reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Dziewczyny czytam was reguralnie ale jakoś ciężko zabrać się by cos napisasc ;( bylam w tamtym tygodniu w szpitalu z powodu krwawienia, dość szybko przeszło i tydzień juz leże w domku. Dziś miałam USG kontrolne dzidzia ma 24,6mm wg USG 9.2tydz z OM 8.6 wiec wszystko w porządku, tylko strachu się najadlam bo licho było widać na USG na poczatku i siezestresowalam .

Ostatnia edycja:
Charlie kwas foliowy to nie lekarstwo podtrzymujące ciążę, ma wspomagać rozwój mózgu dlatego zaleca się suplementacje niemniej zapewne masz go też w pożywieniu, nic się nie stanie.
Rilla współczuję przeżyć, najważniejsze że ddzidzia zdrowo rośnie i wszystko ok. Lez i odpoczywaj.

Rilla, właśnie zastanawiałam się już dłuższy czas co u Ciebie! Najadłas sie strachu, ale zobaczysz teraz już na pewno wszystko będzie dobrze :tak:
Co do suplementów to na razie też biorę tylko kwas foliowy.
A nawet ostatnio usłyszałam od lekarza, że oczywiście suplementacja w późniejszych trymestrach jest bardzo ważna to też nie ma co przesadzać z ilością witamin, bo z tego co ostatnio można usłyszeć, to wychodzi, że dzieci są "pędzone" witaminami i potem rodzą się coraz większe, co nie jest do końca zdrowe... :szok:

Ja zażywam albo Feminovit +DHA albo Centrum Materna bo mi lekarz polecał zażywać femibion a te wyżej wymienione mają właśnie podobny skład.
Rilla1 doskonale Ciebie rozumiem sama byłam w szpitalu z powodu bólu i plamienia w 6tc tez najadłam się strachu, bo ból był okropny i jeszcze to plamienie na szczęście się uspokoiło teraz czekam niecierpliwie na kolejną wizytę.
Pozdrawiam Was Marcóweczki

reklama
Cześć Dziewczyny! Ale duzo piszecie, nie nadrobie w żaden sposób.

Gratuluje wszystkich pięknych widoków serduszek na USG. I ciesze sie, ze wszystko tak dobrze sie toczy.

u mnie nic nowego, jestem na L4 chwilowo bo mam straszne katarzysko, do tego migreny i bol krzyża. Poza tym chyba mi mdlosci przechodzą. Wiem, ze niektorym z Was tez przechodzą, fajne uczucie, co nie?

Sciskam Was wszystkie serdecznie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry