reklama

Marcowe mamy 2016

Gratulacje udanych wizyt:)
Ja bylam dzisiaj u diabetologa. Pochwalił wyniki osluchal przy okazji i sprawdził wezły z powodu przeziebienia :)
Ja czuje juz takie delikatne i to juz na pewno nie jelita ale tez jeszcze nie te kopniaczki o ktorych mowa :)

reklama
No to kciuki za jutrzejsze wizyty . Na bank będą pozytywne relacje jak wrócicie ☺
Barbra to dwa razy będziesz musiała pić glukozę ? Wiem że niektórzy lekarze tak robią ,że dwa razy trzeba najpierw 50 a na późniejszym etapie 75 jakoś tak . Ja miałam odrazu 75
jakoś po połowie ciąży.

Ja w nocy tez się jak przebudzeniu to ciężko mi zasnąć ... najgorzej jak się wstanie do kibelka, wtedy minimum godzina abym to znów o śnie pomyślała

No właśnie ja mam jutro 75 do wypicia a wcześniej nic nie miałam ja nie wiem kiedy to się robi zlecił to jadę:-p
ale będę pisać bo mąż mi kupił na urodziny tableta więc biorę go ze sobą żeby zabić czas jakoś:-)
rano obudziłam się z okropnym bólem pod lewą pachą poszłam na szybko do lekarza pierwszego kontaktu i powiedziała mi że to ropniak mam smarować maścią ichtialową i powinno wyjść razem z ropą:-( na razie zero golenia bo to chyba przez to

ah bym zapomniała dziewczynki udanych wizyt:-) i trzymam kciuki jutro :-)

Ostatnia edycja:
No właśnie ja mam jutro 75 do wypicia a wcześniej nic nie miałam ja nie wiem kiedy to się robi zlecił to jadę:-p
ale będę pisać bo mąż mi kupił na urodziny tableta więc biorę go ze sobą żeby zabić czas jakoś:-)
rano obudziłam się z okropnym bólem pod lewą pachą poszłam na szybko do lekarza pierwszego kontaktu i powiedziała mi że to ropniak mam smarować maścią ichtialową i powinno wyjść razem z ropą:-( na razie zero golenia bo to chyba przez to

Weź cytryne. I po troszku wciskaj jak tylko się słodkie spowrotem będzie robić. A wypijesz bez problemu. ☺

Ja mam taki kalendarz w którym są zaznaczone kiedy jakie badania w ciąży są zalecane i glukoza 75g jest między 15-20 tygodniem ciąży. Niby to jest kalendarz na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 23 września 2010 r. Więc może dlatego niektórzy lekarze zlecają szybciej, a niektórzy modyfikują według własnej potrzeby :)

Ja to nie mam problemów ze spaniem, nawet po nocnym wstaniu na siku zasypiam błyskawicznie :-)

Gratuluje dobrych wieści z wizyt :)

Jeszcze pytanie odnośnie zamkniętego wątku: Czy któraś z nas już się Tym zajęła ?

BarBra życzę by ropniak szybko zniknął :)

Dziewczyny, czy zdarzają się Wam ataki tachykardii (przyspieszonego tętna)? Bo mi od kilku dni w ciagu dnia kilka razy przeskakuje tętno z całkowicie normalnego do ok 100 uderzeń na minute. Najgorzej właśnie w spoczynku. Przy okazji pojawia sie takie nieprzyjemne kołatanie serca.. Nie wiem czy to przypadkiem tez nie jest związany ze stresem jakim zafundowała mi koleżanka w pracy ostatnio.. W każdym razie zapytam się o to ginekologa podczas jutrzejszej wizyty :)
Powodzenia wszystkim wizytującym się jutro i w najbliższych dniach! :)

reklama
Kustronka jedna dziewczyna w szpitalu przez tętno leży. Ale Twoje 100 to normalne :) w ciąży kobieta o 20%ma teraz powiększone serce i więcej krwi wiec więcej pompuje ... także spokojnie .
Ja mam 120 i tez to jest w normie ,bo zawsze miałam ok 90 albo i ponad

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry