reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny temat trochę inny tzn. Nowy MACIERZYŃSKI 2016, wiecie może jak to będzie wyglądać. Niby dla osób pracujących na umowach zlecenie i bezrobotnych. A co jak pracuje Mąż na normalnej umowie, czy wtedy taki macierzyński będzie też się należał mamą.

reklama
Omiotłam na szybko dyskusje kościelne i wyciągnęłam z nich jeden najważniejszy wniosek-fajne z was babki inteligentne i na poziomie. Bez względu czy wierzące, czy nie. Z merytorycznego punktu widzenia dyskusja bardzo na poziomie, szacun! Bałam się że w dzisiejszych czasach na forach trafia się na sam elemencik z "beki" itp.

Bar teraz wszystkie będziemy śmigać w "twoich" legginsach :-D

Cocosh co do koszuli, jak twój szpital dopuszcza piżamy to nawet się nie zastanawiaj, zwłaszcza ze masz rozpinane jak piszesz. Szkoda inwestować w eleganckie, drogie rzeczy bo raz ze można je mówiąc wprost zapaskudzić krwią jak się podkład przesunie czy coś, a dwa trzeba się zaopatrzyć w większa ilość bo w pierwszych dobach po porodzie usuwana jest wanna nagromadzonej w organizmie wody w postaci potu, co za tym idzie częste przebiórki.

Są wygodne dla tego pomyslalam o was :)
Ja uwielbiam swój stan ciążowy oprócz czasem bolacej nerki jest ekstra :) podoba mi się też określenie Grzesiowy domek hihi

Hej witam sie i ja, ale mnie ominęło. .nie będę poruszać tematu wiary ani polityki, bo kazdy ma prawo do wladnego zdania, a to tematy zawsze gorace.
Ja w pierwszej cizzy miałam koszule rozpinane z góry i teraz też na pewno kupię sobie coś podobnego, bo praktyczne przy karmieniu no i niestety bez podpasek też nie da się obyc przy naturalnym porodzie. Więc koszula bardziej praktyczna przynajmniej dla mnie.

Hej witam sie i ja, ale mnie ominęło. .nie będę poruszać tematu wiary ani polityki, bo kazdy ma prawo do wladnego zdania, a to tematy zawsze gorace.
Ja w pierwszej cizzy miałam koszule rozpinane z góry i teraz też na pewno kupię sobie coś podobnego, bo praktyczne przy karmieniu no i niestety bez podpasek też nie da się obyc przy naturalnym porodzie. Więc koszula bardziej praktyczna przynajmniej dla mnie.

Nie tylko przy naturalnym porodzie.. po każdym mega duże ilości krwi się z nas wylewają i tak przez kilka tygodni.. :baffled:

Witam nową mamusię ;-)
Mi już spod kurtki czy płaszcza widać brzuszek, a ludzie w sklepie niby widzą, ale nie przepuszczają. Ostatnio pani w aptece mnie puściła, i tyle. W sklepie dalej trzeba swoje wystać.
Kubusiowa- mogłaś o tym bólu nie wspominać :-D ale mała istotka wszystko wynagradza.
Ja zawsze chciałam być w ciąży w okresie wiosennym, rodzić latem lub wczesną jesienią. Ciepłe dni w sukienkach chodzić, żeby ładnie brzuszek podkreślić. A tak znowu zakrywać go płaszczem, kurtką.

Ja mam jedną koszulę nocną, w planach zakup jeszcze jednej. Niestety miałam taki potok pokarmu, że codziennie musiałam zmieniać, m na zmianę mi przywoził. W domu też spałam w spodniach i rozpinanej bluzce, wygodniej. Za dwa tygodnie jadę oglądać porodówkę w szpitalu,gdzie mam zamiar tym razem rodzić to się dowiem co i jak.

Kkasiaa- też się nad tym zastanawiam, ale nigdzie żadnych informacji na ten temat nie umiem znaleźć. Z tego co ja wnioskuję, to chodzi tylko o dochód i umowę przyszłej mamy, a nie taty.

A czy któraś z mam wybiera się na sesję brzuszkową? Ja z poprzedniej ciąży mam 3 profesjonalne zdjęcia z brzuszkiem. Tylko nie jest on w centrum uwagi, teraz też mam w planach 2/3 ujęcia, ale właśnie bardziej na brzuch.

izik_89 ja przed porodem nastawilam sie ze bedzie bardzo bolalo i ze musze to wytrzymac dla malenstwa. A potem sie pozytywnie zaskoczylam ze jednak nie bolalo az tak jak sobie to wyobrazalam :-D a teraz wiem, ze skoro wytrzymalam pierwszy porod to kazdy kolejny tez przezyje;D

Ja stracilam bardzo duzo krwi przy porodzie. Potem juz praktycznie nie krwawilam. Zwykle podpaski wystarczaly:) i chodzilam w pizamie bo koszul nie lubie. A rodzilam w szpitalnej.

Bar Bra jak juz ogarniesz kartony to pochwal sie co dostalas;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja miałam do porodu swoją koszulę, nie dawali szpitalnej.

Volka super zdjęcia. W poprzedniej ciąży mieliśmy sesję, teraz na pewno też pójdziemy. Jak znajdę gdzieś na kompie zdjęcia to wrzucę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry