reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Vetus sle promyki słonca;) u nas piekny dzien,w słoncu 35st;)
Pinka,Futrzak zeby ona tak w nocy spała to by było fajnie;)a to po kapieli czyli po 19 do ok 1-2 w nocy,zeby z tego skorzystac chyba tez zaczne chodzic spac po dobranocce;)
Futerko Ty dopiero sniadanie jesz?smacznego:)

niezgadniecie co moja Małgoske uspiło- jadła mleczko o 11 i nie dojadła do konca bo uspiło ja koszenie trawy na osiedlu;)

Vetus sle promyki słonca;) u nas piekny dzien,w słoncu 35st;)
Pinka,Futrzak zeby ona tak w nocy spała to by było fajnie;)a to po kapieli czyli po 19 do ok 1-2 w nocy,zeby z tego skorzystac chyba tez zaczne chodzic spac po dobranocce;)
Futerko Ty dopiero sniadanie jesz?smacznego:)

niezgadniecie co moja Małgoske uspiło- jadła mleczko o 11 i nie dojadła do konca bo uspiło ja koszenie trawy na osiedlu;)

u nas z tym spaniem jest tak samo:-) w książce p Hogg... o rytuałach ... jest coś takiego jak karmienie przez sen... że koło 23-24 przez sen karmisz dziecko i potem się modlisz by do rana wytrzymało:-D Ja głupia próbowałam to jak Piotruś miał 3 tyg ale szybko zrezygnowałam wychodząc z założenia żeby spał ile chce... uważam że był za mały by coś takiego wprowadzić... a teraz nie wprowadzam bo jakoś się boję że go jeszcze rozreguluję czy coś:-D Ale optymistycznie patrząc na taki rytuał to ma to sens:-)

Ola- dzieciu lubia suszarkę, odkurzacz więc dlaczego nie kosiarka?
My dlatego, że dziecko śpi długo po kapieli robimy ją ok 21:00 i śpi czasem nawet do 4:00

Ostatnia edycja:
Vetka ...
Lokata-u nas tez katarek i ja tylko wypłukuje je solą morska pod ciśnieniem, bo fridą czy gruszką też mi nie szło
A u nas też troszke problemów bo najpier mała dostała uczulenie na krem do buźki a teraz ma zapalenie spojówej - chyba alergiczne no i mam wrażenie że pokarmu zaczyna byc mało, bo mała po wiszeniu na cycu ok 40-50 min nadal płakała i wypiła 50 ml herbatki. Przy nastepnej takiej akcji chyba podam jej butlę i sprawdzę czy to głód czy tylko chęć "pocycania sobie"
baffled5wh.gif
My też psikamy Małej wodą morską Disnemar ... ale mam wrażenie że psikając wpychają się te śpiki głębiej :-( Na zapalenie oczek spróbuj wkropić trochę swojego mleczka w kącik oka, ktoś o tym już tu pisał, sprawdziłam i działa.

Chyba nas dziś kolka ominie :-)
Pinka, po jakim czasie zaczną działać te butelki dr Brown? Pierwszego dnia będzie już efekt? Mały właśnie z niej jadł pierwszy raz.
Zdrowia dla małej życzę, oby szybko przeszło!
lokata, dla Waszej kruszynki też dużo zdrówka!

Jak ja Wam zazdroszczę, że Wasze dzieci już tyle potrafią spać. Mój maksymalnie 4h...zwykle po kąpieli i też rzadko kiedy skorzystam, bo wreszcie mam czas dla siebie, dla M i dla domu.

ha a moja Małgoska dzis postanowiła nie spac w dzien wcale,no bo po co;) pospała tyle co do południa Wam pisałam i potem jakies 40 min na spacerku a w domku to ze dwa razy po poł godzinki,ech... i jak tu cos zrobic dla siebie czy dla domu?

koncia u nas po pierwszym karmieniu juz był efekt bo bo mały zjad i nie płakał ami sie nie prężył:tak::tak:
olcia-to Goska moze podac reke z Erykiem młody tez dzis kim tylko góra po 30min co sie za cos zabrałam to sie budził:sorry: ze spaceru nici bo córcia chora wiec kisimy sie w domu:rofl2:

teraz jeszcze czkawkę dostał i marudzi:sorry::sorry: dobrze ze mąż za niedługo bedzie:rofl2: a mnie gardło boli chyba od pica tych lodowatych napoi:evil:

Dzięki Futrzak, muszę się zaopatrzyć w takie książki, bo moje pomysły się kończą ;) Fajnie, że Piter Wam tyle gada ;) Jasiek leniwy jak Eryk ;p Trzeba się namęczyć, żeby odpowiedział ;)

A wymyślam co mi ślina na język przyniesie Pinuś ;) Np: "kukułeczka kuka dzięcioł w ... puka" i mu pukam w brzuszek, czółko, piętkę ;) Najlepsze jest jednak to, że wymyśliłam na początku rymowankę "brzuszek do brzuszka i buziaczek do cycuszka" a teraz wystarczy, że zacznę "brzuszek do brzuszka" a Jasiek już robi pingwinka i szuka cycka ;) A przed kąpielą zawsze powtarzam "rybka lubi pływać i Jaś teeeeeeeeeeeż" a ona się chichra, że zaraz kąpiel ;)
Zdrówka dla Twojej modelki :*

Olka tylko się ciesz, że Gosia nie toleruje pampersów, taniej na tym wyjdziecie ;) no i ciesz się z kup, u nas Jasiek robi co 3-4 dni :/ bąki idą na bieżąco, ale kupy brak, potem jak się sfajtoli, to 3 pieluchy pod rząd ;p

Vetka zdrówka dla Nadusi :* My mamy nianię i matę TT, ale nie korzystałam w ogóle z tej maty, ani razu, za to niania chodzi na okrągło i jest genialna, czasem aż za bardzo, bo łapie wszystkie szmery, nawet głośniejsze oddechy :)

Kurde wiedziałam, że tak będzie :/ Wy będziecie pisały i cieszyły się z coraz dłuższych nocnych przerw, a ja mogę mojemu pozwolić max na 4-6h z naciskiem na 4, żeby mu ten cukier nie spadał.. Ale najważniejsze jego zdówko!!

Słuchajcie.. była dzisiaj u nas pielęgniarka i mówiła, że teraz już nie będę miała uczucia pełności w cyckach, że raczej flaczki, bo teraz pokarm produkuje się na bieżąco w trakcie ssania :| really???? Jeszcze nie czytałam o tym nigdzie, może doświadczone mamy coś powiedzą??

reklama
Malinus wbrew pozorom roznica w cenach jest nie wielka,my nadal jedziemy na jedynkach i miedzy pampersem a babydream na sztuce wychodzi jakies 10gr roznicy.Co do ''flaczkow'' to chyba faktycznie tak jest,ja co prawda odciagam ale teraz tez juz raczej nie miewam twardych cyckow chyba ze nie sciagne przez 5godzin.

Własnie zmienilismy smoczek w butli z tego na 0mcy na ten wieloprzepływowy oba TT i mała zjadła 100 w 10min,chyba sie jej spodobało;) ale mimo ze najedzona i wykompana to nie chce spac:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry