Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dzwoniłam własnie do labu i dowiedziałam się że przychodnia zamiast zlecić badanie "Total beta-HCG", zleciła "HCG wolna podjednostka beta" i pani twierdzi że to nie będzie potwierdzeniem ciąży bo to jakiś marker przesiewowy..Na stronie labu jest z kolei napisane Wolna podjednostka beta-HCG w surowicy matki jest markerem biochemicznym wad genetycznych płodu i wskaźnikiem dobrostanu ciąży.
Czy któraś z was się na tym zna?
Co na to mama, co na to tata? U mnie noc była chłodna, ale przez burze i lekki stres pół nocy nie mogłam spać, dzisiaj padam. Muszę się wam przyznać, że od wczoraj mam też delikatne plamienia. Moja ginekolog powiedziała, że to jest normalne bo to mogą być oznaki zagnieżdżenia, ale przygotowała mnie też na ewentualność samoistnego poronienia. Ja staram się nie myśleć o najgorszym i wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Hej dziewczyny, też mam termin na marzec, a dokładnie niby na 04.03.16.Niestety mam 21 lat, jak będę rodzić to już będzie skończone 22. Ale i tak wstyd mi, boję się tego jak zareagują inni na wiek. Skończyłam 1 rok studiów, planuję wziąć dziekankę, bo nie wyobrażam sobie latać z brzuchem na uczelnię.Jestem przerażona ciążą i reakcją z otoczenia. Są tu też młode mamy?
Ja miałam 22 jak zaszłam w pierwszą ciążę i 23 jak urodziłam, także świeżo po licencjacie praktycznie. Dziewczyny, nie wiem jak ja dotrwam do wizyty w przyszły czwartek. Nie dość, że mnie prawie cały dzień kłuje w lewym bokuto jeszcze aptekarka mnie nastraszyła zamiast pocieszyć z tym fenistilem
![]()
zamrażarka rozmrożona, wzięłam dzieciaki do kina do miast, bo tam był prąd