• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Wpadam jeszcze na chwileczke.
To tak na poprawe humorku, bo i pogoda do bani i finanse.
Mam tylko nadzieje ze moj Mis tu nie zajrzy bo tak jak pisalam glowe mi urwie i nasika da szyi :tak::-D:tak::-D:tak::-D.
Pozdrawiam goraca i przedstawiam moje dwa brzuszki.
Uwielbiam to zdjecie.

reklama
Justyna - zdjecie boooskie. ja takiego nie mam bo moj P nie ma zadnego brzucha he he chyba z tesciem musialabym sobie zrobic he he
Pinka25 - u Mnie bylo bardzo podobnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy:szok: jak juz bylam w 17 tygodniu poszlam na wizyte u gina bo nie mialam miesiaczki a wczesniej tez nie miewalam czasem bo mialam problemy z jajnikami i leki bralam, he he Lala byla planowana ale jeszcze nie teraz za rok lub dwa, ale teraz nie wyobrazam sobie zycia bez tego malego skrzata. i jestem niezmiernie szczesliwa mamusia .

dziewczyny czy dawalyscie dla swoich bobaskow witamine d3? bo tesciowa mi wyslala ze dwie buteleczki i zastanawiam sie czy skorzystac czy nie
Moja Dzidzia po porodzie ma dostac w zastrzyku witamine K, a czy potem bede podawac d3 to nie wiem jak to w angli wyglada,ale raczej chyba tak? podobno pepkiem i tym wszystkim zajmuje sie midwife jak to jest??
jak to wszystko wyglada? dziewczyny gdzie jestescie napiszcie co z tymi Moimi benefitami????????????????????

czesc czarnula83 - ja słyszałam ze witaminke d3 podaje sie jak dzidzia skonczy 3 tygodnie ale pewnie dziewczyny powiedzą ci coś wiecej na ten temat bo juz maja bobaski.....................
KOBIETKI-------------- to jest zdjęcie mojej perełki w 20 tygodniu ciaży podoba sie wam? mnie tez he he :-):-)

buziaczek powiem szczerze ze jak mieszkalam w Anglii nic o niej nie wposminali ani lekarz ani polozna, mialam flakonik z Polski to dawalam z rozpedu, teraz mieskzam w Holandii i tu kaza dawac (tak samo jak w Polsce), kupuje w aptece

Mam pytanie :

A jak jest z tymi Benefitam??? w Moim przypadku -
Ja nie pracowalam i nie pracuje caly okres bedac w Anglii - jestem w ciazy a
Moj partner sam pracuje jego dochody nie przekraczaja £1250 miesiecznie,legalnie,na stale od listopada2006, wczesniej przez agencje i Utrzymuje Mnie-Nas,mieszkanie wynajmujemy na spolke ze znajomymi kazdy ma po pokoju.
Napiszcie jak sie to wszystko ma bo ja juz pogubilam sie strasznie. POMOCY!!

-> Income Support?
-> Maternity Allowance?
-> Incapacity Benefit?

A na mieszkanie - jak wynajmujemy ?
-> Tax Credit?
-> Housing Benefit?
-> Ulga na Council Tax?
-> Council Tax Benefit?

Napiszcie jak wiecie.
Z gory dziekuje..;-):tak:

Buziaczku my Ci nic nie powiemy, bo przecież nie znamy się tak dobrze na przepisach, ja się nie znam w każdym bąź razie.
Wiem ,że by otrzymać Housing benefit obie osoby muszą przepracować bez p[rezrwy rok w UK.
Ulga na council tax rozpatrywana jestindywidualnie, trzeba złożyć aplikację, ( chyba że jedno z Was się uczy w collegu, to macie automatycznie zniżkę jakieś 25%)

Income support też jest rozpatrywana indywidualnie.
Maternity allowance jest dla kobiet, które nie pracowały i nie przysługuje macierzyński (SMP).
Inacacity benefit, z tego co wiem jest formą pomocy dla osób, które ze wzgl. na stan zdrowia nie mogąiść do pracy.

Po prostu musisz iść do urzędu i zapytac. Każda sprawa jest rozpatrywana osobno.

Justyna superancka fotka:tak:

reklama
Ja nie podaje mojemu malcowi witaminy d3, poniewaz zawiera je mleczko ktorym go karmie. Z tego co sie orientuje to mozna tutaj kupic zestaw witaminek, bo o samej witaminie d3 malo kto slyszal, nie mowie oczywiscie o polaczkach. Wiem jeszcze tyle ze podaje sie ja zeby dziecko nie mialo krzywicy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry