volka daj spokój z tą wagą dzidziusia

te obliczenia na usg na podstawie długości kości udowej i inne tego typu to jak wróżenie z fusów. Nierzadko między szacowaną wagą dziecka z usg przed samym porodem, a faktyczną wagą dziecka potrafi być kg różnicy albo lepiej... Także wrzuć na luuuuz ;-) Co do terminu połówkowego to w Klinice gdzie będę robić rekomendowany czas na te badanie to 22-24 tc. Osobiście wybieram się chwile po skończonym 23 tc.
Isia to Ci "Zośka" psikusa zrobił

Zobaczysz nie ma co się bać pielęgnacji przy chłopcu (tzn. zależy na jaką szkołę napletkowa trafisz, ale jak na taką, żeby nie ruszać do 3 r.ż. to będzie prościzna)
tiramisu wywal ten "zacięty" suwaczek i wstaw nowy

te 2 minuty roboty.
nailie co do technik oddychania których uczą w szkole rodzenia... Może i ktoś jest w stanie wdrażać je podczas porodu, ja tam musiałam się nieźle wysilić żeby oddychać jakkolwiek

cała moja wiedza ze szkoły rodzenia poszła w las w obliczu tego co się dzieje z organizmem który żyje własnym życiem i przestajesz mieć kontrolę nad ciałem (przynajmniej tak było w moim przypadku). Ale szkołę rodzenia jako punkt do zabicia czasu, okazję do poplotkowania i załapania się na jakieś dzidziusiowe gratisy (buteleczki, smoczki, próbki od sponsorów) polecam

Osobiście nie zdecydowałam czy się tym razem zapisywać, dumam...
dzastibasti ja z tych co się ogólnie nie stroją, fryzjera odwiedzają od wielkiego dzwonu, a kosmetyczkę na oczy widziały tylko w dniu ślubu

Ale póki co zewsząd słyszę że mi ciąża służy więc kroczę dumnie

Maluję się codziennie, bo ciągle pracuję, a wyjść do ludzi nie mogę bez zamalowania sińców pod oczami, bo wyglądam jakbym z planu "żywych trupów" nawiała

Ale ten defekt mam zamontowany fabrycznie ciąża-nieciąża.
Co do suplementów na które rzucają się Polacy, ostatnio załamałam ręce jak usłyszałam, że do tych wszystkich na apetyt, na hamowanie apetytu, na wymianę zębów z mlecznych na stałe, na trawienie itd. dołączył jakiś prognostin czy inne licho dla meteopatów źle reagujących na zmianę pogody.... No po prostu wszystko nam wciskają