reklama

Marcóweczki 2011

ooo widze że marcóweczki sie na popołudnie rozleniwiły a Milutek napewno schowała sie w kącie i wcina kisiel fisiel żeby jej nikt nie ukradł:)
ja już po kawusi i spacerku i chyba w końcu nasmaże sobie naleśników z dżemem truskawkowym który w końcu dorwałam w biedronce:)

reklama
Migotka my podpisywaliśmy takie oświadczenie i tam pisało, że osoba legitymująca się dowodem osobistym seria i nr, ale kto wie może paszport wystarczy. I musicie pamiętać o odpisie aktu urodzenia jeżeli któreś z Was urodziło się w innym mieście niż to w którym znajduje się USC do którego się wybieracie.

Laysy sa w polskim sklepie :) trzeba tylko patrzec na date waznosci, bo ja raz kupilam przeterminowane :/ chcieli otruc biedna ciezarowke :P ale ja i tak wole Wallsy octowe :) wszystko co z octem jest mniam :)

A na ten kisiel narobilyscie mi smaka.
Papciarkowa, a ja bym mogla prosic kilka nalesnikow z twarogiem ;) Mam jeszcze serek, to sobie zrobie i bede jesc caly tydzien jak M. do Polski pojedzie.
Ale bym galarety wieprzowej z octem zjadla.... az mi sie sliny naprodukowalo...
Klopa wlasnie zaliczylam to zjem cos lekkiego, moze platki z jogurtem.

Matko, jak ja nie lubie jak sie mnie ktos pyta co bym chciala dostac, czego potrzebuje itp. Bratowa chce mi cos do domu kupic. Mowie,ze co kupi bedzie dobrze, prezent to prezent, to ta mnie molestuje co konkretnie, grrr.

Ja ogladam 'How clean is your house' z tymi dwiema rabnietymi babkami i mi sie przypomina jak przyjechalam do UK i szukalam domu do wynajecia popewnym czasie..i na jeden taki trafilam.... Pokazali mi 'sypialnie', a tam bylo mega brudno..w tym posciel jak po jakims bezdomnym... Pomaranczowa, ale nie przez kolor poszewki- bo tej akurat brakowalo...

Nie robcie mi ochoty na kisiel i nalesniki, bo zaraz powiem co mam w lodowce! :P

Widze, że wieczorem marcóweczki ożyły. Ja zrobiłam dzis na obiad grzybowa i upiekłam szyneczkę w czerwonym winie-bedzie na jutro. Synek wrócił od babci i już dorwał bacugany w TV a mnie cos brzucholek pobolewa

Dziewczyny zauważyłam pewna zbieżność zjawisk w moim organizmie. Jak coś zjem cięższego to mnie straszeni zapycha i mam skurcze i wyszło ze to te pier...jelita tak sie odzywają. Czyli mamy chyba winowajce całego zamieszania- marzy się mi takie porządne oczyszczenie organizmu- a przynajmniej tych jelitek:)
Teraz ide jeszcze pranko załączyć....i myśleć co by tu zjeść żeby dobrze na tym wyjść:baffled:.
Miłego wieczorku:-):-):-)

Papciu
- kochana nie martw się o mnie- byliśmy u teściów....zaklepaliśmy stare łóżeczko po moim eMku- ale sie ciesze :-D- jak głupek...i to z czego? ze zwykłego starego łóżeczka ze już było ciemno to mam nadzieje ze będzie się nadawać do użytku...weźmiemy go ze strychu teściów jak będzie jasno:) No i będziemy mieć już dwa łóżeczka- bosko:):-) ....a fisielka tam nie mieli- tylko ciasto karpatkę po której się mi dziwnie niedobrze zrobiło- bleee

reklama
Milutek, bo ciasto karpatka to sam tluszcz, wiec Ci sie wcale nie dziwie, ze Ci niedobrze. Herbatke rumiankowa pij :) A oczyszczanie jelitek to ja dzis zaliczylam. Czuje sie jak mlody bog ;) Zauwazylam, ze jak gadam z Polska, to zawsze w trakcie chce mi sie do kibelka. Wniosek? Musze czesciej do Polandu dzwonic :D
Co do lozeczka to fajnie taki antyk miec w domu. To chyba Ewi pisala o kolysce 40letniej :) znajoma z pracy mi opowiadala, ze w Szwecji(chyba) jest taka tradycja, ze szatka do chrztu jest przekazywana z pokolenia na pokolenie i dohaftowywane sa imiona :)

Ide doloze tego jogurtu i platki. Ktoras chetna umyc sie za mnie? Tylko sie nie pchac

Vetka, ta zupa mmusi byc pyszna :) moze tez sobie taka zrobie,ale grzyby w sklepach to u mnie takie chinskie. niby lesne, ale takies biale. Mam troche z polski, ale trzymam na wigilie

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry