reklama

Marcowe mamy 2016

A macie już może wybrane imiona dla swoich pociech?
Mi się zawsze marzyła BLANKA (tak mam na 3) :p
Mój jeszcze wymyślił Kaja, Nadia albo Laura ale jakoś mi pasuje żeby została ta Blanka :D

reklama
co do chusteczek i pampersów to będę próbowała od razu rzeczy biedronkowych jak DADA czy Fifiti chusteczki. Chyba, że będę potrzebowała pampersów zero to oczywiście firmy pampers. Przy synku używałam 2-3 tyg zerówek. Chociaż myślę o happy ale tylko ze względu, że maja wycięte miejsce na kikuta z pępka.

hej :)

Kciuki za wizytujące mamy && Ja jutro idę na wizytę do swojej lekarki na 14:) Już nie mogę się doczekać :-)

Jak Was tak czytam to stwierdziłam, że ja nic nie mam dla dzidzi jeszcze (po za łóżeczkiem i materacykiem) i jeszcze nawet nie zrobiłam listy potrzebnych rzeczy ;/ A była u mnie dzisiaj sąsiadka co ma termin na 3 grudnia i mi powiedziała, że im bliżej porodu to coraz mnie się chce jej ruszać i że się cieszy, ze wcześniej wszystko pokupowała. Chyba muszę się zmobilizować i zacząć ogarniać wszystko :)

A do doświadczonych mam mam pytanie odnośnie pampersów. Nie zauważyłyście, że te np. z Dady szybciej dzidziuś przesikuje niż z pampersa? Takie coś zauważyła moja bratowa, że jak kupiła pampersy z dady to bardzo często musiał wymienić, a te z pampersa dłużej wytrzymywały i wyszło w sumie cenowo podobnie. Może to kwestia tego ile dzidzi sika.

Zagłębiam się właśnie w to co pisze na stronce sroka.pl :-)

dzastibasti ja to zauwazylam przy pierwszym pampersie.. Moj synus sporo pije a co za tym idzie-sporo siusia. Zielone oryginalne pampersy jeszcze nigdy mi nie przeciekly a np dada czy te z rosmanna byly cale mokre czasem juz po pol godz.. Dlatego moge sie zgodzic z Twoja bratowa:)

I tez moge sie zgodzic z tym, ze im blizej porodu, tym mniej sie chce:) nawet prasowanie wszystkich ubranek to jest wyzwanie a co dopiero dluzsze zakupy.. ja do konca stycznia mam zamiar miec juz wszystko dopiete na ostatni guzik. Na luty zostawiam tylko pakowanie torby do szpitala, pranie i prasowanie malych ciuszkow:) na marzec nie zostawiam nic;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ja chyba też tak zrobię jak kubusiowamama bo coś mi się wydaje że potem rzeczywiście się nie będzie nic chciało a po 2 nie wiem jak to u mnie będzie po tej sondzie póki co zastój nadal jest zobaczymy 17 na wizycie u gina bo mam mi spr.nerkę ja licze że obejdzie się bez sondy dowiem się zaraz po świętach bo mam się zgłosić

Dzasti dla mnie identyczne byly Dady jak Pampers i uzywalam ich do konca. Wsrod wszystkich mozliwych pampersow najlepiei sie sprawdzily. P.S. ja juz czesc ubranek,ktore dostalam mam popranych i poukladanych w komodzie ;). Pokoik bedziemy malowac pewnie w styczniu i urzadzac razem z lozeczkiem. Listy tez jeszcze nie robilam i oprocz ciuszkow nic jeszcze nie mam.

reklama
Już po wizycie, która trwała może 5 min. :eek: zobaczył tylko wyniki, zapytał się o ruchy i tyle. O usg nawet nie zdążyłam poprosić.
Mam lekką anemię, ale nic na nią nie dostałam, ciśnienie 90/60- położna kazała mi wypić kawę. No i waga pokazała 53 kg, czyli już +7kg. Na następnej wizycie będę miała robioną krzywą cukrową, brr. Zakupiłam sobie od razu w aptece glukozę.

Moja Emiśka miała na oryginalne pampersy uczulenie, od razu tyłek czerwony. Teraz używamy wyłącznie Dady, ew. takie najzwyklejsze pampki tescowskie.

Na odparzenia u nas cuda działa mąka ziemniaczana, pomaga od razu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry