Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Hej dziewczyny, w końcu nadrobiłam:-)
Juana zdrówka dla męża i dla Ciebie, nieszczęścia chodzą parami
Młodamama współczuję i życzę dużo cierpliwości...
Mańka ja też mam na przedniej ścianie łożysko i czasem mocniej, częściej słabiej czuję ruchy, Natek jest główką w dół ułożony na każdym usg, też lepiej czuję ruchy na leżąco jednak, pod ręką bardzo delikatnie czuć, tym bardziej przy mojej warstwie sadełka.
Chciałam się z Wami podzielić informacjami ze szkoły rodzenia co do badania krzywej cukrowej- otóż położna, która prowadzi zajęcia mówiła, że przed każdym badaniem ciężarna powinna zjeść, nie powinna być na czczo, ponieważ spadek poziomu cukru poniżej 50 jest niebezpieczny dla płodu, a co do krzywej to na 2,5 h przed badaniem i powinno to być coś co nie wpłynie na wynik np. pełnoziarniste pieczywo z wędliną lub twarożkiem. Drugą sprawą jest pobranie moczu. Ja robiłam to źlepo pierwsze nie musi być wcale z moczu po całej nocy, wystarczy nie sikać 2 h. Trzeba się podmyć najlepiej samą wodą bo szczególnie płyny do hig int mogą zawierać pałeczki kwasu mlekowego, które mogą wpłynąć na wynik i wytrzeć ręcznikami papierowymi, nie zwykłym bo zawsze są na nim jakieś bakterie. Następnie założyć tampon lub gaziki do wejścia do pochwy, żeby tamta flora bakteryjna nie wpłynęła na wynik. I- uwaga- nie wychodzimy spod prysznica, sikamy ciągłym strumieniem nie wstrzymując i podstawiamy kubek pod środkowy strumień- przy prawidłowym pobraniu niestety obsikamy rękę. Ja trochę inaczej to robiłam, a Wy?
aha, gratulacje udanych wizyt![]()
Jak czytam takie bzdury to normalnie krew się we mnie gotuje.. I pytam dlaczego żaden analityk nie wchodzi w kompetencje położnej i nie uczy kobiet jak się mają zachowywać podczas porodu a dziwnym trafem i położne i pielęgniarki jakieś dziwne przyzwolenie i prawo do nieomylności sobie dają.. (lekarz to już z samej nazwy wie najlepiej
)Fanti co do mojego niskiego cukry to fakt że często jestem spiaca i nie do życia ... na uczelni co półtorej godziny muszę coś zjeść... i rano jak wstaje to odruchowo coś słodkiego w siebie wrzucam... choćby kostkę czekolady :/ a wtedy nawet po glukozie jak wsiadlam do auta to ręce mi całe latały...
Cocosh ja tak samo 90% wszystko dla dziewczynki![]()
Ja się szykuje na pasowanie (przedszkolaka) na 10
Ania be we Wrześniu bezczelnie mi powiedział ze to nie jego wina ze ja muszę siedzieć w domu :/
A tak jakby dzidziuś był tylko mój... i byłam wiatropylna
Elisse właśnie jade dzisiaj z koleżanką do kinaNa listy do M i się nic nie będę odzywać
![]()
A napisał dzisiaj ze znowu mi hormony buzuja i robie problem z niczego brrrr wziasc i powiesić ...

A ja byłam dzisiaj z synkiem pobrać krew, bo ma bilans na 2 latka za tydzień i kazała zrobić morfologię i żelazo. Biedny tak płakał, ledwo go utrzymać mogłam:-( Ale teraz już mówi "krewka nie boli"Mi z tych nerwów chyba ciśnienie skoczyło, bo całą szyję miałam zaraz czerwoną...ufff jak dobrze być już w domu...
I już dwa razy stwierdziła, że synek może mieć przepuklinę na jajeczkach, pomimo, że konsultowaliśmy to z chirurgiem dziecięcym i powiedział, że żadnych niepokojących zmian nie widzi- i kogo tu słuchać?
Edit tylko właśnie ja wczoraj nie napisałam mi żadnego sms-a przez cały dzien ani nie dzwoniłam dopiero około 23 napisałam (miło ze sie nami interesuje) a tak to cały dzien nic. I dzisiaj nic mu nie napiszę nie zadzwonie poloze się wcześniej spac i się skończyła moją dobroć![]()
Nie mam problemu żeby on tam z nimi szedł na piwo czy cos Ale jak słyszę żE idą na dyskotekę a JA go nigdy nie wyciaglam bo albo plecy bolą ręce, nogi jest zmęczony chce mu się spać a z obcymi nic mu nie mato wtedy mi sie załącza i awantura
![]()