• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

Ewi 40 lat? Eeeeeeeeee to on ma kryzys wieku średniego i musi se jakoś odreagować - szkoda tylko, że na Twojej pracy ;)

Pamiętam swojego promotora od literatury (pisałam o "Lolicie" Nabokova) - dziadek około 70 lat, wielki filozof, czasem nie kumałam go w ogóle jak zaczynał swoje wywody ;) Ale teraz jak go wspominam to jednak fajny dziadziuś z niego był ;) Chciał, żebym szła na doktorat, a ja musiałam do pracy :/ Zresztą, co to za zaoczny doktorat jak zajęcia się odbywały we wtorki i środy - nikt by mi wolnego nie dał w pierwszej pracy po studiach :p A teraz stwierdzam, że jednak dobrze zrobiłam wybierając pracę :)
A to się uzewętrzniłam ;) i spadam, bo jeszcze kąpiel, spacer z Fredem (jeszcze nie mam pomysłu jak hahahaha), pierogi, a po 17ej już wyruszam na szkołę..

reklama
ooo to czemu mi nic nie mówią? Vetka co i tym myślisz? Kaszlę strasznie, od kilku dni głęboko jak gruźlik jakiś, pulmonolog radzilam sie przez tel. /bo infekcji nie mam, czuję się ok/ i kazała zwiekszyć leki. Dziś z pluc wyleciały mi na monitor jakieś białe twarde wydzieliny, które odklejalam z kompa... Kataru nie mam, więc to nie smarki ;) heh nie ma to jak precyzyjny opis ;p Kto się brzydzi niech nie czyta... brzuch bardzo boli od kaszlu :( ale o cc nikt mi nie wspominał ;>

CC w czasie infekcji jest wskazane gdy infekcją objęte są drogi rodne lub ich ścisłe okolice lub gdy stan rodzącej (ogólny) nie pozwala na sn

Ewi - teraz jest nagonka na uczelniach o plagiaty, nie można cytować dosłownie, bo wtedy program to wyłapuje. Trzeba napisać żródło i to samo napisac swoimi słowami. Pewnie za jakiś czas to minie ale na razie jest bardzo rygorystycznie.

2 dni temu zamówiona chusta Rapalu jest już u mnie wraz z instrukcją chustowania, choć jest w niej tylko 4 pozycje. Ale od czego stronki w necie. Chuste przed urzyciem trzeba wyprać 3-4x.

Ostatnia edycja:
Harsh - gardło to mam czyste na 100%, w piątek idę z W. do pediatry do kontroli to i ja sobie zafunduję osłuchanie i zobaczymy co i jak, bo kaszel już słyszała wczoraj i patrzyła na mnie przerażona.
Wiktor uwielbia takie sale zabaw, zawsze jest problem z wyjściem, więc masz chlopaków z głowy ;)

CC w czasie infekcji jest wskazane gdy infekcją objęte są drogi rodne lub ich ścisłe okolice lub gdy stan rodzącej (ogólny) nie pozwala na sn

haha no tak myślałam, że porody sn to moje przeznaczenie

Nie wie czy to prawda, ale ten program podobno sprawdza co któryś wyraz, więc wystarczy tylko poprzestawiać szyk wyrazów, jak komuś bardzo podoba się jakaś definicja i nie potrafi jej przemielić na własny język ;) W każdym razie najbezpieczniej jest używać cudzysłów i podać źródło definicji.

Melduje sie ze żyje....choc ledwo ledwo. Wzięłam dwie nospy w południe i średnio zadziałały...mocne skurcze tylko trochę zelżały...zasnąć nie bardzo sie mi udało- było to bardziej leżakowanie. :-(:-(teraz mnie boli coś dziwnie z lewej strony. W razie czego mój gin jutro przyjmuje ostatni dzień przed urlopem.

Napiszcie mi proszę jak często można brać nospe?? Albo jak często wy ją bierzecie- chodzi mi o odstęp czasu?!

Milus moj gin mowił ze do 6szt nospy dziennie mozna:)lez i odpoczywaj,moze wez tez magnez?mi gin przepisał asmag 3x2tab i to pomaga bardziej niz nospa
Futrzak ,Pastela ta chusta to chodzi mi po głowie przez ta promocje bo jest jednak duzo taniej;) a poduche to M pewnie powie ze to zbedna rzecz:(zreszta do chusty tez sie przyczepił ze ''kto to bedzie nosił'';)

ola - poduszkę przytachałam wczoraj i powiedziałam, że sobie kupiłam... a o chuście to jeszcze nic nie wie. Ja kupuję i potem jak przyjdzie to on widzi, no radzić się go nie zamierzam, a potrzebne jest i już ;p chustowanie zdrowe, a rogal dla naszej wygody - jak takie cwany Twoj to niech wyobrazi sobie siebie z takim brzuchem ;p
M. przyniósł wczoraj kopertę z wypłatą, to zamawiam wszystko za pobraniem :)

Milutek - zależy tez czy masz zwykłą Nospę, czy forte. Ja bym się gina pytała, skoro CI nie przechodzi... a ja teraz w ogole nie biorę ani nospy ani magnezu. SKurcze nie dokuczają mi, a twardnienie przechodzi jak tylko siadam. Co gin powiedział?

zresztą ja widziałam jak ten rogal pomaga przy karmieniu...super sprawa!

co do chusty...to zamówiłam:-) na próbę:-) bo wiem że jeśli się do tego przekonać to nawet i po domu łatwiej z dzieckiem się poruszać... robisz sobie herbatkę czy kroisz warzywka na obiadek a dziecko może z tobą uczestniczyć we wszystkim... nie mówiąc już o wyjściach do lokalnych sklepów gdzie nie zawsze chce ci się tachać wózek jak idziesz np tylko po chleb czy śmietanę ... widzę w tym dużo pozytywów... ale uczucia mam mieszane czy faktycznie w rzeczywistości tak to cudownie wygląda:-D

Nospe mam zwykła. A magnez ten standardowy B6 i biorę go 3x1..........ale powiem Wam ze jest jakby lepiej- tylko chyba wtedy najlepiej się nie ruszać.

A kluje was coś czasem po lewej str.na wysokości pachwiny- ale nie ciągniecie wiązadeł tylko typowe kłucie???

reklama
Pastela jak mam cos kupic z neta to musze prosic M bo ja to jestem noga komputerowa;) a brzuch to on ma wiekszy ode mnie;)
Futrzak no ja jak czytam o tych chustach to wszystko tak ''rozowo'' wyglada ale wiem ze w zyciu to roznie bywa;)
Mili ja miałam juz pare razy takie kłucia w prawej pachwinie,mocne az sie zgiełam ale przechodziło po paru sekundach

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry