Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Nie sadze zeby w szpitalu ktokolwiek stwierdzil,ze wąskie biodra to wskazanie do cc. Znam bardzo duzo chudziutkich,ktore rodzily naturalnie,wiec jak dla mnie to raczej przygotuj sie tak czy siak na naturalny lepiej.
Dokładnie tak jak volka mówi mi tak każda kolezanka mówiła oj taką chudziutka takie wąskie biodra oj to będzie CC a to nie prawda więc lepiej się nie szykować tak na 100℅ na CC bo potem można się nieźle zdziwic i np się nie przygotować na SN
Mi się gdzieś obiło o uszy ze ekstremalnie wąskie biodra są wskazaniem do porodu przez cc. Nie zaglabialam się w temat bo mnie to nie dotyczy ale przed chwila z ciekawości wygooglowalam sobie zagadnienie i faktycznie kilka tego typu artykułów i wątków jest.
A tak na marginesie to do pierwszego naturalnego porodu w życiu chyba nie da się przygotować bo jest to tak zaskakujące i oderwane od rzeczywistości przeżycie, że żadne opowieści ani publikacje nie są w stanie opisać tego stanu w jakim die wtedy znajdujesz. Dla mnie to było najbardziej niesamowite doświadczenie w życiu, którego nie byłabym w stanie sobie wyobrazić jeśli bym nie przeżyła na własnej skorze.
Moze jezeli stwierdza pod koniec ciazy ze dziecko faktycznie jest duze lub ma duza glowke to to moze jest wskazanie do cc. Na tym etapie to chyba za wczesnie
Pozatym moja sasiadka nalezala do baaardzo chudziutkich, malutkich i waskich w biodrach dziewczyn. Kazdy wrozyl jej meczarnie. Otoz rodzila juz dwa razy, pierwsze dziecko bylo na swiecie 3h po odejsciu wod plodowych a drugie dziecko 2h po odejsciu wod !! Nie moglam tego pojac takze nie ma co sie nastawiac ani na cc ani na sn. Po prostu trzeba sie nastawic na porod okraszony krzykami i emocjami
Witam od rana, noc była ciężka syn od 21 mam suchy kaszel, zwymiotował kilka razy, dostał syrop i nasmarowałam go gęsim tłuszczem. Cały czas się dusi a do lekarza na 12. I tylko ma kaszel nic innego nie
No i faktycznie jak jest przewiewnie to się wszystko szybciej goi. Dobrą sprawą są też te siateczkowe majtasy, które przepuszczają powietrze- do kupienia w aptece.
Wczoraj była w Tesco i kupiłam pięciopak bodów z długim rękawem na 62cm. Przy synku miałam parę rzeczy z F&F i są bardzo dobre gatunkowo, także polecam:-)
Lekarze powinni badać i mierzyć przed porodem jakie są szerokie biodra i jaka duża główka i wtedy podejmują decyzje. maja taki specjalny przyrząd do mierzenia.
Koszuli mam dwie całe szczęście i raczej nie kupuję już nic nowego.
Kurcze czas leci strasznie szybko oj strasznie, a ja nadal nie wiem co mam a co potrzebuje. Czas ogarnąć sytuację
Tak czytam i widze ze kazda z nas inaczej wspomina polog ja chodzilam normalnie w pizamie i nie wyobrazam sobie inaczej krwawilam jak podczas zwyklej miesiaczki mimo ze bylam nacinana to na drugi dzien normalnie schylalam sie i siadalam a jak po trzech dniach wróciłam do domu to dokonczylam mycie okien bo akurat zaczelam jak mi wody odeszly
A te majtki siateczkowe sa super na pierwsze dni. Dobrze utrzymuja podklad i nie ma strachu ze cos przecieknie
La_Luna wlasnie czytalam ze z tesco sa swietne te ciuszki, ale my najblizsze tesco mamy prawie 100km od domu rodzicow ale i tak sie wybiore jak bedziemy na urlopie bo ponoc maja tez fajne promocje na zabawki
Witam wszystkie mamy
Mi powiedział ze mala szybko rośnie a ze mam wąskie biodra to szkoda się męczyć jak na koniec może się to skończyć cc
Ale jeszcze mam czas więc do lutego spokojnie powinni czekać z taką decyzją
Ja jeszcze koszuli nie mam Ale kiedyś widziałam w sklepie taka rozpinana do karmienia nie droga bo coś 30parę zl. Wiec pewnie taka zakupie