reklama

Marcowe mamy 2016

Dzień dobry dziewczyny :-)

Jak tak czytam o tym, że dużo osób w około mówi Wam, że szkoda że nie dziewczynka, albo że szkoda, że nie parka to przykre :( Nie wiem jak jest u Was, ale w moim otoczeniu w ostatnim czasie urodziło się kilka dzieci z poważnymi chorobami, jedno z nich ma poważne wady genetyczne i nie będzie umiało samodzielnie funkcjonować w życiu, a drugie niesłyszące, przeszło poważną operację, by mogło słyszeć. Dla mnie najważniejsze jest by dzidzia była zdrowa, a czy będzie chłopczyk czy dziewczynka to nie ważne, to nie sklep, gdzie wszystko można wybrać i fajne dla mnie jest to, że połączenie cząstki mnie i mojego męża stworzy malutkie cudo, niespodziankę :-)

reklama
Witam się przy poannej herbatce:)

Gratuluję wczorajszych wizyt i wieści, rzeczywiście przewaga chłopaków:)

u mnie też wszyscy wokół naciskają na parkę, ale dla mnie tak jak pisze dzasti najważniejsze jest zdrowie. Szczerze mówiąc, to jeszcze nie do końca w tą dziewczynkę wierzę, zobaczymy na połówkowym:)
Ale oczywiście jak powiedziałam już w rodzinie że dziewczynka będzie to co niektórym imię nie pasuje...ale mam to gdzieś, najważniejsze, że nam się podoba. U mojego M w rodzinie też sami chłopcy, a w mojej z kolei dziewczyny.

Jeszcze co do pielęgnacji chłopczyka - wcale nie jest skomplikowane, nasz pediatra nie kazał ściągac napletka, sprawdzał zawsze na wizytach czy wszystko ok, a teraz synek juz sam się myje i oporządza. Ja szczerze mówiąc bardziej obawiam się pielęgnacji dziewczyny, ale to pewnie dlatego, że jeszcze tego nie robiłam, myślę, że wszystko przychodzi samo, tak jak przy synku:)

Sylvi, w pielęgnacji dziewczynki to w ogóle filozofii żadnej nie ma bo po prostu myjesz kukułke najzwyczajniej w swiecie. Nic z niczym nie musisz kombinowac. Ja tylko sudocremem smarowalam po kazdej zmianie pieluszki i nigdy nic się nie dzialo.

Ja bym się nie przejmowała badaniem dziadków jak chcą to niech se sami zrobią :p ważne są wasze uczucia i waszą dzidzia :)
Ja dziś zaplacilam za materace i jutro znajomy ma je przywieść prosto z fabryki :D zaraz idę internet załatwić bo musi być a potem na dalsze zakupy: p a jutro kolejne ale jutro to jedzenie bo muszę najpierw lodówkę sprawdzić :p

Ja się kiedyś opiekowałam dziewczynką a teraz moim Bartusiem i jeżeli chodzi o pielęgnację to chłopcy są dużo łatwiejsi :)

U mnie też znajomi, teście i rodzeństwo mojego męża twierdzą, że powinniśmy mieć teraz dziewczynkę, bo powinna być parka. Dziwne podejście mają niektórzy :). Teściom już powiedziałam, że jak im nie będzie pasował drugi wnuk to możemy ich nie odwiedzać, więc temat parki szybko się u nich skończył :)
Natomiast moja mama i rodzeństwo mówią, że fajnie byłoby gdyby była dziewczynka, ale obstawiają że będzie drugi chłopiec, więc chociaż oni się nie rozczarują :)

Wiadomo ,że najważniejsze jest zdrówko dziecka. Jednak jak się ma już jedno dziecko ,to bardziej się ma upragnioną płeć niż za pierwszym razem . Jedne mamy chciałyby mieć np drugiego synka a drugie właśnie parke, ale innym jest nic do tego .. jeśli rodzice są szczęśliwi z płci a są i będą zawsze tak naprawdę nieważne jaka będzie ,można chcieć córkę tak jak w moim przypadku ,alee w momencie usłyszenia bicia serduszka jest w głębi duszy najważniejsze zdrowie :) jeśli by się okazało jednak ,że będzie synek ,pewnie u mnie by się pojawiły łzy rozczarowania ,ale lecę trwało by to chwile i zaraz radość i znajdowanie mnóstwo plusów ,że jednak chłopiec :) tez mi co chwila ,ktoś mówi ze mąż musi się spisać i teraz córka itp ale każdy mówi ,żele będzie syn -ja tylko się z tych osób po prostu śmieje :d

Nie rozumiem osób, które koniecznie chcą mieć wnuczkę i wnuczka. Najgorsze, że są nawet tacy nie uznający jak się urodzi chłopczyk, czy dziewczynka.

Gratuluję kolejnych chłopców i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :).

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry