• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja wolałabym urodzić blisko terminu, boję się, że jak przenoszę to będzie duży chłopak. Hanka miała 2650 jak się urodziła i wiecie co nie wyobrażam sobie rodzic większe dziecko jak 3200. 2650 było mi ciężko urodzić, bolało, a przecież dziewczyny i po ponad 4kg rodzą. To jest jedyna rzecz jakiej się boję

reklama
Sylvi meble prześliczne :)

Mnie też boli kręgosłup i pachwiny ,wczoraj wieczorem myślałam ,że mała mi tam wyrwie coś ,tak drapala po pachwinie; D dziś juz trochę lepiej ,ale w dolnym odcinku kręgosłupa dalej ból . ..

Tez sobie zakupie chyba ten kocyk z sowami ;p

Chrobek nie martw się waga dziecka. To nie ma kluczowego znaczenia dla stopnia trudności porodu. Moja corka ważyła 4050 a porod trwał 2h. Od pierwszych boli jakie poczułam dosłownie 2 godziny później tulilam juz księżniczkę w ramionach. Miałam za to niezwykle ciężki pológ ale sam porod to wydaje mi się ze bardzo krótki. Takiego naprawdę intensywnego bólu to może z pół godziny.

Ja się boje bólu ... :(
Miałam ciężkie miesiączki które co miesiąc kończyły się na pogotowiu i dostawalam zatrzyki przeciwbólowe
Nie dawalam rady sobie z tym bólem miesiaczkowym... a tu dzidziusia trzeba urodzic

Magdalena wow ładna waga corci. Ja połóg miałam lightowy. Trochę krwawilam, ale bez przesady i początkowo lekko szwy ciagnely.
A to nie bólu się boję, tylko, że takie duże dziecko mnie mocno porozrywa, albo co gorsza trzeba będzie naciac krocze, a wiadomo że połóg wtedy gorszy.

Chrobek z nacinaniem krocza to też nie reguła... Z miała 3550 i miałam nacinane krocze a sam polog był suuuuper. Strasznie mało krwi i już w dzien porodu chodziłam w cienkich podpaskach.
Moja 3 godzinna drzemka po południu daje mi popalić. ... już po północy a ja nie śpię a dziecko w brzuchu też szaleje...
Dziewczynki czy któraś z Was śpi na brzuchu? Bo ja zasypiam na boku ale nieraz budzę się na brzuchu... przed ciąża spalam tylko na brzuchu...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry