• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witam:-)
Calkiem fajnie dzis na dworze,jak mala wstanie to wybierzemy sie na spacerek.Och moja maruda cos budzi sie znowu w nocy,choc sam zasypia to mnie troszke dziwi czemu???Hmm... nie chce zwalac na zabki,bo one jakos wolno wychodza,teraz tez cos zasnac nie moze,chyba dziaselka ja swedza.Placze i wpycha piastki do buzi,a dzis rano jak sie obudzila to wydawalo mi sie,ze urosla,maz tez strwierdzil,ze jakas tak inna jest:-)

Lwica dziekuje,nie watpie,ze sobie nie poradze,bobasy sa w podobnym wieku,ja mam doswidczenie wiec damy rade:-) Super,ze Oliverek ma juz trzy zabki,na pewno jego usmiech slicznie wyglada,na fotkach jet juz taki duzy w koncu ma juz 9 miesiecy,ale ten czas leci.Na fotkach wygladacie slicznie,radosna z was rodzina,a ty jak zwykle laska:-)

Anetka wspaniale,doczekalas sie pierwszych zabow,gratulacjie A jak tak ternowanie nocnikowe???

olis czasmi dzieci wybieraj jedna strone i wszystko wlasnie robia w jednym kierunku,ale mimo wszytko jak sie martwiwsz to sparawdz u lekarza.Natka duzo,rzeczy robi na lewo,od malego glowke przekrecal w ta strone,spi na tym boku,lewa raczka chwyta zabawki i sparwniej je obraca,jak byla pycia tez sie martwilam,bo spala wlasnie tylko z glowa przekrecona w jedna strone,ale czym jest starsza widze,ze w nocy sie rusza i raz na ta raz na ta obraca,ale mimo wszyrtko lubi lewa;-)

Na spotkaniu zapowiada sie niezla ekipa SUPER!!!!
wOGOLE OSTATNIO TAK PRZEGLADALM WATKI RODZIN Z ZA GRANICY ipowiem wam,ze MY JESTESMY NAJBARDZIEJ AKTYWNE,ZGRANA EKIPKE TU MAMY I SUPER BABECZKI:-)

OK UCIEKMA COS POSPARZATC PUKI MAL SPI

PAPATKI

Dzien dobry kochane!Fuj co za ohydna pogoda, leje juz kilka dni, nie mozemy nawet na spacerek wyjsc.U nas lepiej z dnia na dzien, wczoraj Oskarus usnal po 20 minutach, potem jeszcze sie przebudzil i pomarudzil, ale mysle ze i tak to nasz kolejny maly sukces.W nocy bylo ok, tylko budzil sie nad ranem az w konuc usnal i wstal o 8.30.Ja podejrzewam ze on sie budzi tak czesto bo jest glodny, dlatego chce mu zaczac na noc podawac mleko z butelki, ale musze poczekac do poniedzialku bo health visitor powiedziala abym to jakie mleko wybrac skonsultowala w egzema klinik, a ze idziemy na kontrole w poniedzialek wiec musze poczekac te pare dni.Skora Oskarka wyglada naprawde dobrze, jeszcze ciut sucha ale krostek praktycznie nie ma.Moze kilka czasem sie pojawi ale naprawde jest dobrze.Dzis baczek jadl na sniadanko pierwszy raz nowy smak kaszki z owocami lesnymi nio i jak zwykle nie bylo grymaszenia:-DSpalaszowal cala miseczke.Przynajmniej z jedzonkiem nie ma problemow ale oczywiscie staram sie nie dawac mu ponad norme mimo ze sie domaga bo nie chce abym wyrosl mi grubasio;-)
Jutro mamy gosci wiec dzis jedziemy z mezem na zakupki, Oskarcio lubi jezdzic na zakupy bo gdy siedzi sobie w tym wozku dla dzieci to wszystko widzi i rozglada sie dookola:-)Ciesze sie ze mamy gosci bo ostatnio jakos malo kto do ans przyjezdza i my tez jakos niewiele wychodzimy.Ten weekend mamy zajety i fajnie, ja sie tam ciesze.
Maxin-super ze zabki ida, na pewno bosko bedzie wygladala Stokrotka z takim zabkiem;-)U nas jeszcze nic nie widac ale bacznie obserwuje.A i Natalcia ma super kacik w swoim lozeczku taki wesoly i kolorowy:-)
Lwica-super chlopczy z twojego synia.A to jedno zdjecie to nie przyppadkiem na tamie w Bieszczadach???
Anetka-nio to gratulacje, Pati na pewno wyglada slodko, teraz tylko patrzec jak zacznie gryzc mame i tate:-D
Maggusia-co sie dzieje kochana, nic sie nie odzywasz?Mam nadzieje ze powoli zdrowiejesz i ze twoja rodzinka ma sie dobrze.A co do skory Brianka to mowisz ze uzywasz kosmetykow Jonsona.To ja ci powiem ze ja tez na poczatku ich uzywalam, ale jak zaczely sie problemy ze skora Oskarka to lekarka powiedziala zeby absolutnie ni uzywac Jonsona bo te kosmetyki sa perfumowane co powoduje wysuszanie skory dziecka a co za tym idzie jest ona bardziej sklonna do podraznien i krost bo luski w skorze sie otwieraja i powoduja ze skora jest podatna bardziej na infekcje.Nawet szamponu nie moge uzywac z tej firmy dlatego kupuj z firmy simple bo te kosmetyki sa bezzapachowe i nie barwione.Moze ty tez powinnas tak zrobic i zmienic kosmeteki Briankowi.Napisz co powiedzial lekarz jesli bylas.:-)
Nio to zmykam bo Oskarcio sie obudzil, ostatnio jest senny w dzien chyba przez pogode.
Buzki !
A nio i nawet nie wiecie jak bym chciala sie z wami spotkac, naprawde szkoda ze mieszkam tak daleko, super byloby was poznac i wasze robaczki.Pozostaje mi zyczyc wam cudownie spedzonego wspolnie czasu.Bawcie sie dobrze!
;-);-);-)A no i robcie duzo fotek bo chcialabym was wszystkie zobaczyc:-)

Hej kobitki!!!!

Olis- u mnie jeszcze nic mala straszyla straszyla ze juz a teraz pupcie wypiela i siedzi sobie grzecznie tam gdzie cieplo i milo:-D :-D :-D , i nic na to nie poradze czekam spokojnie, a wczoraj robilam sobie pochody ha ha z mysla ze moze cos przyspiesze, ale jescze nic, to samo Kalusia tez nic

Ja to was zameczam tymi moimi nowosiami skurczowymi:-D , ale z uwagi na to ze jestem nie doswiadczona w porodach wybaczcie:happy:

Maggusia - przyznam ci sie szczerze ze dopiero teraz posluchalam wszystkich piosenek i glosuje na was tylko jak moge swietna muzyka i sliczne glosy i super fotki sliczna z was para i mlodziutka:tak: , bardzo mi sie podobala ta strona:tak:

Maxin-ale Natalka ma piekne krolestwo jak na prawdziwa ksiezniczke przystalo, my dzis dla malej karuzelke bedziemy instalowac:laugh2:

Anetko- wielkie GRATULACJE dla Patiego zabki to nie maly wyczyn super juz nie moge sie doczekac kiedy was poznam na spotkanku:tak:

Lwica- no sliczne zdjecia a Olivierek to juz duzy chlopczyk i tez zabki hmmm pieknie, swietna z was rodzinka, pozdrowienia dla meza

Izusia- kazda noc coraz lepsza i oby tak dalej, Oskarek jest przeslodki z ta ksiazeczka profesor jak nic z niego bedzie:tak:

Kalusia - spaceruj kochana spaceruj, ja tez tak robie wkoncu wyskocza te nasze dziewczyny:laugh2:

Toola- dzieci chyba dosyc szybko zapamietuja swoje zabawki hmmm, wiec nie dziwie sie ze Krystynce tak przypadly do gustu nowosci:-D

pozdrawiam was kobitki wszystkie pa pa milego popoludnia

Witam Was dziewczyny,
wstyd mi tak dlugo tu nie zagladalam :sorry2: Przeczytalam, ze EVOSKA juz urodzila- kawal chlopa, no ale moj nie byl duzo lzejszy ;-) Ogromne G R A T U L A C J E kochanienka. Jak zagladne za kolejny miesiac mysle, ze ujrze zdjecia Twojego syneczka :-)

Dowiedzialam sie, ze jestem na jakiejs liscie, ale nie doczytalam jeszcze na jakiej :-)

Prosze Was dziewczyny, zrobmy jakas przerwe nie pisania na forum- jakies babyboomowe swieta czy cos- dla tych najbardziej zajetych mam, ktore mialyby szanse doczytac wszystko do konca :-) ;-)

U nas prawdziwe szalenstwo- Josh niewiele spi w dzien, wciaz biega, bo chodzeniem to juz tego nazwac nie mozna, pelen energii, pomyslow, och mowie Wam ciezko opisac co to dziecko potrafi :-D Wrocilismy z Polski i odnieslismy mini sukces w jedzeniu- otoz moj Niejadek przekonal sie do jogurtow, biszkoptow i paroweczek. Jest strasznie wybredny i ciezko mu wchodzi jedzenie, ale pracujemy nad tym cierpliwie.

Tamarunia- Twoja coreczka jest przesliczna, jaka duza. I widze, ze juz nawet partnera jej znalazlas :-) Nono, ladna z nich para ;-)

Dorcia- Twoja ksiezniczka wyglada przeslicznie. Jak Ty dajesz rade z dwojeczka kochana, podziwiam Cie.

maxin- a Twojej Stokroteczki nie poznalam. Coz za zmiana! Wyglada mi na taka grzeczna i ulozona dziewczynke. Jesli chodzi o wyglad to wykapana mama. Super zdjatka. No i oczywiscie gratuluje pracy.

lwica- no i Ty i Twoja rodzinka wygladacie niesamowicie uroczo. Twoj maluszek ma zabojczo piekne oczy.

izusia- Twojego maluszka tez widzialam. Urosl bardzo. No i Mamusia przepiekna.

maja- jak samopoczucie? Lada dzien, godzina, minuta zostaniesz mamuska :-)

ara- przeczytalam, ze Twoj maluszek nie chce jesc... czy juz mu to przeszlo? Moj malec tez sie ociaga bardzo z jedzeniem i myslalam, ze moze jakas cenna rade bys mi dala, bo u nas health visitor niewiele pomogla. Mamy po prostu czekac az dziecko zdecyduje sie na jedzenie...

Pominelam tyle mamus, wiem, ale ja nie jestem niestety taka wspaniala jak Wy- daleko mi do pisania regularnych postow i pamietania o wszystkich. Przepraszam Was. Postaram sie pozniej poslac Wam jakies fotki!

Czesc Mamusie:-)
Widze,ze tu dzisiaj mniejszy ruch....
Na wstepie bardzo Wam Wszystkim dziekuje za mile komplementy pod adresem mojej rodzinki:-)
Jest mi niezmiernie milo, iz podabaly sie moje fotki. Niektore z was zapewne pamietaja jak bardzo balam sie tego slubu.... na szczescie mam go juz za soba i pozostaje tylko wspaniale wspomnienie:-)

Anetka slub bralismy oczywiscie w Polsce, naszym rodzinnym miescie Sanoku

Maxin dziekuje za zyczenia dla mojej pannicy, ale roczek skonczyla prawie 4 miesiace temu... Tylko ze mnie GAPA nie mialam czasu zmienic suwaczka:zawstydzona/y:
A co do karmienia... tak, w dalszym ciagu karmie mala piersia. Gadzina jest tak wycwaniona, potrafi nawet udawac, ze chce isc spac, aby tylko dostac cyca:tak:

Maju jak czytalam Twoje zmagania w szpitalu, przypomnialo mi sie jak to ja biegalam do szpitala, gdy nie czulam ruchow malej i az mi sie lza w oku zakrecila...
Jeszcze chwilke i bedziecie razem:tak:

Tamarunia twoja cora wyglada uroczo, ma sliczne oczka i calkiem fajnie wyglada, widac, ze sluzy jej mleko mamy:-)

Kallusia fajny brzunio, widac, ze rozwiazanie juz w krotce:tak:
moge Cie tylko pocieszyc, ze moja mala urodzila sie 2 tyg. po terminie, takze masz jeszcze czas;-)

Ja tu tak pisze, a tu juz pozno sie zrobilo, moja diablica na szczescie usnela dzis wczesnie- nabiera sil na jutrzejszy dzien, az sie boje co to bedzie, mam nadzieje, ze nie zatuli waszych pociech...
Musze jeszcze przygotowac torbe na jutrzejsze spotkanko i do spania:-)

Spokojnej nocki zycze wszystkim mamusia i pociechom

Anya majac takiego urwisa!a wlasciwie to nie urwisa tylko niejadka i biegajacego skraba to sie nie dziwie, zobaczymy jak my bedziemy sie wyrabiac w przyszlosci :tak: Wiesz moja HAfsa tez za bardzo nie chce jesc, ale ona ma opcej piersiowa jeszcze , z tym ze juz jutro 6mies konczy wiec kurcze przydaloby sie zeby juz w koncu jej sie ruszylo :baffled: a jakie jogurty dajesz ????no wklej jakies choc 1no zdjecie waszej rodzinki:)

Olis mam nadzieje, ze cie troche uspokoi to, ze Hafsa jak byla taka malenia to upodobala sobie glowke na prawqa strone przekrecac zawsze i martwilam sie tez tym jak ty, ale zbiegiem czasu po prostu zaczela rowniez przekrecac glowke na lewa strone. na wszeslki wypadek postawislismy lozeczko tak ze skrecala gloeke w odwrotna strone niz lubi gdy sie do niej podchodzilo:) poza tym na brzuszek ja kladalm, na nogi moje tak ze glowke cwiczyla samolocik i takie tam, ale powiedz dla health visitor koniecznie o tym zebys miala lzej na duchu i wiesz my nie mozemy zobaczyc Oliwiera i ciezko w sumie powiedziec czy to cos powaznego ale wiedz ze czesto tak dziecie maja:)

Kallunia brzucho superowy taki wieki i widac ksztalty fasoliny!ty to juz pewnie przygotowana na 100% jesli chodzi o wszysttkie ubranka zabwaki przewijaki i takie tam co?

Izusia!!Oskarek super na zdjeciu wyglada!!!tez lunbi ksiazeczki:):):):) wiesz moja Hafsa tez budzi sie na mleczko ale w simei tak sobie tlumacze ze przeciez w nocy sa najlepsze skladniki w mleku i najtlusciejsze i w nocy sie podtzrymuje laktacje i jak chce jesc to niech je, gorzej jak budzi sie minutkje possie i odplywa - to raczej znaczy ze nie jest glodny tylko chce po prostu possac sobie, Tracu Hogg mowi ze trzeba w tym przypadku dac smoka do possania, ale u mnie nie dziala :no: w kazdy m razie, dzis w nocy obudzila sie Hafsa tylko raz a spala od 7 do 7.25 ze polgodz przerwa na jedzenie zmiane pieluszki i spatku dalej:)

Toola Krysia przesliczna jest:) a polarki to z Polszy chyba co???

Maxin prosze powiedz mi gdzie kupilas spiworek footmuff czyli chba nie?bo ja tez chce kupic a w mothercare znalazlam za 32funty czerwonyt, a niogdzie indziej, poza tym bardzo mi sie wasz kacik podoba taki jasny i radosny:) no is supoer ubranko Natalia nosi taki kolorowy:)

Lwica!!super zdjatka a gdzie byliscie na wakacjach???my tez juz na spacerowke sie przezucilismy:) spoko na poczatku sie nie moglismy przyzwyczaic ale juz jest ok , sprawuje sie dobrze:)

Maggusia a co u Ciebie?

Shirin!!!staraj sie odpisywac odzywaj sie!

dziewczyny dzieki za komplementy dla HAfsi:)
Chcialam pochwalic Hafse za to,ze dzis ladnie spala, zbudzila sie tylko raz:) i spala w sumei 12 godzin:) za to w dzien tylko soebie drzenki polgodzinne ucina i chcialabym to zmienic ale jak???w lozki nie chce spac bo od urodzenia w wozku spi w dzien, a mysle ze teraz jak jest wieksza to tak juz sie nie da rady wyspac:( ale jaka metode w dzien stosowac >ta sama co w nocy?probowalm ale ona ryczy...
a jesli chodzi o jedzonko to sukces !!dzis zjadla pol sloiczka jablsuzka , ktore sama zrobilam zmiesznae z okolo pol sloiczka baby rice, tak na oko w kazdym razie zauwazylam ze ona po protu nie lubi intensywnych smakow!!jak bylam z nia w ciazy to najchetenije jadlam to co nie mialo smaku albo przypraw wiec ona tez teraz moze tak ma:)

koncze juz i tak sie rozpislam!!pozdrowionka mamuski!!

Ja na moment
Tamrunia ja kupilam spiworek w sklepie na Crouch End,z firmy Baby Snuggle i tak wyglada jest super
ht,kosztowal spora,ale jest warty

[IMG]http://img231.imageshack.us/img231/4108/wwozkuspieho4.jpg
Maggda Kurcze to twoja pannian jest juz duza:-)

Anya fajnie ze Josh juz probuje jesc,wklej jego fotki:-)

ok ide spac:-) :-) :-)

reklama
Witam Mamusie!

Dzis mialalam troszke latania dlatego nie bylo mnie w domu ani czasu na BB nie bylo:-)
Widze ze troszke naskrobalyscie wiec mialam do czytania :tak:ale juz nadrobilam;-)
Na polu to juz czuc zimna nawet u nas padal taki lekki sniezek:happy:
Brian chodzi w kurtce zimowej troche duza na niego ale co tam wazne zeby mu bylo cieplutko:biggrin2:
Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was widziala gdzies rajstopki:confused: dla dzieci poniewaz Brian bardzo mi marznie w nozki kupilam mu cieple skarpetki w Mothercare ale ma takie nadal lodowate nozki ze szok:eek:
Wiec wpadlam na pomysl rajstop tylko gdzie je moge dostac:confused: I jeszcze chcialam zapytac do kiedy sa dla mnie darmowe leki i dla dziecka:confused::-)
I czy juz lista jest gotowa zeby zrobic watek:confused:
Moze jutro bede miala juz jakis aparat to powklejam nowe zdjecia Briana ale pierwsze musze mu sesje zdjeciowa zrobic hihi:happy:
Bede wdzieczna za wszelkie informacje:happy2:

Anetka wow rewelacja ze wasz synek ma juz zabeczki.Wielkie Gratulacje dla niego!:-)
Tamarunia swietnie ze wam sie swieta udaly.Hafsa widze ze ma juz kumpla:blink:

Anya widzisz a jednak Josh powolutku przestawia sie i zczyna zajadac:happy:Swietnie naprawde!Szkoda ze tak malo do nas zagladasz.Wiec trzymam cie za slowo ze wyslesz zdjecia na forum:happy2:.Dopisyalysmy cie do listy bo chcemy zrobic zamkniety watek zdjeciowy gdzie nikt nie bedzie mial dostepu tylko my:tak:i tez tam bedziemy mogly o wszytskim pogadac i nie bac sie ze ktos to poczyta:-)

Maja dziekujemy ci bardzo za mile slowa!i za tyle komplementow;-)
Oczywiscie ze mozesz zaglosowac:-)i zostawic komentarz.
Akurat dzis natrafilas na nowa piosenke bo rano ja nagralismy i wyslalismy w poludnie wyobraz sobie ze natchenlo nas o 7:00 rano hehe:laugh2:
Wogole to zostalo kilka dni do rozstrzygniecia konkursu.
A ty Majeczko jak sie czujesz dobrze:confused::happy:
Niewiele wam zostalo juz do porodu i bedziecie miec swoja Martusie w ramionach.
Widze ze Kallusia i jej M tez bardzo wyczekuja malenstwa piekny brzusio Kallusia takie zdjecia to pamiatka powinno ich byc jak najwiecej a ja mam tylko kilka.Evoska pewnie jeszcze odpoczywa i piesci maluszka z M oraz odwiedzinki wszytskich pewnie kazdy chce zobaczyc malego Rocco.
Ja juz nie moge sie doczekac zdjec waszych dzieciatek ale bedziemy podziwiac!:blink:

Asia co sie z toba dzieje:confused:
Izusia
jeszcze nie bylam u lekarza poniewaz ogladam jeszcze ta skorke Briana i wiecej natluszcam jesli nie zejda za pare dni to zmykam szybko do lekarza!:-)a tak wogole zaczynam sie denerwowac:wściekła/y:bo jeszcze mi nie przyslali listu na szczepionke pneumooki:eek:nie wiem dlaczego wlasnie zawsze u nich tak to dlugo w tej Anglii trwa.
Fajnie ze Oskarkowi zeszly juz te krosteczki biedaczek sie nameczyl ale dobrze ze juz jest ok i sie ich pozbyl:happy:
Maxin moze rzeczywiscie to zabeczki:tak:

Lwica piekne zdjecia!:happy2:Olivierek slodziak;-)

Dziewczyny mykam spac zycze wam milej nocki i pokojnie przespanej:-)
Pozdrawiam i sle ciumaski!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry