reklama

Marcowe mamy 2016

A takie pytanko jako mało doświadczona :D
Jakie kuoiliscie dla pierwszych dzieci kosmetyki do pielęgnacji?
I interesuje mnie jeszcze proszek i płyn? Bo sa rozne... a nie wiem czym się różnią od siebie :p

reklama
Ja tez w f&f bardzo dlugo obkupowalam moje blizniaki. Czesto maja fajne promocje wlasnie dla takich maluszkow a jakosc porownywalna do h&mu. Teraz tam gdzie jezdze do lekarza jest tesco'wiec bede musiala zajrzec.

KubusiowaMama to faktycznie każda z nas ma inne wspomnienia. Ja jak pierwszy raz wstałam ze szpitalnego łóżka to chkusnelo ze mnie po prostu tak ze zalała podloge. Przez 5 kolejnych tygodni lało się ze mnie tak ze chodzilam w pieluchach dla doroslych. Tez musialam wszystko robic w domu bo nie mial kto zrobic za mnie a maz nie dostal wolnego ani dnia po porodzie. Nie mogłam usiąść na tyłku wiec albo leżałam bokiem albo siedziałam na jednym poldupku. Ciężko było jednym slowem

Młodamama kosmetyki to kupujesz intuicyjnie bo jednemu dzięki służy nivea, drugiemu Johnsons a jeszcze innemu bambino. Musisz się przygotować na to ze może zajść potrzeba zmienienia wszystkiego bo dziecku to co kupisz odpowiadać nie będzie. Mojej córce służył Johnsons do kapieli, do pupy polecam Sudocrem bo jest rewelacyjny i chyba każdemu sluzy. Do prania lovela płyn a plukalam w lenor sensitive żeby były miękkie ubranka. Nie używałam ani oliwki ani pudru ani żadnego kremu do ciala.

Ja uzywalam tylko i wylacznie Linomaga zielonego fakt ze zapach nie zachecal ale fla mjie rewelacyjny. Teraz bede stosowala ziajke na Azs tani i naprawdę skuteczny :-D. Do kąpieli raczej nic bo nigdy nie stosowalam.
Plyn do prania i plukania Bobini :-D jeden z lepszych i tanszych jak dla mnir. Zapach loveli mnie zniecheca :-/.

Do pupy sudocrem gdyby cos sie dzialo a tak to nic bo nie ma potrzeby stosowania kremow jak pupcia ladna.

Hej

Pół godz temu wstalysmy. U Was też taka marna pogoda?

MłodaMama do pielęgnacji do kąpieli to w pierwszym miesiącu kapalismy tylko w oilatum. Po miesiącu do mycia włosów mieliśmy z ziaji olejek do włosów. Do pupy uzywalismy bepanthen, a w razie jakiś oparzeń (u nas były rzadkością) dermatologiczna bazę z tlenkiem cynku z ziaji, sudocrem dla mojej małej był za mocny. Do prania płyn Bobini, a do płukania płyn Dzidziuś.

Co do połogu to mój był rewelacyjny. Nie nacinali mnie i dzięki temu po 2 h od porodu śmigalam na nogach już.

Cześć Dziewczyny :) i znowu nowy tydzień się zaczął. Ale ten czas leci, kolejny weekend za nami. Niedługo będzie połowa grudnia, święta i nowy rok. I trzeba będzie przyspieszyć z przygotowaniem się na nowego członka rodziny :) a my jeszcze totalnie w lesie jesteśmy ehhhh Mam tyle prac do napisania na uczelnie a jakoś nie umiem się za to zabrać :/ muszę dzisiaj iść do biblioteki i zabrać książki chociaż do jednej pracy ehhhh a tak mi się nie chce :(
Dzidziuś szaleje na całego, strasznie mocno go czuje teraz i super to jest uczucie :)
W ogóle dzisiaj mam wizytę u ginekologa ale tylko po L4 i pewnie mnie zbada... dziewczynki, kiedy chcecie mieć skończony tak do końca pokoj/kącik bobasa?

reklama
Kurcze wlasnie wyczytałam duzo ze mamy sie obkupily oliwkami kremami plynami do kąpieli a maluszka uczulilo i trzeba było kupić cos innego :) szwagierka jest farmaceutka i mowila ze zrobi mi masc pieluszkowa... Isia1982 ja planuję tak pod koniec stycznia mieć wszystko :) Ale też nie wiem jak to wyjdzie :p przed swietami mamy się przeprowadzić do większego domu i pierwsze co chce kupić jakąś komode zebym mogła ubranka pochować a nie w reklamowkach trzymać :D łóżeczko mamy mieć w tym tyg. Z materacem więc będzie sobie czekać u teściowej bo ma więcej miejsca :p a tak mysle zeby zrobic sobie liste i tak malymi kroczkami kupowac a nie wszystko na raz :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry