reklama

Marcowe mamy 2016

Tak tylko skad ja mam wziac pensje skoro nie pracowalam? Nie dostane macierzynskiego,wiec tez sie ciesze,ze bedzie przez rok becikowe.

No widzisz Volka nigdy nie pracowalas... ja mam za sobą 11 lat pracy... a dostaniemy tyle samo kasy... ja na dziecko się zdecydowałam w wieki 28 lat gdy byłam już w pełni samodzielna i nie musiałam liczyć na pomoc nikogo... na drugie dziecko tak samo...

reklama
No nieźle :) Gdzie pracujesz? w oddziale?

Jezu, dziewczyny nie straszcie tymi skurczami i drgawkami. Jeszcze trochę nam czasu zostało, dbajcie o siebie...

Ja jestem przeciwna tym 500 zł, uważam że to w większości bedzie patologię wspierać. U małej w przedszkolu jest rodzina która ma 7 dzieci, żyją z opieki, od czasu do czasu facet idzie do pracy na 1-2 miesiące żeby potem zasiłek dostawać. Dzieciaki głodne chodzą, obcy ludzie je dokarmiają. Jak dostaną te 3,5 tys to będą mieli na bale a dzieci nadal godne będą. Za tą kasę niech opłacą dzieciom obiady, dadzą ubrania, ale kasy rodzicom do ręki w żadnym razie. Najgorzej, że jak ktoś naprawdę uczciwie pracuje i się stara to się nie załapie bo o parę groszy przekroczy próg.

Juana pracuję we wschodnim centr.korpor. a ty? Ja za synka rowniez dostałam 5 tys.kiedyś ogólnie w firmie były lepsze czasy. Dlugo już pracujesz?

Isia pracowalam ;) ja mam 27 lat. Pracowalam zanim urodzilam blizniaki i po urodzeniu tez probowalam wrocic do pracy,ale co chwile byly chore i to nie mialo sensu. Napisalam tylko,ze nie pracowalam jal zaszlam teraz w ciaze. Aaa i ja tez nigdy na zadna pomoc nie liczylam i nadal w sumie nie licze. Po prostu ciesze sir jesli faktycznir bedzie taka mozliwosc. A Ty w tym momencie potraktowalas mnie jak jaliegos darmozjada kompletnie nic o mnie nie wiedząc,po jednej wypowiedzi.

Oj ale wojna...Dziewczyny nie kloccie sie,kazda z nas jest w innym wieku,ma rozna sytuacje rodzinna i materialna i nie ma co nas porownywac.Wejdzie te 500 zl to super, zawsze sie na cos przyda,zwlaszcza dla nas bo wiadomo dzieci zawsze na 1-szym miejscu jezeli chodzi o wydatki.Ja np przy Lilce jak zaszlam w ciaze jeszcze chodzilam do szkoly,do matury podchodzilam ,zatrudnilam sie na poczatku ciazy nic nie mowiac i przepracowalam 2 msc z 3 i zrezygnowalam sama bo nie dalam rady (sklep odziezowy po 8/9 godz na nogach non stop).I nic nie mialam ani L4 ani macierzyskiego.Wtedy te 1000 zl by mi sie na pewno przydalo.Teraz sie ciesze ze mam L4 platne a potem macierzyski pomimo ze umowe mialam do 1.12,po macierzyskim nie wiem czy bede miala gdzie wracac :crazy:

Jubilatkom,solenizantkom wszystkiego najlepszego ! :-)

Ja okna uznaje za temat zakonczony-2 h i pomyte :-) 2 duze podwojne i 3 pojedyncze :-) Tak wiec padam z nog :rofl2:

Huhuhuhu alescie naszkrobaly :D czytam i czytam :p

Fanti volka wszystkiego najlepszego dla chłopaków :)!

Ja się zebralam od taty do domku bo dzisiaj idzie Na ,impreze' barnorkowa :D brat też idzie (bo jest piatek) a dzisiaj mój na weekend ma wpaść :p
Zaszlam do sklepu po bułki jajka i żółty ser jutro pojedziemy na zakupy zebym tego nie nosiła sama...

My grudzień będziemy mieli taki skromny z powodu tej przeprowadzki musimy szafę rozsuwana kupić sofe do pokoju gościnnego małej komode itp itd wiec prezenty biedne będą :D

Wigili mój nie chce w domu do mamy chce żebyśmy jechali :/ Ale to jeszcze kwestia dyskusyjna

Dzastibasti moje też się przetluszczaja JAK NIGDYZ TO TEGO NIBY sa GRUBSZE Ale też wypadają jak myje głowę (tylko ja prostuje włosy więc może temu) :D

Cień współczuję ja zemdlalam w sądzie we wrześniu to nawet karetka się przejechalam bo nie chcieli mnie wypuścić :(

Dzisiaj słyszałam w tv ze jak dostaną 500zł to wezmą ich rodzinne dodatki do mieszkania obiadów wyprawek szkolnych itp w sensie co dostają z opieki i ze tak naprawde się nikt nie wzbogaci tak baba na Polsacie gadala jakaś :D ze COS ZA COŚ bierzesz 500 to biorą Ci z opieki kase

A podobno nie będzie żadnego 500 bo nie mają z czego wypłacać :D bo Polska jest biedna i tak obiecują i obiecują bez pokrycia
Arusiowa masz rację oni Nie patrzą ze masz kredyt ze opłaty wynoszą tysiąc złotych TYLKO LICZY SIĘ TO CO CI NA KONTO przychodzi a resztę mają w d***
Mam znajoma pracująca w mopsie i tak dzisiaj siedzialysmy i się jej pytam o te zasiłki itp to wiecie co mi powiedziała?!
TWÓJ JEST POLICJANTEM I WY KASY NIE MACIE? A ty masz tysiaka przecież z zusu ... ALE nie interesowało ja ile płacę za mieszkanie ze mój ma kredyt na auto prawie 500 miesięcznie za szkołę płaci. ... tylko to ze ja mam kase a SA RODZINY które nie pracują! A ja jej mówię a czyja wina ze nie pracują? A na wczasy mają i lepsze mieszkania socjalne niż nie jedna z nas...
Ale już mi sie nie chciało z nią kłócić bo jeszcze bym jej cos nie miłego powiedziała :D

Volka ja też roczne dziecko dam do zlobka bo wiem żE nie będzie nas stać nawet z tym 500zł jak skonczy mi sie macierzysnki żeby się utrzymać i żyć jakoś normalnie i zeby nam nie brakowalo :)
Bar bra nic się nie przejmuj :* może nie wiedział jakie ma plany wspólnik Ja na każdą wizytę chodzę sama bo mój nie ma potrzeby żeby za kazdym razem być bo i tak nic Na usg nie widzi... może usiądź z nim spokojnie i mu powiedz z ejest Ci przykro ze rozumiesz praca pracą Ale też chcesz z nim spędzić wieczory :)

Isia mi suwak wskazuje 27t1d tak samo wyliczyła mi moja pani ginekolog i jak rozpisywałam sobie tygodnie, żeby kalendarz uzupełnić to to też mi tak wychodzi (ale to jest tak chyba że skończony mam już 27tydzień i leci już 28) , a ostatnią miesiączkę miałam 28.05 :)

BarBra mój mąż też ze mną na USG nie chodzi, był raz na drugich badaniach prenatalnych. Powinnaś się cieszyć, że masz męża o dobrym sercu, który swoim dobrem dzieli się z innymi. Rozumie Cię, że Cię takie zachowanie denerwuje, mój mąż jak pracownicy potrzebują szybciej wrócić do domu, bo mają coś załatwić to wraca (jednym autem jeżdżą wszyscy to są od siebie uzależnieni) a jak ja chce żeby szybciej wrócił np. żebyśmy poszli razem do lekarza to już się nie da. To samo z urlopem, pracownicy kiedy chcą on bardzo bardzo rzadko. I nie prowadzi swojej działalności, pracuje normalnie na umowę o pracę. Zawsze mu mówię, że chyba jakby wziął wolne to firma plajtnie skoro tak ważny jest. Więc tu raczej chodzi o kwestie osobowości, na pewno chce zrobić wszystko by firma się dobrze miała. Porozmawiaj z mężem, ale na spokojnie i zobaczysz będzie dobrze :)

Ehhh, ile tu nas tyle będzie opinii. Całe zycie wychodzilam z zalozenia, ze dopoki sama czegos nie wypracuje, to nikt mi tego za darmo nie da. Dlatego robilam studia (z pomoca rodzicow), potem kolejne juz sama, potem specjalizaję i kursy, więc wolę sama sobie na to wszystko jakios powoli zapracowac zeby mi bylo lepiej. Co do pomocy państwa to osobiscie wolalabym zeby zlikwidowali chociazby wysoki VAT na rzeczy dla dzieci, zeby bylo wiecej zlobkow i przedszkoli dla maluchow.. Też uwazam, ze to 500 zł moze zwiekszyc wzrost urodzen w rodzinach patologicznych, ktorzy mieszkaja w socjalnych mieszkaniach (np. Na moim osiedlu, gdzie na 10 blokow jest jeden sojalny i codziennie policja!:/), ale miejmy nadzieje, ze normalni ludzie zdecyduja sie dzieki temu na drugie i kolejne dziecko :)

Fanti i Violka usciski dla chlopakow no i udanych imprez!!
Barbra niestety nie zawsze nasi mmoga byc z nami o i chca namzapewnic przyszlosc wiec pozwolmy im na to. Zobaczysz jak sie zmieni Twoje nastawienie jak juz bedziesz miec Grzesia. Nie bedziesz miala czasami czasu pomyslec o tęsknocie.
a teraz przestan sie zamartwiac no i najlepszego zokazji imienin. milego popoludnia i wieczoru. :)

reklama
Dziękuje dziewczyny że jesteście i za dobre słowa oraz życzenia :*
Ja właśnie jem jablecznik bo mi się śnił w nocy więc mąż kupił :) a na jutro z mama moja zrobilam sernik na zimno z brzoskwiniami :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry