reklama

Marcóweczki 2011

hej mamusie:-)
nas delikatna kolka jednak wczoraj zaskoczyła, ale trwała tylko godzinę, zaraz po kąpieli mały padł jak zabity, a ja położyłam się razem z nim, niestety jak zawsze o wczesnej godzinie miałam problemy z zaśnięciem. Dziś pobudki co 2h, także u nas nic nowego. Czekamy na cud dalej ;-) Młody od rana wesoły jak nigdy, ulał i ma czkawkę, a cieszy się jak wariat :-D

Pinka, to mam nadzieję, ze już dziś będzie u nas efekt po tej butli :tak:

futrzak, to te nasze chłopaki muszą się spotkać, bo mój mnie ciągle zagaduje, a ja gadułą nie jestem i mnie już język boli :-p niech mnie Piotruś wyręczy, pewnie się lepiej dogadają ;-)

malinka, fajnie, że Jasiek tyle rozumie i nie wiesz jak ci zazdroszczę 4h snu!!!:-D

madzik, no mój po butli na pewno nie śpi dłużej, pobudki co 2h. Teoretycznie po cycku powinien, bo macie w mleku usypiacze na wieczór ;-)

reklama
Witam słonecznie u nas nocka o niebo lepsza.
Jak Pablo wstanie śmigamy po urzędach - pesel odbierzemy i ubezpieczymy i złożymy o becikowe.
Miłego dnia i udanych spacerków Marcjanki.

Witam wszystkich słonecznie,baaardzooo słonecznie:-)
u nas dzis o 9.30 było juz 20st w cieniu:szok::tak:
Futrzak jak mogłas mnie ubiec?;-) tez chciałam sobie rano pospac ale niestety jak juz mała zasneła to ja musiałam sie wydoic;-) a dzis łaskawie pospała do 10 ,oczywiscie z wczesniejsza pobudka o 8.30:tak:
Madzik wspołczuje takich pobudek,ja to z odciaganiem przy takich pobudkach jak Ty to nic bym nie spała:no: a odciagam bo mam co ;-) wiec czemu nie? a raz dałam jej MM to je po czasie całe zhaftowała:zawstydzona/y: moja sasiadka tak odciagała przez połtora roku to jest wytrwałosc;-)
Koncia no to oby butla działała:tak: moze miał za duzo w brzuszku i to ulanie mu ulzyło dlatego jest taki szczesliwy po tym:-D
Lokata masakra takie pobudki,kiedy Ty spisz?
Tulip wprowadzaj pomału niektore pokarmy bo oszalejesz z uboga dieta:tak: ja jem mleko,lody,jogurty,teraz w swieta jadłam nawet sałatke jarzynowa z majonezem i jaja,mieso tez jem normalnie ,kazde w kazdej postaci oprocz smazonego,moze pij tez rumianek to i na malutka bedzie miał wpływ na trawienie,jem tez ciasta i ciasteczka,nawet z makiem,a sera tez jem duzo bo codzien jedna kanapke z nim.Nie martw sie bedzie coraz lepiej.Ja to tesknie za czekolada i kakao ale boje sie sprobowac a z drugiej strony wiem ze jak małej nie zaszkodzi to bede jadła bez opamietania i zamiast chudnac to przytyje;-)
Vetka udanej jazdy:-) wygłaszcz konika ode mnie;-)

Stwierdzam ze Małgoska jest juz przewidywalna:tak: w nocy kup nie robi,je co 2-3godz,marudzi od 16 do kapieli,po kapieli spi jak zabita przez 6godz,w nocy robi 2 pobudki i rano wstaje po 8,uwielbia sie kapac ale msi byc najedzona bo inaczej bedzie wyc przy ubieraniu,no i to chyba tyle o niej wiem:-);-)

Miłego dnia zycze przy pieknym słoneczku:-)

Madzia tak jedna butla po kąpieli, ale tak co 2-3 dni uda mi się około 120ml wyciągnąć swojego w ciągu dnia to wieczorem dostaje moje, Jasiek już się przyzwyczaił, że po kąpieli jest butla a nie cyc, ale w ten weekend chcę spróbować go przystawić, tylko nie wiem ile ma ssać, żeby ładnie sam zasnął.. no zobaczymy.. i chcę jeszcze zrobić eksperyment z tym dokarmieniem w śpiku co dziewczyny pisały, ja się kładę około 23ej, więc go wtedy podłączę i zobaczymy czy coś zje i czy pośpi wtedy dłużej, bo tak to kłade się przed 23 a po 24 już pobudka, potem 3 a potem to już nie kontroluję, śpijemy i jemy jak się obudzimy ;) i to też by się przydało poukładać..

Koncia te 4h są tylko po kąpieli i wtedy mamy czas z eMkiem dla siebie na jakiś film albo przytulaki ;)

Vetuś napisz mi czy jedna mega kupa na 3-4 dni wystarczy?? Bąki są przez to tak koszmarne, że wczoraj myślałam, że się zagazujemy, ale rano znowu nie było kupy :/ czekam na cud..

Śmigamy na spacer, może świeże powietrze pomoże małym jelitkom ;)

Cześć dziewczynki - polska służba zdrowia....jeszcze nie wszystkie wyniki dotarły, ale te, które już są, są dobre :-) - DZIĘKUJEMY ZA WASZE KCIUKASY!!!!!!!!!!!! NA PEWNO POMOGŁY!!!!!!!!!
My już po chrzcinach, mieliśmy w lany poniedziałek - fajnie było :tak: mamy już naszą pierwszą uroczystość za sobą :-D
Maciuś rozrabia coraz więcej :-D zaraz (jak zdążę zanim się mały głodomorek obudzi ;-)) wrzucę wam jakieś aktualne foteczki i idę poczytać w końcu co tam u was
WIELKIE BUZIAKI!!!!!!!

hejo

o pogodzie nie pisze ha ha:-D:tak:

madzik- córcia własnie do lekarza z tata pojechała i zobaczymy.............a z butlą raz mozesz sprawdzic ile zje i jak długo bedzie spc,bo moze nie djada temu co 2h sie budzi
malina- usmiałam sie z tych twoich piosenek jak nie wiem:-D:-D a co do kup to kiedys czytałam ze dzieci cycowe robią rzadziej kupy niz butelkowe:tak: ale zobaczymy czy vecia to potwierdzi...........
koncia- moze dzis juz bedzie lepiej:tak: podaj mu moze jeszcze rano i wieczorem to wodę dodatkowo...

wczoraj rzeżyłam chwilę grozy:szok::szok: moje dziecie siedziało w leżaczku a nagle zaczeło sie podnosic do siadania:szok::szok: myslałam ze to jednorazowy incydent ale dzis znów tak zrobił:happy2::happy2: kurcze boje sie go zostaiac na chwile samego zeby sobie czegos nie zrobił???????? przeciez on jeszcze 2 miesiecy nie ma:no::no: a tu takie numery.......... na brzuchu juz nie polezy bo odrazu jest na plecach...............:rofl2::rofl2:

Madzia tak jedna butla po kąpieli, ale tak co 2-3 dni uda mi się około 120ml wyciągnąć swojego w ciągu dnia to wieczorem dostaje moje, Jasiek już się przyzwyczaił, że po kąpieli jest butla a nie cyc, ale w ten weekend chcę spróbować go przystawić, tylko nie wiem ile ma ssać, żeby ładnie sam zasnął.. no zobaczymy.. i chcę jeszcze zrobić eksperyment z tym dokarmieniem w śpiku co dziewczyny pisały, ja się kładę około 23ej, więc go wtedy podłączę i zobaczymy czy coś zje i czy pośpi wtedy dłużej, bo tak to kłade się przed 23 a po 24 już pobudka, potem 3 a potem to już nie kontroluję, śpijemy i jemy jak się obudzimy ;) i to też by się przydało poukładać..

Koncia te 4h są tylko po kąpieli i wtedy mamy czas z eMkiem dla siebie na jakiś film albo przytulaki ;)

Vetuś napisz mi czy jedna mega kupa na 3-4 dni wystarczy?? Bąki są przez to tak koszmarne, że wczoraj myślałam, że się zagazujemy, ale rano znowu nie było kupy :/ czekam na cud..

Śmigamy na spacer, może świeże powietrze pomoże małym jelitkom ;)

z tego co mi wiadomo to jedna kupa na 3-4 dni też jest normalna:-) ważne by brzuszek był mięciutki:-) i chyba nie ma to związku z rodzajem karmienia bo moja koleżanka jak karmiła cycem to jej synek też raz na 3 dni robił kupę... po pewnym czasie z zegarkiem w ręku mogła określić kiedy się spodziewać :-D

a jak rozwiązałaś problem noszenia wózka na klatce?

PINKA - to twój Eryc szaleje! nam piotruś raz się przekręcił na plecki ale to chyba przez przypadek...bo więcej takich "incydentów" nie było:-) my jestesmy na etapie maglowania podnoszenia główki:-)

Ola- czy twojej małej jeszcze dolna warga tak lata? bo Piotrusiowi jeszcze tak...

a dziś Piotrula mega marudny i nie wiem czego chce:-( oczywiście jak tata wróci z pracy to będzie udawał że był aniołkiem:-D tak jak to miało miejsce wczoraj:-D matka cały dzień biegała ...starała się...wymyślała gry i zabawy żeby zadowolić małego:-D nawet nagralismy film z zajączkiem wielkanocnym w roli głównej:-D wrócił tata... i wystarczyło do niego coś powiedzieć bez zbędnych starań i już radość wielka! grrrr:-D

Ostatnia edycja:
Futrzaczku lata lata ta warga;) haha moja tez jest grzeczna jak tatus wraca;) nawet M wczoraj sam stwierdził ze co ja narzekam ze ona marudzi przeciez jest grzeczna;) a ja sie dzis wziełam na spsob;) wydawało mi sie ze ona marudzi bo jest spiaca wiec połozyłam ja do łozeczka,właczyłam karuzele,pogłaskałam po głowce i zaczełam odkurzac;) po paru minutach zasneła i dała mi godzinke spokoju;)chyba musze czesciej odkurzac mieszkanie;)

Futrzaczku lata lata ta warga;) haha moja tez jest grzeczna jak tatus wraca;) nawet M wczoraj sam stwierdził ze co ja narzekam ze ona marudzi przeciez jest grzeczna;) a ja sie dzis wziełam na spsob;) wydawało mi sie ze ona marudzi bo jest spiaca wiec połozyłam ja do łozeczka,właczyłam karuzele,pogłaskałam po głowce i zaczełam odkurzac;) po paru minutach zasneła i dała mi godzinke spokoju;)chyba musze czesciej odkurzac mieszkanie;)

też bym poodkurzała ale mój eMek w ferworze porządków świątecznych prawdopodobnie ssawkę wyrzucił do śmieci :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry