• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

Hej laseczki-marcóweczki
Ja dopiero z pracy sie dowlokłam, jeszcze jutro taka sesja do wieczora i wekend:)
Co do ułożenia pośladkowego to jeśli na usg ok 36 tyg jest pośladkowe to są już małe (ok10%) szanse na to że dziecko sie odwróci, wcześniej ułożnie pośladkowe NIC nie znaczy. Przeciez nasze dzidzie mają do 1,5 kg na razie a przy porodzie będą miec ok 3 kg i wiecej wieć co do miejsca do go jest jeszcze bardzo dużo.
Papciu-może porostu poroś lekarza ok 36-38 tyg o określnie tzw. niestosunku porodowego czyli szerokości rozstawu bioder (sprzężnej) a wielkości dziecka skoro takie ciężkie porody były u was w rodzinie, jest to jedno ze wskazań do cc.
co do okulisty to już czas na taką konsultację. U mnie od 2 m-cy jest wkarcie wskazanie do cc od okulisty właśnie (zreszta już drugie).
Co do doachodzenie do siebie po cc - róznie bywa, ja wyszłam do domu na 5 dobę, na 6 byłam z młodyn na spacerze a blizna bolała tak sobie. To duzo zależy od kobiety a i po sn niektóre dochodzą do siebie długo.
Milu-współczuję przeżyć z wczoraj, uważaj na siebie twarda góralko

reklama
Vetka, to do ktorego miesiaca dziecko powinno sie ulozyc glowka? czy sa jakies normy? Moje szczescie tez jeszcze sie przekreca, a kolezanki dziecko juz w 26 tygodniu glowka bylo ulozone w dol. Wczesniej chcialam cc, ale teraz wole chyba sn. Tutaj daja znieczulenie wiec jakos moze urodzimy.

Co na to gardlo moge wziac :( te tabletki na gardlo to na mnie nie dzialaja,czosnku najjem sie dopiero jutro, bo jutro odstrasze ludzi w szkole. Nie mam cytryny. Mandarynki mam.

Jeju, dopiero po 6. Nie spalam dzis w nocy dobrze, zmeczona jestem.

Agacina- moja tez jak byłam w tamtym tygodnu to głowa był juz w dole a czy zmienił pozycje to nie wiem bo kopie mnie wszedzie:-D:-D

zobacze teraz w sobote na usg gdzie ma łepek
Vetka- ty nasza pani ginekolog-połoznik i wszystko w jedny ratujesz sytuacje jak zawsze ahhaha

juz mnie denerwuje to chodzenie do wc no ile mozna sikac????? a powiem wam ze wcale 2l płynów dziennie nie wypijam:no::no: bo tedy to juz by była wogóle masakra

No moj to chyba na pewno glowe ma na gorze albo z boku. Bo jak sie wypina to zawsze lepetynke wymacam. Ma miejsce do plywania skubaniec maly. Co to za przyjemnosc plywac glowa w dol. Moze sie przekreci, bo nie usmiecha mi sie lezec w szpitalu AZ 2 dni ;)

Ide sie wyprysznicuje, nasmaruje, zaaplikuje paracetamol i poloze sie do lozeczka.
Maly bryka radosnie i dla mamusi bolesnie. Jak na trampolinie skacze.
Mialam isc sasiadom kartki powrzucac, ale nie chce mi sie. Ale ten czas dzis sie wlecze.

dzidziuś ma czas do ok 32-34 tyg przybrać położenie główkowe, ale nawet między 36-40 tyg zdarzają się przypadki że dziecko sie obraca.
Ksiązkowo, jeśli w na usg w 32 tyg jest ułozone pośladkowo to usg należy powtórzyć w 36 tyg i jeśli nadal jest ułożone pośladkowo jest to wskazanie do cc które jest wykonywane od 38 tyg (oczywiśce po potwierdzeniu ułożenia posladkowego w dniu planowego cc).Wczesniejsze (przez 32 tyg ułożenie pośladkowe ma małe znaczenie)
Pinka-ja też bardzo dużo sikam z nawet 8x w nocy

O mamo, jak się najadłam! Usmażyłam przyszykowane wczoraj krokiety, zrobiłam szybki barszczyk czerwony i wsunęłam 2 krokieciory i popiłam kubasem barszczu. Pycha, ale nie wiem, gdzie ja 2 krokiety wcisnęłam :szok:?! Bo miejsca ostatnio mam malutko na wrzucanie żarełka. Mogę jeść jak moje koty - mało a często.

Masala, witaj z powrotem!

Papcia, współczuję przejść z paczkami. Co za pech!!!

Bosa- tą sztacheta to rozbawiłaś mnie do łez hahaha czyli preferujesz zneczulenie ogólne ahhahh ,a wiesz co ja bym sie wcale nie zdziwiła gdybys urodziła sn i to bez znieczulenia.........poczekamy zobaczymy;-)
Pinka, ja preferuję znieczulenie skuteczne przede wszystkim ;-)

Co na to gardlo moge wziac :( te tabletki na gardlo to na mnie nie dzialaja,czosnku najjem sie dopiero jutro, bo jutro odstrasze ludzi w szkole. Nie mam cytryny. Mandarynki mam.
aga_cina - na mnie przy anginie bardzo dobrze podziałały tabletki Isla Mint (z jakimś porostem islandzkim - może macie w UK?). Jeżeli nie ma - pytaj o tabletki z wyciągiem z glonów morskich, czyli Irish moos - też pięknie działają.

Rany, jak moje dziecię się wierci, wariatka jedna! I dlaczego ubzdurała sobie, że wątroba to cudowna poduszka?! Poza tym wredota jedna mnie masakruje od środka, a jak tylko tatuś kochany rączkę przyłoży, to przytuli się tylko do łapki i leży jak trusia cichutka i grzeczna. Dobra! Zobaczymy, kto w takim razie będzie małą zgagę usypiał, o!

Milu, na zgagę z domowych środków (moim zdaniem niestety bardzo średnio skutecznych) - garstka migdałów.
Z aptecznych MAGICZNIE SKUTECZNYCH i dozwolonych w ciąży - Maalox, ale koniecznie w płynie. Łyczek i ulgaaaaaaaaaaaa niesamowita!

reklama
Pinka, powaznie tyle sikasz? Ja w ogole... malo pije i malo sikam... z tego moze wniosek ze mala jest wszedzie ale nie glowaw dole:P

powaga w nocy to conajmniej 8-9 razy idę a w ciagu dnia to co 15 min latam jak głupia!!!!!!!!!!!

Vetka- to mnie pocieszyłas ze nie jestem sama bo chwilami to myslałam ze zapalenie pęcherza mam no ale nic nie nie boli szczypie mocz ok wiec to nie to..........
Bosa- 2 krokiety i kubek barszczu hmmmm jak dla mnie na jedną noge hahahh

wlasnie była u mnie ta kolezanka od której ciuszki miałam dostac bo ona po koniec sierpnia urodziła synka i mówi ze ma 2 wory dla mnie!!!!!!! yyyyyyyyyyyy i nie bardzo wiedziałam jak ja mam jej powiedziec ze tego nie chce????

bo tak sobie myslałam ze nie bede brac od nikogo ubranek tym bardziej ze mieszkamy w małym miescie na dodatek mamy swój interes( co niektórych polaków doprowadza do furii) nie wiem czemu bo łatwy kawałek chleba to nie jest!!!!!!!! i nie chciała bym aby potem mnie obgadano ( jak juz nie raz) ze sklep maja chata nowa itp.......a ciuchy jej przynosza bo tak to juz jest w tych małych miasteczkach ze cie odrazu na jezykach maja.............. musze cosik wykombinowac bo ona za wszelką cene chce mi je wepchnąc;-)))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry