• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

Milutku - ale dzień, mogłabyś tymi zdarzeniami całe forum obdzielić, naprawdę współczuję i podziwiam, że tak dzielnie się trzymasz.

Pinka - moje gratulacje, to się Lenka pospieszyła na ten świat:-)

reklama
No i nie pospałam. Obudził mnie potworny głód, synek już fika z radości, że go nakarmię:sorry2:

Hars, dobrze, że zwróciłaś uwagę tej polce, choć pewnie jej to do myślenia nie da :no:
A z tą pedofilią, rasizmem,itp. rzeczywiście przesadzają. Ostatnio na praktyce dziecko nauczyło sie wybranego przez siebie wiersza na konkurs i pięknie go recytowało. Babeczka mi powiedziała,że nie może go wystawić, bo to był "Murzynek Bambo" :no: takie czasy...

Mili, współczuję problemów, straszne to wszystko, co napisałaś :szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam kochane! Nadaję już z sajgonu przy biurku :-)
Widzę, że po mojej ucieczce do męża z BB niewiele już się działo na forum i należy tylko małej Lence pogratulować świątecznego ducha i zapału i faktu, że Wigilię chciała koniecznie już z rodzicami spędzić :-)

Koncia
, co do "Murzynka Bambo" - może wygłoszę niepopularną opinię, ale ja tego wiersza dziecka uczyć nie będę, bo jednak utrwala pewne stereotypy. Wtedy, kiedy powstał nie raził i nie przeszkadzał, ale czasy jednak się nieco zmieniły. O ile jeszcze w latach 80-tych problem ksenofobii czy rasizmu niemalże w Polsce nie istniał, bo tak jednolite etnicznie mieliśmy społeczeństwo, o tyle obecnie, zwłaszcza w dużych miastach nietrudno znaleźć w jednej klasie małego Jasia, Simbę (na którego dzieci będą pieszczotliwie wołać Bambo) i Trana z Wietnamu. No i jednak nieco większa wrażliwość rasowa wtedy potrzebna.

Ale Mikołaj, któremu na kolanach nie można usiąść? Masakra! Swoją drogą mojej koleżanki córce w daycare (odpowiednik przedszkola) w USA opiekunki nawet tyłka po skorzystaniu z toalety nie podetrą (mała ma 3 lata), żeby nie być oskarżonymi o napastowanie seksualne. To jest dopiero paranoja!

Witam się porannie:-)
U mnie -15 nie wiem jak ja dzisiaj wyjdę z domu:( Na dodatek jakieś przeziębienie mnie dopadło, znowu ...:-( Mam nadzieję, że się do soboty wykuruję:tak: Tż ma już wolne, więc on się bierze za sprzątanie, a ja przygotowania do naszego dnia:-D
Miluś - podziwiam, chyba adrenalina dodała Ci sił na wczorajszy cały dzień:tak: dzisiaj postaraj się jak najwięcej odpoczywać, zasłużyłaś na to;-)

Bosa, masz rację, ale w tej szkole nie ma żadnego murzynka, a dzieci są bardzo tolerancyjne, bo to szkoła dla niepełnosprawnych :) najgorsze, że nikt temu dziecku nie wytłumaczy, że jego wiersz jest niepoprawny i rasistowski, a wszystkie dzieci go znają, więc o co właściwie chodzi? A tylko o to, że słowo murzynek jest obraźliwe (a gdzie cenzura). Swoją drogą zjadłabym murzynka...

Witam.
Pinka gratuluję zostania ciocią.
Myślałam że pośpię sobie, położyłam się przed północą, już zasypiałam to jaśnie pan hrabia :wściekła/y::wściekła/y:wrócił o 0:30 z pomagania w remoncie łazienki:wściekła/y:, mały zaczął się w brzuchu z moich tłumionych nerwów wściekać i zasnęłam dopiero przed 3-cią:-( - dobrze że CSI leciało to nie tłukłam się na kanapie. Wybaczcie ale jakoś nie mam weny na pisanie dziś:no::-(. Młode w domu bo nie było komu do przedszkola zawieść.

Hejka, ja się melduję, ze jestem i życzę miłego dnia :-) u nas cieplutko +6 stopni i śniegu brak, chociaż na dzisiaj zapowiadali :baffled:

Milutek współczuję ci tych przejść:-( i podziwiam, że sobie tak świetnie dajesz radę, bo masz dwa maluchy w brzuszku a więcej nerwów niż my tu wszystkie na forum, mam nadzieję, że w końcu się skończy ten Wasz pech

Pinka gratulacje zostania ciocią małej Lenki:happy2:, strasznie mi się to imię podoba, nawet rozważałam żeby dziecku takie dać, zanim się dowiedziałam, że to chłopczyk

Wiecie co, ta "poprawność polityczna" to po prostu w końcu nas wszystkich zabije. No i co komu przeszkadza Murzynek Bambo? A cóż w nim takiego obraźliwego? Jak tak będziemy się wygłupiać to w ogóle kiedyś trzeba będzie zakazać wszelkiej literatury a i do siebie się przestaniemy odzywać bo jakby się dobrze zastanowić to w co drugim zdaniu możnaby znaleźć coś, co kogoś obraża. Kretynizm do sześcianu! Doprowadzi to do tego samego co bezstresowe wychowanie.

reklama
Rany nadrobić waszą produkcję to aż niemożliwe od 6:45 siedzę i czytam ..... :szok:
za te teksty o jedzeniu to powinnam ukatrupić arbuzy, pączki, pierogi, pierniki, knedle (jeszcze z truskawkami - moje ulubione!), mizerie, schabowe, kurczaczki, murzynki (te do pieczenia oczywiście ;-)), jogurciki, sałateczki, kurde co sobie wymyślę do zjedzenia to od razu coś innego podsuwacie .......... dobrze, że nie daję rady dużych porcji zjadać, a po małych zaraz jestem z powrotem głodna :-)
Te spotkania z wyrodnymi matkami wołają o pomstę do nieba! w takich momentach jestem za przymusową sterylizacją takich kretynek.......:wściekła/y:
Milutek - przytulam mocno , dziś na pewno będzie lepiej!!!!
Pozdrowionka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry