• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Futrzakowa, ja mam troche znajomych z Polski, ale wiekszosc to osoby ktore poznalam 5 lat temu... I to doslownie garstka ludzi, doslownie 5 osob. Teraz mam do nich za daleko, a prawde mowiac, to byly osoby mieszkajace w UK juz od dawna, bedace w zwiazku z osobami z innych krajow, wiec takie w sumie nie w 100% polskie juz, wchloniete przez ten rodzaj spoleczenstwa, zachowania itd.
I mi generalnie nie jest wstyd mowic to co twoj znajomy, bo ja naprawde wole trzymac sie z daleka. Nie mam jakiejs paranoi czy czegos, zdarza mi sie np w szpitalu,przychodni z kims pogadac... Tylko ze co to za rozmowa skoro zaraz na kase schodzi? Na zasilki, na to gdzie ktos mieszka, ile tu osiagnal...I czeka az moze zaczne sie licytowac...
Kurcze, moglabym pisac i pisac.. dobrze Pinka robilas, ze sie nie przyznawalas do tego, ze to twoj sklep.. Chociaz jestem pewna, ze jak juz sie kapneli to calkiem inne podejscie ludzi bylo.

i wiem, ze narzekam, ale w najwieksze bagno bylam wciagnieta, gdy zalatwilam znajomym polkom prace... Wtedy to juz w ogole byla jazda, szefowa na mnie, one na mnie... A ja jak miedzy mlotem, a kowadlem.

Harsh, Pinka... skad ja to znam... patologia jednym slowem... a nie macie wrazenia, ze najwiekszy obciach jest na lotnisku? albo w samolocie?
kurcze, ja nie wiem, co Wy przeżywacie na co dzień, ale pod koniec listopada leciałam do UK. Latam co najmniej z 16 razy rocznie - raczej dużo, ale pierwszy raz leciałam tanimi liniami lotniczymi. I czegoś takiego jeszcze nie przeżyłam! To był koszmar!!! W życiu tak bardzo nie wstydziłam się za rodaków - normalna patologia. Chlanie na umór jeszcze na lotnisku, chlanie na umór w samolocie, chamskie zachowania w stosunku do obsługi samolotu, wielcy mieszkańcy UK, którzy nie umieli słowa po angielsku zamienić. Dramat, dramat i jeszcze raz dramat!

Futrzakowa to jak juz Housa obejrzysz to polecam Dextera albo Chirurgow w sumie White collar tez calkiem fajny
White Collar jest super! Nieznany u nas w zasadzie serial, a naprawdę fajny. Polecam też Fringe (leci teraz 3 sezon) i Flash Forward (dopiero jeden sezon, ale za to jaki!!!!). Jestem świeżo po obejrzeniu pierwszego sezonu Boardwalk Empire (u nas tłumaczone na Zakazane Imperium) - moim zdaniem produkcja roku!!! Fenomenalny serial!!!!!
A ulubionym serialem moim i M., już zakończonym i całkiem tasiemcowym jest Nip/Tuck - też o lekarzach, ale medycyna jest tu niejako na drugim planie. Naprawdę warty obejrzenia. Bez cukru, bez zahamowań, bez żenady. Świetny!

Ja też potwierdzam że większość polakówna obczyźnie zjadłoby się za funta. Jak pracowałam w TNT Post ciągle ktoś podkładał swinie drugiemu za byle co. Niektórzy potrafili być zazdrośni że ktoś dostał nadgodziny itd. Co do mieszkańców też miałam jakiegoś pecha najperw trafiłam na parę która się ciągle kłociła, wyzywała od najgorszych, on ją traktowałjak śmieci, bił, nie wspomnę już o jego zboczonych pomysłab i sexualnych fanaberiach bo aż mnie telepie jak sobie przypomne brrrrr... Później zmieniłam mieszkanie i tam kolejny cyrk, mąż mojej koleżanki ćpun i alkoholik robił awantury, brał jej głowę i walił nią o ścianę. Wywaliła go z domu i zaczał się cyrk ciaganie po komisarjatach itd. Robiłam za tłumacza na policji, pomagałam jej w znalezeniu pracy, w opiece nad dzieckiem, szukaniu opiekunki itd. i co na koniec? Gdy przyjechała moja mama w odwiedziny ona wyjechała na 2 tygodnie do Polski a swój pokój i salon wynajeła obcym ludziom mimo że wcześniej uzgodniliśmy że mama może spokojnie spać sobie w salonie. I tak mama przyjechała i musiała spać ze mną a mój facet na podłodze a ona zrobiła mi jeszcze awanturę że nie mam nic do gadania i żebym się cieszyła że w ogóle nie bierze pieniędzy za pobot mamy. I tak to jest z Polakami. Tylko kasa się liczy...

No niestety wiekszosc rzeczy ktore dziewczyny piszecie to prawda... dlatego tak trudno tutaj o jakakolwiek normalna znajomosc. Staram sie tez nie generalizowac, bo mam troche "normalnych" znajomych i wydaje mi sie( tutaj blysne skoromnoscia:PP), ze sama jestem w miare normalna na swoj chory sposob:P ale wiekszosc rodakow tutaj to istna patologia;/
Mnie ostatnio najbardziej rozwalil moj maz ktory jak wrocil z pracy to mi opowiedzial pewna historie... mianowicie jego kolega przyszedl do pracy (pracuja razem) i na wstepie mowi... "no nic stary, w tym kraju nic tylko dzieciaki robic" moj m pyta dlaczego, a tamten mu odpowiada " czy ty wiesz ze nasze( mnie i swoja zone mial na mysli;/) dostana 200 funotw na zdrowe jedzenie... bedzie na piwo haha"
Chyba nic wiecej dodawac nie musze:P

Oj tak laseczki wszystko sie zgadza ja stwierdziła ze napisze ksiązkepo tytułem moje 5 lat na wyspie ahhhh

a na koniec dzisiejszego dnia przyszla panna Blondyna Solara paznokcie i te sprawy :tak::tak: i mówi do mnie tak:

20 deka sera i 15 deka boczka:-D:-):tak::-D myslałam ze padnę do teraz brzuch mnie ze smiechu boli:-D:-D:-D

aaaaaaa njalepsze jest to ze jak jada na urlopy do polski to musowo nowe ciuchy trzeba kupic obwieszone żółtą blacha z primarka( złoto) kosmetyki Avon zamawiaja by lepiej pachniec mówie wam jaja jak nic!!!!!!!!!!

no to poobgdywałam troszke hahah

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry