reklama

Marcowe mamy 2016

ja dziś odpoczywam materace przyjechały więc za chwilkę dalsze składanie łóżka i ostatnie rzeczy przywieziemy i potem już na spokojnie jakieś pranie dalsze układanie bo na razie tak w miarę poukładałam i potem prasowanie ale to już na spokojnie w tygodniu i tak będę sama tzn z kotami :-D dziś jak je przywieziemy to będzie dopiero jazda wąchania a wąchania dobra ja lecę się wykąpać w nowej wannie:-) zakupy i reszta gratów aaaa no i mamy super internet więc jak odpocznę to was nadrobię:-)

reklama
ja nie czułam pływania od razu czułam kopniaki w 17 td i to na pewno były kopniaki bo do tej pory mam to samo ale coraz mocniejsze a powiem wam że ostatnie dwie noce maluszek obudził mnie tak mocno się wypioł dupką że nie mogłam uwierzyć w to co widzę coś pięknego taka wielka gula szkoda że zdjęcia nie zrobiłam ale nie pomyślałam o tym wtedy w środku nocy:-p

Bar Bra a jak odróżniasz czy to pupa a nie np glowka? Często czytam ze ktoś pisze ze dzidzia wypiera pupę i zawsze się zastanawiam jak to odrozniacie? Z pierwszej ciazy nie pamiętam a teraz moja panienka jest spokojna i nic wystawia nic tak żebym mogła wyczuc.

Cocosh gratuluje dziewczynki i mega zazdroszczę wymarzonego domu :) Moj narzeczony tez ma duży dom z podwórkiem ale mieszkają tam też teściowie wiec nie czujemy sie jak na swoim :p
Manka super ze juz czujesz, jestemy na tym samym etapie ciąży, ja chyba mam jeden dzien starsza bo termin na 26 marca :)

A ja dzisiaj najadlam sie niezlego strachu.. Chwalilam sie wszystkim ze czuje juz bardzo wyraźne ruchy za każdym razem jak usiądę czy chociażby na chwile sie położę. A tu nagle wczoraj ciach, wszystko ucichło, maly przestał sie ruszać, tak samo w nocy i dzisiaj rano.. Policzylam sobie ze nie poczułam żadnego ruchu od ponad 15godzin i wpadłam w panikę. Zadzwoniłam do swojego lekarza i kazał przyjechać do kliniki, to zbada mnie jakiś inny lekarz bo On jest akurat na porodówce. Pojechalam, wszystko okej, serduszko bije, a lekarz skasowal mi za minutowe badanie 100zl :/ powiedzial, ze na tym etapie to zupełnie normalne ze czasem nie czujemy jeszcze przez dłuższy czas dzieci. Zmarnowałam tylko nerwy :p tak to jest w prywatnych klinikach - przyjedź przyjedź, weźmiemy od Ciebie pieniążki :(

No ale zdrowie dziecka jest najważniejsze, żadne pieniądze nie sa teraz ważne.

Sernik mogłaś pojechać na IP fakt czekałabyś trochę ale uspokoiliby Cię za darmo. Prywatny gabinet rządzi się swoimi prawami i kasuje pewnie jak za wizytę bez względu ile ona trwa. Moja potrafiła mnie zwazyc, zmierzyć ciśnienie, przeczytać wyniki, które chyba kazdy dzisiaj jest w stanie przeczytać sam i skasować 120zl. A ostatnio obraziła się ze nie chce 4D i nie zrobiła usg wcale. Wiec w połowie ciazy przychodzi mi zmieniać lekarza prowadzącego.

reklama
nie wiem czym się wypina tak tylko się domyślam bo na dole z prawej strony kopie często i mocno a z lewej koło pępka słabiej i rzadziej więc założyłam sobie że mocniejsze to nóżki a słabsze to rączki :-D
jak byłam na izbie to lekarz mi powiedział że położenie jest główkowe więc tym się trochę sugeruję ale mam wizytę w środę a w piątek połówkowe więc zobaczymy:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry