reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Ja do ciala uzywam zwyklej oliwki i nic wiecej- a to tez jak mi sie przypomni.
Pytalam o ruchy lekarza, to powiedzial, ze za szybko.
Wczoraj zrobilam pierwszwe zakupy dla malenstwa, nie moglam sie powstrzymac :)
Ja z zakupami narazie chce poczekac... po chłopcach moich nic mi nie zostało bo w miedzyczasie siostry dzieci porodziły i wszystko rozdałam :)
Nie, nie dziewczęta. Ja urodziłam bliźniaki w 36 tyg. i 2 dni i każdy mówił, że w 36 a nie w 37 jak Wy mówicie. 12 tydzień to 12 a nie 13 :P. Ja dopiero od przyszłego tygodnia zaczynam drugi trymestr, wraz z początkiem 14 tygodnia.
A używacie nadal kwasu foliowego? Bo mi lekarz nic nie mówił o żadnych witaminach i zapomniałam się pytać czy nadal brać kwas foliowy...
Ja nadal biore i lekarz kazał brac a w środe byłam u lekarza...
Hej dziewczyny!

Chetnie do Was dolacze jesli mozna :) Podczytywalam Was troche, ale z braku czasu jeszcze sie nie przywitalam. Jestem lutowa mama 2013, mialam byc pazdziernikowka 2015 no ale nie wyszlo. Teraz celujemy na marzec 2016. Mam termin na 20 marca.

Mieszkam i pracuje w Szwecji, gdzie pracuje na caly etat i nie bede na zwolnieniu jeszcze dluuugo (tutaj bardzo rzadko daja zwolnienia podczas ciazy). Czuje sie na razie ok, rano tylko mi niedobrze czasami, ale tak jest juz o niebo lepiej niz w 7-10 tygodniu!

Mam synka Alexandra ktory ma 2,5 roku. Widze ze wiele z was tez ma dzieciaczki w podobym wieku. Fajnie!

Ok, ide sobie poczytac kto tu jest kim:)

Milego weekendu!
Witamy :D

Co do imion to my już też mamy wybrane dla chłopca i dla dziewczynki...Bedzie albo Maja albo Alex :)
za zakupy dzidziusiowe zabiorę sie pewnie koło października listopada.... tym bardziej że musze kompletowac wszystko od poczatku... :) ale myśle że już wtedy bede znała płec to chłopcy mi pomogą... Starszy syn powiedział mi dziś że jak treningi mu pozwolą to może bedzie ze mna po sklepach chodził hehehe :D

Odstawić na cały dzień telefon i człowiek się gubi w tym forum :D

Witam nowa mamusie

Ja dla dziewczynki Alicja , dla chłopca imienia brak ...

Wyprawkę mam całą dla chłopca .. choć mnóstwo ciuchów dałam szwagierce, ale ma mi oddać i będziemy sobie nawzajem przekazywać , po moim drugim jej drugie dostanie... tylko ciekawe w jakim stanie będą te ciuszki ,ale jeden karton sobie zostawiłam takich ,które mi się bardzo podobały i jakiś sentyment do nich co miałam ..

My wybralismy Aleksandra dla dziewczynki i Filip dla chlopca. Ale puki co to sa robocze imiona. Decyzja jeszcze nie podjeta

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Zazdroszcze Wam, ze wiekszosc z Was ma już imiona. U nas bedzie konflikt. Moj maz za nic w swiecie nie chce isc na kompromis. Myslalam, ze chociaz corcia będzie po mojej stronie... a ona glaszczac mnie po brzuszku mowi mamo to nie jest Czesiu ja odetchnelam ... ona dalej ...tylko Czesław. Dosłownie zastrzelila mnie na poczekaniu. Nie wiem czy sie śmiać czy płakać

My też bedziemy na pewno sie sprzeczać co do imienia narazie jeszcze za szybko wiec nie wybieramy. Czasem jakas luzna rozmowa o to ładne imie albo tamto ale decyzja zapadnie przed samym porodem myśle ;)

Mnie wybor imienia przeraza. Co prawda zawsze twierdzilam, ze jak bedzie dziewczynka to Kasia badz Lena. Ale teraz juz nie jestem taka pewna... a dla chlopca imienia brak i nic mi nie pasuje..

reklama
Dziekuje za mile przyjecie :)

Co do imion dla dziewczynki mamy juz od czasu urodzin Alexandra, wiec bedzie albo Emma albo Julia albo Lilly.
Co do chlopca to ciezej, myslimy William, Liam albo Felix.

Co miesiac inne imie jest na pierwszym miejscu. ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry