• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny temat trochę inny tzn. Nowy MACIERZYŃSKI 2016, wiecie może jak to będzie wyglądać. Niby dla osób pracujących na umowach zlecenie i bezrobotnych. A co jak pracuje Mąż na normalnej umowie, czy wtedy taki macierzyński będzie też się należał mamą.

reklama
Omiotłam na szybko dyskusje kościelne i wyciągnęłam z nich jeden najważniejszy wniosek-fajne z was babki inteligentne i na poziomie. Bez względu czy wierzące, czy nie. Z merytorycznego punktu widzenia dyskusja bardzo na poziomie, szacun! Bałam się że w dzisiejszych czasach na forach trafia się na sam elemencik z "beki" itp.

Bar teraz wszystkie będziemy śmigać w "twoich" legginsach :-D

Cocosh co do koszuli, jak twój szpital dopuszcza piżamy to nawet się nie zastanawiaj, zwłaszcza ze masz rozpinane jak piszesz. Szkoda inwestować w eleganckie, drogie rzeczy bo raz ze można je mówiąc wprost zapaskudzić krwią jak się podkład przesunie czy coś, a dwa trzeba się zaopatrzyć w większa ilość bo w pierwszych dobach po porodzie usuwana jest wanna nagromadzonej w organizmie wody w postaci potu, co za tym idzie częste przebiórki.

Są wygodne dla tego pomyslalam o was :)
Ja uwielbiam swój stan ciążowy oprócz czasem bolacej nerki jest ekstra :) podoba mi się też określenie Grzesiowy domek hihi

Hej witam sie i ja, ale mnie ominęło. .nie będę poruszać tematu wiary ani polityki, bo kazdy ma prawo do wladnego zdania, a to tematy zawsze gorace.
Ja w pierwszej cizzy miałam koszule rozpinane z góry i teraz też na pewno kupię sobie coś podobnego, bo praktyczne przy karmieniu no i niestety bez podpasek też nie da się obyc przy naturalnym porodzie. Więc koszula bardziej praktyczna przynajmniej dla mnie.

Hej witam sie i ja, ale mnie ominęło. .nie będę poruszać tematu wiary ani polityki, bo kazdy ma prawo do wladnego zdania, a to tematy zawsze gorace.
Ja w pierwszej cizzy miałam koszule rozpinane z góry i teraz też na pewno kupię sobie coś podobnego, bo praktyczne przy karmieniu no i niestety bez podpasek też nie da się obyc przy naturalnym porodzie. Więc koszula bardziej praktyczna przynajmniej dla mnie.

Nie tylko przy naturalnym porodzie.. po każdym mega duże ilości krwi się z nas wylewają i tak przez kilka tygodni.. :baffled:

Witam nową mamusię ;-)
Mi już spod kurtki czy płaszcza widać brzuszek, a ludzie w sklepie niby widzą, ale nie przepuszczają. Ostatnio pani w aptece mnie puściła, i tyle. W sklepie dalej trzeba swoje wystać.
Kubusiowa- mogłaś o tym bólu nie wspominać :-D ale mała istotka wszystko wynagradza.
Ja zawsze chciałam być w ciąży w okresie wiosennym, rodzić latem lub wczesną jesienią. Ciepłe dni w sukienkach chodzić, żeby ładnie brzuszek podkreślić. A tak znowu zakrywać go płaszczem, kurtką.

Ja mam jedną koszulę nocną, w planach zakup jeszcze jednej. Niestety miałam taki potok pokarmu, że codziennie musiałam zmieniać, m na zmianę mi przywoził. W domu też spałam w spodniach i rozpinanej bluzce, wygodniej. Za dwa tygodnie jadę oglądać porodówkę w szpitalu,gdzie mam zamiar tym razem rodzić to się dowiem co i jak.

Kkasiaa- też się nad tym zastanawiam, ale nigdzie żadnych informacji na ten temat nie umiem znaleźć. Z tego co ja wnioskuję, to chodzi tylko o dochód i umowę przyszłej mamy, a nie taty.

A czy któraś z mam wybiera się na sesję brzuszkową? Ja z poprzedniej ciąży mam 3 profesjonalne zdjęcia z brzuszkiem. Tylko nie jest on w centrum uwagi, teraz też mam w planach 2/3 ujęcia, ale właśnie bardziej na brzuch.

izik_89 ja przed porodem nastawilam sie ze bedzie bardzo bolalo i ze musze to wytrzymac dla malenstwa. A potem sie pozytywnie zaskoczylam ze jednak nie bolalo az tak jak sobie to wyobrazalam :-D a teraz wiem, ze skoro wytrzymalam pierwszy porod to kazdy kolejny tez przezyje;D

Ja stracilam bardzo duzo krwi przy porodzie. Potem juz praktycznie nie krwawilam. Zwykle podpaski wystarczaly:) i chodzilam w pizamie bo koszul nie lubie. A rodzilam w szpitalnej.

Bar Bra jak juz ogarniesz kartony to pochwal sie co dostalas;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja miałam do porodu swoją koszulę, nie dawali szpitalnej.

Volka super zdjęcia. W poprzedniej ciąży mieliśmy sesję, teraz na pewno też pójdziemy. Jak znajdę gdzieś na kompie zdjęcia to wrzucę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry