Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
moja mała trochę się pochorowała i nie poszła do przedszkola i cały dzień mam pod tytułem "mamusiu pobawmy się w ...." a pomysłów w co się pobawic to ona ma mnóstwo 

szkoda, bo przydało by się na wyprawkę 
trzebiska- no wszystko zalezy jak pisalam. Ja tylko narzekam na to ze niemoglam isc na chorobowy tylko pracowac z narazeniem ciazy.
Jezeli chodzi o koszty utrzymania dziecka to tu jest lepiej. Co do przedszkola czy zlobka tez sa zapisy jak w pl a koszt przy mojej pensji pewnie by jej dorownywal bo jest okolo 500-600 f tyg czy miesiecznie (tu dokladmi nie wiem)Sa dotacje - ale tez musisz sie kwalifikowac. W pl jest ten plus ze jest rodzina i dziadkowie i by bylo gdzie zostawic. Tu niestety jest- radz sobie sam.
Najgozej jak zarabiasz wystarczajaco by zyc , wtedy nie dostajesz benefitow albo tylko 1 czy 2 ale tez ograniczone od zarobkow. Najlepiej maja samotne matki-tak mysle.
zapomnialam dodac ze jak wypelnias zo benefity to jeszcze sprawdzaja cie z polskim rzadem czy aby napewnio nie pobierasz z obydwu panstw niczego . Jak sie jest czystym to dostanesz.
Nie jest tak rozowo i tu. My wracamy juz za 1,5 roku do Polski na stale.
Pewnie już był temat wózków, jakie wybraliście?
Jak zrobię obiad i będę mieć chwilę postaram się nadrobić wasz topik.. matko tyle stron hehe![]()
No i wrocilam z zakupow, a raczej z ogladania.. Mniej wiecej wiem co mi sie podoba i juz nawet na wozek sie zdecydowalam kiedy to kolezanka z ktora bylam stwierdzila, ze ona sprzedaje swoj. gdybym wiec sie na niego zdecydowalam nie wydalabym 550 funtow tylko 120... kuszace... zwlaszcza, ze wozek sensowny i 3w1, uzywany tylko przez 7 miesiacy, bo potem przerzucila sie do mneijszego... Jak myslicie, uzywany moze byc? Kidys wychodzilam z zalozenia, ze moje dziecko to musi miec wszystko nowe... mam na mysli rzeczy typu lozeczko, wozek, itd... a teraz jak widze ile bym miala wydac na to co mi sie podoba to zaczyna mi sie coraz bardziej podobac perspektywa uzywanych rzeczyNo nic musze z m pogadac... ale jak znam zycie to on bedzie za uzywanym.
Strasznie gadatliwe dzis jestescie... nie bylo mnie 5 godzin a tu tyle nowych stron powstalo... szok...a wczoraj tak smutno tu bylo
No nic, sprobuje moze inne watki nadrobic i sie poloze... choc jak znam zycie to internet sie wyczermie zaraz...( Cholerne BT, cholerny Virgin;/
(i nie chce zabrzmiec rasistowsko czy cos.. bo one sa ciemnoskore...ale ten ciemnoskory bobasek jest przesliczny! Taka sliczna ta dziewczynka... )

i rano nie wytrzymałam zbałamuciłam eMka stwierdziłam że mimo że było zajefajnie to sie tam zastałam
a co to dopiero bedzie za wyczyn na porodówce ?
chyba musze zacząć trenować ją częsciej
nie mogę teraz chorować, muszę się uczyć...