reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Meg zachowania teściowej nie rozumiem i nie dziwię Ci się że Ci wstyd i że przez nią ten dzień nie wyglądał tak jakbyś tego chciała. Ja też miałam ślub w czerwcu:) odbyło się bez wiekszych wpadek. Rano tylko pokłóciłam się z rodzicami i wyłam godzinę u fryzjera bo dostałam smutną wiadomość od przyjaciółki ale później wszystko bylo ok.
Tylko nie rozumiem tego narzuconego koloru dla gości...???

reklama
hi hi ale będziecie miały zagwozdkę z tym kolorem :p bo ja taka specyficzna jestem i czasem mam ciekawe pomysły - a na swój pogrzeb poprosiłam M, gdybym to ja pierwsza odeszła z tego świata, aby zamiast kupować wieńce to żeby każdy przyniósł po jednej białej róży. No po prostu czasem mi coś tam takiego się wymyśli i już .

Sorry dziewczyny, ze tak o sobie..ale...

Dzisiaj mielismy wizyte firmy zajmujacej sie dlugami. Chodzi o dlug siostry K., ktory ma splacac tesciowa...I generalnie ja tez sobie z nimi pogadalam... ze oni nic nie moga zabrac... ze komornik w ogole nie ma tu wstepu itd... Ale po wyjsciu tych Panow zaczela sie druga rozmowa...ze oni (rodzice K.) w takim wypadku nie moga sie przeprowadzic... Bo jak tylko wejda na swoje mieszkanie beda mieli od razu nad glowa sciagaczy dlugow...
Szybki telefon do siostry, kazala nam spieprzac, tlumaczac, ze ma wydatki. Bo dziecko sie jej urodzi niedlugo.. Rodzice nagle niemowy, rece rozlozone...
Mieli skladac dzisiaj podanie o ten dom... nic sie nie wydarzylo. K. juz dzwoni do rodzicow tesciowej, do tesciowej siostry itd... Mamy dosc...

witam

własnie wróciłam z pracy wcinam zupke i czytam co tam u was bo zaraz zabieram se za robienie mielonych z pieczarkami na jutro:tak::tak: bo mnie ochota na szła.........

a na kolacje klientka narobiła mi apetytu na Tosty z miodem co prawda nigdy nie jadłam ale cos czuje ze bedzie klejąco:-D:tak::-)

Milutek- głowa do góry wiem ze łatwo sie mówi kiedy wszystko sie wali ale dasz rade bo my kobiety bardzo silne jestesmy:tak: wiec jak mozesz to odpoczywaj i dbaj o laseczki:tak::-)
Meg-doskolnale cie rozumiem bo ja tak jak ty nie potrafie udawac ze wszystko jest wporządku jak nie jest a sters w ciazy potrzebny ci nie jest:no: i to jeszcze w taki dzien........

Scarletka- uuuuuuu kochana współczuje tych okropnych wymiotów tez mnie sie to przytrafialo ale jak narazie od 3 tygodni cisza i mam nadzieje ze ju tak zostanie,a co do zakupów to sper ze jestescie zadowoleni nast ta przyjemnosc dopiero po nowym roku czeka...
Ewe - witaj o pisz w miarę często choc z naszymi marcówkami to cięzko jest byc na bierząco tak drukują... ahhaah

Ola - ja tez ostatnio grochówe robilam i na koncu patzre a tu 2 ziemniaki no cóz z lenistwa kaszy jęczmiennej dosypalam heeh i tez dobre było...

katjusza- maż niech robi jak chce a ty sie relaksuj:tak::tak: póki masz czas...i możliwosć:-p a co do pepka to mnie jak sie takie sine zrobiło to potem wyszedł mega rozstep ktorego mam do dzis:-p:-p
Cliford - mnie kłaki tez wypadaja i na dodatek sie przetłuszczaja ze codziennie glowe myc musze:-p:-p wina chormonów niestety :wściekła/y:

Marta- jak jak czasami czytam twoje posty to sie zastanawiam skąd ty na to wszystko bierzesz siły????? 2 dzieci 3 w drodze a ty na pełnych obrotach i nigdy nie marudzisz:no::no: wielki szacun normalnie
Aslo- i jak kolezanka juz cos wiesz???? trzymam kciuki jak by co :tak:
Bosa- mnie rozbawił kot przytrzasniety laptopem hahah kocia mama:-D:-D ja jakos nie moge sie do kotów przekonac nie wiem dlaczego:sorry2:

ok lece bo musze jeszcze pranie wstawic a szczerze mówiąc oczka mi sie kleja do spania:-p zeby mi sie w nocy tak kleiły to by cudnie było................

:) ooo to super pytam bo chcialabym poznac wasze opinie na temat szpitali w krk gdzie chcecie rodzic ??

z tego co ja się orientuję, to najlepiej oceniane są porodówki w Żeromskim i na Ujastku, ja planuję rodzić w tym pierwszym ale wybrałam go dlatego, że mam do niego 5 minut na nogach, sama się w nim urodziłam no i mój lekarz prowadzący jest tam położnikiem ;-)

Katjusza, przebarwienie Ci sie robi. To od hormonow niestety. Moja kolezanka tez miala, ale po porodzie jej zeszlo.

"zeszło" - kocham Cię! :-)

Harsh - ja pie@#$%&le!! chociaż powiem Ci szczerze - czułam, że coś wykombinują... współczuję zabawy od nowa..

Harsh, przyłączę się do Katjuszowego "ja pier@#$%^!!!!". To w takiej sytuacji niech Lea bierze rodziców do siebie, przecież dostała ten spory dom, o który Wy też składaliście. Też nie będą nic mogli rodzicom komornicy zrobić. Z jakiej racji macie płacić za grzechy, chciwość, bezmyślność i brak serca tej idiotki?! Az mi się nóż w kieszeni otwiera, jak o tym słyszę. A tak się cieszyłam, że wreszcie się zaczyna układać, że rodzice K. poszli po rozum do głowy, że zrozumieli, że K. potrafił od nich pewne rzeczy wyegzekwować... Ech, co za ludzie!!!!

A ja się dzisiaj wściekłam o szkołę rodzenia!!!!!!! Normalnie jeszcze mnie gotuje!!! W Warszawie jest program, dzięki któremu warszawianki zameldowane w Warszawie mają darmową szkołę rodzenia - miasto refunduje. Ale program na ten rok się skończył, przedłużą na następny - kto wie kiedy. Prawdopodobnie około marca/kwietnia dopiero. I z tej racji mój szpital na przyszły rok rozpisanej szkoły nie ma. Żeby chociaż zrobili płatną, z chęcią bym poszła! Ale decyzję o tym, czy płatną zrobią - podejmą cytuję "jakoś w przyszłym roku...". A na moje, że co z kobietami, które jak ja rodzą przełom lutego/marca usłyszałam - "ale nie wszystkie tak rodzą, najwyżej się pani nie załapie". No, #$%@#^, "najwyżej"!!! Zostaje prywatna szkoła rodzenia, to koszt 600 zł (może zrefundują, ale wątpliwe) - to nie jest mało, zwłaszcza, że wydatków mam od $%^#!@! i każdy grosz wyliczony na kilka miesięcy do przodu, na co zostanie wydany. Zła jestem jak diabli. Chciałam chodzić do szkoły przy szpitalu, w którym będę rodzić, poznać położne, procedury etc. A tak - d...a! Ze szkół płatnych, prawie wszystkie prowadzą położne ze Św. Zofii - to dobry szpital i niezłe położne pewnie, ale nie mój styl!!! Wszystko to naturalistki, nie ma gorszego zła niż cesarka, znieczulenie - też "be", najlepiej cierpieć w milczeniu w imię wyższego dobra i dobrych statystyk szpitala. Wrrrrr!!!!!!!

Harsharani aż się sama zdołowałam Twoją sytuacją. A myślałam że już uda Wam się dopiąć wszystkiego z mieszkaniem:( Ta siostra to jakiś życiowy nieudacznik i jaka beszczelna! Brak słów. Aż tak dużo jest tego długu że nie mogą tego spłacić???

Bosa dobrze że Ci nie kazali przełożyć porodu na później. Paranoja jakaś. Ciekawe jak to jest ze szkołą przy moim szpitalu?!?

katjusza77 ja wlasnie sklaniam sie ku Żeromskiemu ja i siostra sie tam urodzilysmy i tez mam stosunkowo blisko 20 min moja kuzynka ma termin na 3.12 i bedzie rodzic w zeromskim wyciagne od niej jak najwiecej wiadomosci i napisze tu na forum co do ujastek to kolezanka rodzila tam w lipcu i tylko dzieki interwencji wujka ktory jest jednym z szefow Ujastek nie doszlo do tragedii maly juz sie "kończył" ktg bylo zle i po tel do wujka w 5 min podjeli decyzje o cesarce a tak sie meczyla 24h najpierw balonik jej zaplikowali do szyjki macicy ( tak mi pow. nie znam sie) zero reakcji p 12 h podali wiec oksytocyne 2 kroplowki w sumie i ciagle ktg bylo zle i oni nic w koncu wszystko dobrze sie skonczylo.Powiedziala mi tez ze opieka przed porodem ok po porodzie masz spokoj lezysz sama ale nikogo nie interesowalo czy karmi malego piersia itd. nikt jej tego nie pokazal i meczyla sie do momentu az jej polozna pokazala wiec mam mieszane uczucia co do ujastek ale bylam tam ok.20 tyg z podejrzeniem odejscia wod plodowych i zajeli sie mna szybko

;-)

ja dalej ledwo siedze... z oczu plyna mi lzy ciurkiem - tak mam przy przeziebieniu (tak jak przy alergii....) biore dalej paracetamol, smaruje nogi i czolo spirytusem kamforowym i wdycham karvol/olbas. Mysle,ze jeszcze jutro przesiedze w domu i sprobuje sie tak leczyc a jak nie to jutro wieczorem lub w srode rano wybiore sie do lekarza...

meg tak juz z tesciowymi bywa, wspolczuje,ze cie zwyzwala i odstawila taka 'szopke', ale z tym kolorem ubran to ja rowniez nie rozumiem, tzn. rozumiem i popieram zwyczaj,ze kolor bialy jest zarezerwowany wylacznie dla panny mlodej ale zeby wybierac kolor ubran goscia to juz troszke przesada,ja przynajmniej raczej bym sie nie dostosowala ;-) lub nie poszla w ogole. Mozna np. zasugerowac jakies fioletowe/rozowe dodatki.... ale caly stroj? nie kazdy dobrze czuje sie w takich kolorach ;-)

harsh wspolczuje tych calych przjsc z rodzina K.

ide po herbatke...
synek mi wlasnie usnal,a zawsze idzie spac o 20 i teraz niewiem czy przespi do rana... z tym,ze usnal na kanapie...

reklama
Bosonóżka a patrzyłaś może na szkołę rodzenia przy szpitalu na Inflanckiej (Szpital Inflancka - Szkoła rodzenia nr tel 801-702-406). Ja się tam zapisałam i miałam chodzić w grudniu ale zadzwonili do mnie i że coś im tam nie pasuje i w styczniu mam chodzić i ma nic nie kosztować chyba że coś się zmieni.

Do góry