reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Lokata gratuluje;-) ja przeciekam juz od dwoch tygodni;-)
Koncia to se baba wymysliła,przeciez nawet jesli ktos znał odpowiedz to zanim cos napisał to mogł zapomniec pytania:angry:,musisz sobie powiedziec ze Ty sie ''naumiałas'' i było by dobrze gdyby to inaczej wygladało wiec nie łam sie;-) ,bedzie dobrze:-)
Harsh booooze normalnie brak słow:wściekła/y:,a duze te długi maja?moze spłaccie je a oni w zamian niech sie wyniosa gdzie pieprz rosnie;-),wiem ze to nie jest super rozwiazanie ale juz nie wiem co Ci poradzic:baffled:
Bosa u nas to nawet nie mam co marzyc o darmowej szkole rodzenia i tez doskonale rozumiem Twoje nerwy

Dzis M zaciagnoł nasze autko do mechanika-elektryka, oby dało sie tanio naprawic.Jak na złosc nikt go nie chce kupic a kumpel swoj musi sprzedac do konca roku,zeby tak nam kasa spadła z nieba,jak nie sprzedamy naszego to nie bedzie kasy na nowe....
Chodzi za mna czekolada buuuu...

reklama
Dobrnęłam do końca, nie pamiętam co komu odpisać...;-)
Harsh, wkurza mnie ta Lea, może w końcu to się obróci przeciwko niej, żal mi tylko jej dzieci i nie powinno się źle życzyć rodzinie, ale nie rozumiem jej zachowania, wszystko uchodzi jej płazem, a odbija się na was. :baffled:
also, super, że poród poszedł pomyślnie i wreszcie ma swoją ukochaną i długo wyczekiwaną kruszynkę na świecie :tak: Po tylu trudach szczęście jest 5x większe! Takie 'bardzo chciane' dzieci wg statystyk mają wspaniałe dzieciństwo, a rodzice kochają je najbardziej na świecie, może dlatego czasem dzieją się takie okropne rzeczy. Jak coś przychodzi bez trudu, to się tego nie docenia. Brzmi głupio i wiem, że to straszne, mówić w ten sposób o żywych istotach, ale niestety ludzie często się tak zachowują :baffled:
Bosa, te twoje kociaki są przepiękne, taki rasowy puszek leniuszek domowniczek przytulaczek mi się zawsze marzył. :-D

Hej laseczki-marcóweczki
Nadrobiłam wszystko, choc jak zobaczyłam tyle stron to myslałam że nie dam rady
Harsz-współczuje i zycze duzo siły
Milutku-oszczędzaj się bo te twoje skurcze skończa się leżeniem w szpitalu
Co do listeriozy to najgroźniejsza jest w pierwszym trimestrze - może doprowadzic do poronienia. Ale od kawałka oscypka nie da się jej złapać, listeria jest bakterią zimnolubną a oscypki wędzi sie w dymie w temp. ok 50 st C i listera nie przeżywa takich warunków. Po za tym potrzeba by te bakterie dostały sie do krwiobiegu a to juz kolejna bardzo duża trudność. Tyle wymadrzania sie veta:-)

Bosa ja sie zakochałam w tych Twoich kotach i takie mieciusie sie nie to co te moje brudasy
papciarkowa, Twoje brudaski też takie będą mięciusie. Tylko wyzdrowieją, podrosną i nabiorą ciałka. Moja kotka jeszcze niedawno wyglądała jak ostatni wypłosz, bo chorowała, trzeba jej było usunąć nerkę biedulce, podkurować i teraz - mrucząca, grubiutka kulka szczęścia.
A jeszcze w sierpniu wyglądała tak:chuda, znerwicowana, pocięta, ogolona i w kubraczku ochronnym
kubraczek.jpg
Poza tym zdałam sobie sprawę, że stronniczo chwaliłam się tylko kotą, a kocurka Jasia pominęłam. Co za matka ze mnie?! To się chwalę - trochę puchatego szczęścia na poprawę humoru:
padl.jpgspiacy_krolewicz.jpg

Katjusza, to masz bohatera wojennego w domu normalnie! Rana kłuta to nie przelewki ;-)

megpl, dzięki za info o szkole. Jutro dzwonię do nich się dowiadywać! Ale pewnie z moim ostatnim szczęściem, to miejsc już nie będzie :baffled:. Proszę trzymać kciuki!

Koncia, wiesz masz rację z tym co napisałaś. Naprawdę warto jest czekać na dziecko i przejść przez to wszystko, chociaż droga jest bardzo trudna. Rzeczywiście chyba bardziej się wtedy wszystko docenia i kocha dziecko. Ja w ogóle odkąd sama urodziłam dziecko to jak dowiaduję się, że ktoś z moich bliskich urodził to normalnie płaczę ze szczęścia, bo wiem jakie to są emocje, a już szczególnie jak rodzi ktoś kto tak bardzo czekał na dziecko. Dzisiaj oczywiście też mi łzy poleciały, hihi.
A co do egzaminu to współczuję, dla mnie to bez sensu. Przecież niektórzy są wzrokowcami, ja na przykład i łatwiej mi się skoncentrować na odpowiedzi jak mogę przeczytać pytanie.

Vetka, warto wiedzieć takie rzeczy o listeriozie. Dzięki!

Bosa, właśnie u nas w Gdyni i nie wiem czy w ogóle w Trójmieście jest jakakolwiek darmowa szkoła rodzenia.

moja babcia to zawsze mówi że kobieta z wiekszymi przejsciami w ciązy i w czasie porodu bardziej kocha swoje dziecko niż te co miały ze wszystkim z górki a największą róznice w podejściu mam do dziecka widziała na odziale gdzie kobiety po cesarce miały zupełnie inne podejście do dzieci niż te kobitki po porodzie sn ile w tym prawdy nie wiem? ale... dowiem sie w marcu jak bede na takim oddziale:)

em kończy oglądać jakis straszny horror więc i ja zaraz uciekam

reklama
Do góry