reklama

Marcóweczki 2011

A co masz?

Jak ogladam ten program, to czasami sie zastanawiam, jak ludzie moga doprowadzic do takiego stanu dom.

a truskawki ;)
Moja mama twierdzila zawsze, ze nie mozna tak zapuscic i ze oni jakos to charakteryzuja...ale odkad tu mieszkam...to juz wszystko widzialam...

Milutku, ja nienawidze karpatki i na sama mysl sie niedobrze robi. W ogole mam uraz do wszelkiego typu kremow...
No i gratuluje lozeczka!
Ja tez juz wole miec wszystko...

POTRZEBUJE PRZEPISU NA SPRAWDZONA SZARLOTKE DLA SPRAWNYCH INACZEJ. Prosze, pomozcie!

Mam jeszcze jedno pytanie:
Czy ktoras z was ma moze rolety rzymskie? Zastanawiam sie czy one sa fajne do salonu, bo teraz mamy zaslony i one zajmuja duzo miejsca...a moze raczej sprawiaja wrazenie zbyt ciezkich do tego pokoju...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Vetka- masz racje- wiem czego unikać:):)

Agacina- nigdy karpatki nie robiłam i teraz już wiem dlaczego mi tak dzisiaj nie podeszła:crazy:. Fajne takie tradycje- z dziada pradziada i takie tam...aż mnie ciarki przechodzą- lubię takie historie:)

Harsharani- to masz tak samo jak ja- nienawidzę wrecz masiatych placków. Z tym ze ja czasem kupuje krem do karpatek do krówki- a ta masa była domowej roboty czyli tak jak piszecie- kupa tłuszczu- bleeeeee
Co do rolet to wszystko zależy chyba od koloru (żeby nie były za ciemne) i czy maja one robić za firankę czy typowa zasłonowa roleta!! Ja takowych nie mam w salonie, ale do zasłaniania od świata mam w kuchni i pokoju na gorze:) mam nadzieje ze Cie dobrze zrozumiałam:):):-D

Milutku, bo ja mam takie cos teraz :
Zobacz załącznik 300407

I ja mam salon od polnocy, rano jest bardzo ciemno...Do tego okno nie jest porazajacych rozmiarow i te zaslony tylko zmniejszaja optycznie wszystko.. A miec musze tam, bo sa od ulicy...

Myslalam nad czyms takim, w jasnym kolorze (jasny szary lub kremowy bez)... Nie byloby takiego ociezalego widoku przez karnisze.. itp...
Zobacz załącznik 300408

hej kochane, troszke was wreszcie nadrobilam

widzialam tematy mebelkowe sie przewijaly. Musze wam powiedziec ze mam kuchnie z Ikea i jestem bardzo zadowolona. szfki sa biale- a nie widac na nich zadnego brudu, dodatkowo mam z Ikea 3 szafy i 2 komody, poki co jestem zadowolona

Jesli chodzi o 40- letnie lozeczko- to wlasnie u mnie w domku sie pojaw ( holenderska tradycja)

Siedze i non stop cos jem, chyba niedlugo pekne!..
..DO poczytania jutro- pewnie produkcja poweekendowa ruszy na calego

Harsh a nie moga byc takie zwykłe rolety na szybie i tylko ozdobna lekka firaneczka?
Milutku ja nie wiem co Ty jadłas za karpatke ale prawdziwy krem do karpatki nie jest tłusty tylko budyniowy tzn mleko i maka ziemniaczana wiem bo to moje popisowe ciasto ale ja mam jeszcze mały sekret ekstra smaku tego kremu(dodaje spirytus ale ciiiii)

Ja znowu dzis mam takie skurczo-kłucia na dole brzucha,po boku...
Wyprałam dwa pranka i poprasowałam baaardzo duzo ciuchow a M grzecznie posprzatał łazienke,na deser zjedlismy litr lodow;)

ola litr lodow? niezle...:) ja w piatek kupilam 8 magnum w kartonie i dalej leza... ale w sklepie milam na nie ochote:) poki co zjadlabym pomarancze, ewentualnie mandarynki... a w lodowce tylko jogurt pomaranczowy... na dzis musi starczyc:)

o rety laski karpatka mniam mniam chyba sobie zrobie w prezencie imieninowym puki co po naleśnikach znowy kisiel własnej roboty z kakao i banan musi staraczyć na noc bo rano jade na badania
Harsh zaraz Ci napisze na odpowiednim wątku tą szarlotke

Haha, dzieki papciu, nastepnym razem jednak sprobuje bo wlasnie upieklam jedna z przepisu znalezionego gdzies w necie...
Pachnie w domu przepieknie! Pewnie i tak nie wyszlo, bo cos skomplikowane bylo jak na mnie ;)

Ola, i w tym caly problem...w UK nie ma ladnych firan, a jezeli juz sie jakies znajdzie to cene maja nieziemska.. Jedyne co mozesz kupic to takie babcine, kwiaciaste...

Tulip, no ja wlasnie mam w planach zakup komod tez...albo malm albo leksvik..ale zobaczymy... Poki co to musze skombinowac kogos z bagaznikiem...

Miałam was poczytac ale oczy mi sie juz same kleja wiec uciekam do wyrka mam nadzieje ze przespie całą no bo jak nie to oszaleje:wściekła/y::wściekła/y: dodam ze księzyc w okno napitala:crazy:

a wiec dobranoc i spokojnej nocki marcóweczki

reklama
dzień dobry
Raannyy, jak mi się dziś dobrze spało, aż budzik przestawiłam :-) no ale do gina trza iść. Stwierdziłam, że wezmę sobie zwolnienie na ten tydzień, bo i tak mam dużo na głowie i nie chcę się przemęczać :rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry