No nie wiem moze za jakis czas sprobuje znowu.Bo w dzien spi ladnie, co najmniej raz przed poludniem i raz popoludniu czasem po dwa razy, oczywiscie usypia mi na rekach a potem wkladam go do lozeczka.Ale ani go nie kolysze ani z nim nie laze po prosu oon sie do mnie przytula i usypia.Zobaczymy co to dalej bedzie.We srode pojde do health visitor i zobacze co ona powie na ten temat.
Maxin-Dziekujemy ze pamietalas o malej rocznicy Oskarcia.A iwesz nasz w tamtym tygodniu fikal koziolki z pleckow na brzusze i na boszek i z powrotem, i teraz jak go wkladam do lozeczka to ani sie nie ogladne a on juz na brzuszku podparty na raczkach patrzy sie na zabawki.A widze ze Natalcia slicznie siedzi no i gratulujemy postepow w przewracanu sie z brzuszka na plecki i odwrotnie.A powiedz mi kochana czy ty jej dajesz kaszki npp na sniadanie i jesli tak to jakie bo jakos nie widze zbytniego wyboru u nas.A nio i jak poszlo spotkanie o prace bo albo nie doczytalam albo nie psialas o tym;-)
Maggusia-Sto tal dla Brianka z okazji 7 miesiecy, niech rosnie z niego wesoly rozrabiaka:-):-):-)Nio i duzo zdrowka niech sie biedactwo nie rozchoruje.A jak u was ze spankiem???
Dorcia-super curcia i widze ze rosnie szybciutko:-)
Tamarunia-Hafsa to sliczna dziewczynka, a jak wy sobie radzicie ze spankiem?
Anetka- nie wiem jak ty to zrobilas ale cudne zdjecie Patiego:-):-):-)Nio i super ze maluszek tak slicznie spi, oby tak dalej:tak:
Kasiulka -witaj na naszym forum, jak amsz jakies problemy , pytania to pisz smialo;-)
A jak tam Majeczka i Kallusia czy jeszcze dwa w jednym???
Evoska-kochana czekamy na ciebie no i na fotki Rocca:-):-):-)
Uciekam bo maly cos marudzi!
Buzki

Wiesz Izusia moja za pierwszym razem tez plakala 1,5h i przy tym trzesla raczkami,ale to u nich normalne,wiem,ze ciezko slychac tego wzasku,ale naparwde przynoci efekt,tylko trzeb a wto wierzyc,wiem,ze metoda moze drastyczna,ale juz na trzeci dzien podzialalo.Probuj dalej i bardz wytrwala.My z mezem sie wspieralismy i on mnie powstrzymaylam aby nie ulegla i wlasnie nie brala maje na rece bo cal parca idzie wtedy na marne i trzeba zaczynac od nowa.
My kaszki podajemy jej czasmi na sniadanie nie zawsze,ale obiadki je zawsze ok 12.00,potem deser ok15.30 i potem melczko i wieczorem o 8.00 mleko zageszczane kaszka,a podaje jej poslkie z bobovita,jaklkowa,bananowa,malinowa,brzoskwiniowa.A rozmowa przebiegla bardzo borze,mile panstwo i fajny dzieciak czekam na odpowiedz w tym tygodniu,wiec zobaczymy czy sie zdecyduja,milei pare laske z agencji,wiec moze byc ciezko:baffled: Ale bardzo bym chciala.
ROZKOSZNIE SPI OSKAREK:-) ALE JUZ DUZY PRZYSTOJNIAK

BRAJANKU SKARBIE NAJ NAJ NAJ Z OKAZJI 7 MIESIECY
jumpbaby1bs9.gif

izusia, ale ten Twój bobas śliczny:tak:

Dopisuję:mam termin na 9 stycznia, ale też mam takie dziwne przeczucie, że mały zawita jeszcze w grudniu, może na świeta, jak na razie się wierci i rozpycha.:-D
Nie pracuję, jestem na urlopie i dzięi temu mogę wypocząć. Szkoła rodzenia raczej odpada, bo jak mi powiedziała midwife NHS nie ma już kasy i ewentualnie mogę się załapać na jedną sesję:-(
Teraz zaczynamy kompletować wszystko dla maluszka. Powoli, ale skutecznie.
Dzięi Wam udało mi się anmierzyć bielizne jednorazową. Ulżyło mi, bo nie będę musiala szukać czy tłumaczyć w aptece o comi chodzi.

Maxin78
Kallusia
Evoska
Lwica
magdak25
Beta
Ara
Malvina
Maja33
Maggusia
Anya24
Martuska
Ivonek
Dorcia
Leedsana
Aniabania
Kasiula Matula
Melanie
Agnes2606
Gosiex
Cela
toola
*Anetka*
Izusia
Anulka99
tigger
olis
Tamarunia
R.usałka

Pewnie tak będzie jak mówisz Olis - dziękuję za wsparcie;)!

i ja dopisuje sie do listy ..oczywiście jesli mnie przyjmiecie?:):zawstydzona/y:

qrcze- mała cos marudzi..i ostatnio nie mogę tu dłużej sobie pogawędzić:/..

Pozdrawiamy..muszę zmykać..:baffled:

Czesc dziewczyny
Witam przyszle, nowe i terazniejsze mamy:tak:
Jak tak czytam wasze zmagania ze spanie u dzieci to nie wiem co myslec??:confused: Oleczke karmie piersia, budzi sie w nocy na jedzenie, zje, klade do lozeczka i sama zasypia. Czasami ze smoczkiem, czasami bez. :tak: Nasz plan wyglada tak: okolo 7-7.30 kapiel, masazyk, ubieranie, papu i to zajmuje okolo godziny zasypia 8-8.30, potem budzi sie miedzy 11 a 1 je, klade, zasypia, potem znowu miedzy 3 a 5 je, klade, zasypia no i pobodka kolo 7.30 a 8.
Wiec jest sens zastosowania tej metody, bo nie musze jej usypiac, kolysac itd., tylko budzi sie do jedzenia:confused: A i tak zrobila sama duzy postep bo wydluzyla sobie czas miedzy popudkami na papu. Nawet w dzien potrafi wytrzymac 1.5 godz jak nie spi, gdzie wczesnij jadla co 40min-1h.

dziewczyny, ja dosłownie tylko na minutkę, wczoraj przyjechała moja mama :-) i nie mam teraz za dużo czasu na BB, bo zostaje tylko 8 dni:eek: więc chcę z nią jak najwięcej czasu spędzić;-)

Maggusia wcale się nie dziwię, że nie potrafisz zostawić Braianka samego płaczącego, ja też w życiu nie zostawiłabym małej, nie potrafię słuchać jak płacze, może spróbuj innej metody, u nas sprawdziła się ta z Języka niemowląt, potrzeba na to więcej czasu i dużo cierpliwośći,

Maxin super, że Natalka tak szybko nauczyła się sama zasypiać:-) i już tak slicznie sama siedzi, ja już nie mogę doczekać się kiedy Karolinka będzie siedzieć

Kasiulka0901 witaj na forum

A w nocy Karolinka po raz pierwszy ani razu się nie obudziła na jedzonko, przespała całą noc:happy: , wieczor nie umiała zasnąć i dopiero o 22 poszła spać i wształa o 7,40;-)

papapa buziaczki

wkoncu wzielam sie za pisanie wiec troche tego bedzie mam nadzieje ze nie zanudze
TAMARUNIA-to imie podobalo mi sie od dawna jest odpowiednikiem polskiego lucja,jak bylam w pierwszej ciazy to dziewczynka miala miec na imie paulina lucja.imie lucy nie przekonywalo mojego meza,wiec sie nie upieralam i mial wybrac sam ,ale kiedy po porodzie wzial ja pierwszy na rece, spojrzal na mnie i powiedzial- mamy lucy:-)

jaka hafsa juz duza,sliczna z niej dziewczynka, ty tez bardzo ladnie wygladasz

MAJA33-opisze porod napewno tylko musze sie do tego zebrac, postaram sie wieczorem ,albo jutro.
radze sobie calkiem dobrze,od poczatku byla u mnie mama,wiec nie robilam nic,jak pojechala maz wizal tydzien wolnego wiec tez luz,dopiero tamten tydzien dzialam sama i jest ok. rano zaprowadzam patryka do szkoly,potem probuje cos ugotowac(to najtrudniej)po poludniu odbieram patryka i tak jakos dzien zlatuje.

noto fajny mialas sen,widac nie mozesz sie juz doczekac ,pozdrow odemnie evoske

maxin79-gratuluje natalce postepow,super siedzi na tym zdjeciu,i fajnie ze ci tak ladnie spi

MAGGUSIA-mieszka mi sie naprawde dobrze,juz sie calkiem urzadziilismy na wiosne moze zrobimy jeszcze maly remoncik kuchni i lazienki. podoba mi sie okolica,blisko dwa parki i sasiedzi ok.
niech brianek szybko wraca do zdrowia,z tym katarem to teraz chyba tak jest u mnie wszyscy kichaja i prychaja ja sama w sobote mialam 38,8 temperatury
zycze zrowka

ANETKA-fajnie ze pati tak dobrze ci spi, smiesznie musial wygladac z tymi wypadajacymi kluseczkami, super zdjecie w chmurkach.
lucy ma ma 1 miesiac i 22 dni (po zmianach na forum nie umiem dolaczyc suwaczkow)

Kasiula matula- fajnie ze juz jestes w uk,pamietam jak jeszcze bylas w ciazy, duzo zdjec brzuszka wklejalas,a teraz juz taka duza masz pannice
pozdrawiam

Olis-zeczywiscie mamy dzieciaczki w podobnym wieku,oliwierek jest ciut starszy.jesli chodzi o spotkanie to dla
mnie narazie za daleko do centrum

Kasiulka0901-witam na forum

Izusia-nie dziwie ci sie ze nie wytrzymujesz jak maly placze, to chyba najgorsze co moze byc dla matki,ale niemartw sie w koncu sie uda i juz nie bedzie plakal
jak fajnie tuli laciatka ,naprawde slodko

anulka99-miedzy naszymi dziewczynami jest rowny miesiac roznicy, u mnie dokladnie tak samo wyglada zasypianie malej co mnie niezmiernie cieszy

musze czesciej odpisywac bo pozniej tyle sie nazbiera mam nadzeje ze wybaczycie tak dluga wypowiedz (zajelo mi to gogzine)
pozdrawiam

reklama
hej!!!

Bylam dzis u Evoski pozdrowilam ja od Was i ona tez pozdrawia i dziekuje za gratulacje, jest bardzo szczesliwa i swietnie daje sobie rade jakby byla mama od zawsze, zdjec przez nasze gadulstwo nie zrobilam jak wychodzilam to mi sie przypomnialo, ale Evoska mowila ze juz w tym tyg powinna miec net to sama szystko opisze i pokaze swojego syneczka Rocco, ktory jest przesliczny i przeslodki i nie moglam sie na niego napatrzec taki fajniusi i glodomorek:-D

przepraszam was bardzo ale musze konczyc bo moj maz wrocil wczesniej do domku papa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry