• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej Dziewczynki !!
Evoska ROCCO JEST PRZECUDNY !!!!! CALY TATUS !! TAKI CUDNY ZE MOZNA BY GO SCHRUPAC !!!koniecznie opisz ten swoj wyczyn bo ciekawosc mnie zrzera.Mialas wkoncu ten epidural??

Majus kochana ja dalej nic,dzisiaj lece do poloznej na wizyte,zobaczymy co powie ;-)
Magusia wklejaj wklejaj zdjatka bo juz dawno nie widzielismy Braianka :tak:
Maxim u Natalki to napewno zabki:tak: cora mojej kumpelki ma teraz 8 mies. i dopiero zaczely jej wylazic :eek: ale chyba z 5 naraz :szok: umeczona jest bidula strasznie ale na dzien smaruje mascia a na noc daje malej Calpo czy cos przeciwbolowego i mala spokojnie bez bolu i budzenia przesypia nocke. NO NO ALE COS MI SIE ZDAJE ZE NATALKA Z PATIM MAJA SIE KU SOBIE :-D OJ SIE BEDZIE DZIALO :-D
Anya jaka z ciebie chudzinka :tak: slicznie wygladacie z Joshem :tak:

A U MNIE KURDE DALEJ NIC !!:dry: SIEDZE I PUCHNE :dry: W SOBOTE NIE PRZESPALAM NIC, NIEWIEM CZEMU A RANO TAKA BYLAM SPUCHNIETA ZE OCZU NIE BYLO MI WIDAC:baffled: ,CALY DZIEN SPALAM :sick: A W NIEDZIELKE wybralismy sie na spacerek, i wiecie co, znalezlismy LAS :happy: normalnie taki prawie polski, z grzybami :laugh2: ostatnio tez jezdzilismy i szukali jakiegos lasu a nie parku i jedno co znalezlismy to cmentarz w niby lasku:laugh2:

Pozdrowionka dla Wszystkich ;-)

a to ja Ania bania :laugh2:

reklama
Witam

Kallusia a ty to chyba faktycznie bedziesz nosic i nosci Julke,za dobrze jej w brzuszku,tak cudno domek jej stworzylas,wiec po co ma sie pchac na ten swiat;-) Nie martw sie juz niedugo urodzisz:-) Fajnascie wyglasza z taka pileczka

Majeczka wiedze,ze opanowac sie nie mozesz,zakupowe szlenstwo trwa;-) Czekamy na wasze pociechy,tak bym juz chialm zobaczyc te piekne dziudziusie:-) :-) :-)

Maggusia super postepy z spanie Brajanka,a ty juz dobrze sie czujesz???Jak remont???A co z twoim wyjazdem do Grecji,mialas jechac do mamy!!!

Tamrunia radzilabym zaczac karmienie od warzyw,a potem owocow,bo te sa slotkie i dzieci szybko sie przyzwyczajaja do dobroci,wiec niech pozna warzywka.Super,ze juz tak ladnie jej,w koncu sie przelamala.Ja podaje malej :
*rano snaidanie ok 8.00-9.00 kaszke(130ml)
*potem obiadek ok.13.00 wrzywka
*podwieczorek ok 16.00 owoce
*za pol godziny mleczko(180-210ml)
*wieczorem ok 20.00 mleko(210ml)
i oczywiscie w nocy mleko dwa razy ok 1.00-2.00 i 5.00-6.00

Pandorka poytlas co to za lista,chcemy zalozyc zamkniety watek,aby wklejac tam fotki i czasmi pisac o roznych sparwach,aby inne osoby nie mialy dostepu;-) A ja twoje starnia???

Melanie to co zajmiesz sie nowym watkiem????Lista jest juz cala

A my przespalismy cudownie nocke,Natka obuszila sie tylko o 2.30 na papu i wstala o 7.00,rano zas cyrkowal przy mleku,wiec dalam jej kaszke rowniez niechetie jadla,dziaselka wygladaja na napuchniete.A dzis w nocy snilo mi sie,ze mialm juz dwa zabki ,oczywiscie z rana sparwadzalm czy cos sie nie pokazalo przez noc,ale wciaz cisza:no: :no: :no: JUz tak bym chciala aby miala zabki.
Pogoda zapowiada sie spoczko,wiec wyskoczyny na spacer i do klubu.Teraz mala spi,a ja zabieram sie do sparzatania
ok myskam bede pozniej
caluski

Maxin a ja odwrotnie, mam nadzieje ze zeby wyjda jak najpozniej (z wiadomych powodow) mojej dziaselka tez juz napuchly ale od napuchniecia do wyrosniecia moze byc jeszcze dluuga droga wiec nawet tam nie zagladam specjalnie, ale tez mi sie niedawno snilo ze Krystynce wyrosly zeby hihi

Kallusia slicznie wygladasz z brzusiem, spij ile wlezie i zbieraj sily :tak:
A GDZIE TEN LAS??

Tamarunia tez polecam warzywka na poczatek, ale moja jak narazie wcina wszystko co jej daje, byle bylo zageszczone kaszka

pandorka przenosimy sie do Holandii, ale najpierw wakacje w Polsce, chce wszystkich poodwiedzac i pochwalic sie moim Skarbem :laugh2:

nie pamietam czy sie chwalilam ale moja Szkraba mowi coraz wiecej baba, dada i mama, jak powie MAMA to podbiegam cmokam ja i mowie "Tu jest mama" i sie smieje, ona biedna jeszcze nie kuma o co chodzi (ale tez sie smieje), ale ja mam taka radoche ze az mi sie plakac chce ze szczescia!!
kontynuuje nauke picia z butelki i z radoscia stwierdzam ze jest juz w stanie wypic po 20-30 ml bez placzu i prezenia sie :-D

Dziekujemy bardzo za komplemenciki. Tyle czasu czekalam az przytyje, a Wy mi tu mowicie ze jeszcze chuda jestem :no: Zwolnilam nieco tempo zycia i zrezygnowalam z wielu zajec, wiec kilogramy przybyly :tak:

Tamarunia- Joshowi daje rozne jogurty, gdy bylismy w Polsce dawalam mu przerozne dla dzieci, obecnie zajada sie jogurtami Nestle Munch Bunch. Ale on ogolnie je jak mu czapka stoi ;-)

Anetka- dokladnie tak- Josh gryzie wszystko i WSZYSTKICH dookola ;-) Ostatnio bardzo polubil swoich rodzicow stopy :-):laugh2::-D Strasznie sie denerwuje, gdy nie chcemy mu dac sie ugryzc, wiec pozostaje nam zacisnac mocno zeby i wytrzymac... :-D A potrafi naprawde mocno przygryzc. Takie to tortury musimy znosic ;-)Juz od kilku miesiecy ma 8 zabkow i nadal sie slini niesamowicie.

Evoska - Twoj malusio jest taki kochany. Ojej... A jakie ma wloski bujne. Czy to Twoje poczucie humoru i zarzucilas mu jakas peruke na glowke :-D Przecudnie wyglada. A Ty bijesz sama radoscia! I zgadzam sie w stu procentach - przyjscie dziecka na swiat to po prostu niesamowit przezycie, najwieksze szczescie na swiecie!

kallusia- czekaj cierpliwie kochana, juz wkrotce bedziesz trzymala swoje szczescie w ramionach. Wiesz, zazdroszcze CI tego spania :-) Szkoda tylko, ze bedac w ciazy nie mozna sie wyspac na zapas :tak:

Ooo wlasnie slysze, ze moj maluch sie obudzil... Pozdrawiam WSZYSTKIE MAMUSKI

hehe juz dziewczyny za pozno z podawaniem najpierw warzyw bo juz okolo mies temu zaczelam od owocow. dzis Hafsi sie obudzila o 9ej i o 10 dostala sniadanko jablko z ryzem henza i mleko do popicia z cyca. a zaraz jak bedzie glodna to dam dzis cheesy warzywka tez z heinza, zobaczymy jak to pojdzie.:)

aha wczoraj kupilismy kreselko do jedzenia a argosu mamas and papas i bath ring. dzis jadla i siedziala w nim pieknie :)
a wieczorem przenoidsimy sie do duzej wanny:)

zmykam dzike dziewczyny za podpowiedzi:):):) kochane jestescie. mozna na was liczyc:)

Anya to ty jeszcze chudsza bylas?ale chyba ci odpowiada taka figura czy nie?

Maxin na razie jescze nie pokazywalam dla meza ale moze kupimy wlasnie ze wzgledu na te podwiewanie i raczej ten tanszy:) bo kurka 40funciakow wydacx to jednak na nasz budzet za duzo:)

Maggusia czekamy na Brianka zdjecia:)

Kallisia fajne fotecz\ki ze spaceru:)

Witam Mamusie!

Ja na nogach od rana bawie sie z Brianem.Dzis spal mi tylko pol godzinki wiec zdarzylam posprzatac i wreszcie poukladac zabawki hehe:laugh2:ale z pewnoscia i tak wszytsko porozwalan slodziak:-)
Jakos tak dzisiaj zimno na polu wiec my siedzimy w domku:happy:i maly buszuje mi znow w kabelkach:tak:
Dziewczyny chcialam sie was zapytac co sadzicie o chodzikach:confused:i czy bedziecie je kupowac:confused:
Sa rozne opinie na ten temat ale przeciez gdyby byly takie zle te chodziki to chyba wycofano by je z produkcji co:confused::confused:
No bo bylismy w Mothercare tak sie spodobal chodzik Brianowi ze nie chcial z niego wysiasc hehe:happy:

Anya naprawde ty bylas jeszcze chudsza:confused:no to chyba dobrze ze przytylas troszke co:confused:hehe to musi smiesznie wygladac jak tak was Josh gryzie:happy:maly rozrabiaka widze;-)

Maxin no niestety jak narazie nie jade do mamy poniewaz pozmienialy jej sie plany a ona sobie robi tam tlumacza przysieglego-szkole no i narazie nie moze wiec pojedziemy troszke pozniej jeszcze nie wiem kiedy:happy2:
Co do remontow to ida w takim tempie ze mam naprawde tego dosc wiesz gdyby moj mial ta prace juz to by jakos bylo lepiej a co tu mozna z taka kasa robic:baffled:
Niby JobCentre obiecalo ze za dwa trzy tygodnie juz bedzie mial prace wiec czekamy bo z rozmowy na ktorej bylismy tam gdzie nas wyslano powiedzieli mu ze sa bardzo zadowoleni i to tylko kwestia takiego czasu paru tygodni;-)
Wiec zyje nadzieja hehe:tak:

Toola widze ze juz przygotowania do wyjazdu sa fajnie pewnie sie bardzo cieszycie i nie mozecie juz doczekac:confused:;-)

Kallusia jak ty kwitnaco wygladasz!no nie dziwie sie malej ze nie chce wyjsc z tak pieknego domku:biggrin2:
Zdjecia rewelacja no i napewno taki spacerek wam dobrze zrobil w lesie:happy:

Anetka jak narazie Brian sie czolga i turla ale potrafi poprostu w calym domu poprzestawiac wszytsko:eek:hehe wiec rzeczywiscie mamy ubaw a ja bieganiny i co to bedzie jak on bedzie raczkowal:laugh2:

Tamarunia widze ze krzeselko kupiliscie juz ! a my nadal nie hehe:baffled: ja chyba sie nie zdecyduje a tez nie chce fortuny wydac na krzeselko bo to i tak tylko na chwilke a nadal karmie w lezaczku tylko ze Brian potrafi takie wygibasy robic ze szok:tak:natomiast nadal plsukam Briana w wannience bo mam ja dosc duza taka na kolkach choc czasami pluskam sie ze mna lub z tatusiem w duzej wannie:happy: i tak sobie pomyslalam ze moze mu kupie takie krzeselko do duzej wanny bo jak pluska sie z nami to ciagle ktos musi go trzymac:-)

Oto pare zdjec naszego malego wariata!:laugh2:
Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry