reklama

Marcóweczki 2011

olka - co z tą pogodą?! żeby chociaż w weekend było ładnie... bo przyznam bez bicia na spacery jak jest tak zimno to mi sie nie chce wychodzić:/

dzień dobry wszystkim:-)

buziak
- z kolei mój kudłacz lubi gugać do maskotki ciasteczkowego potwora:-D i najcudowniejsze jest to że się uśmiecha jak do niego mówię:-D

a wczoraj eMek do mnie przylatuje i mówi: on powiedział MA ! on powiedział MA! no to mówię że przez przypadek mu się powiedziało:-D a eMek: na pewno nie bo jak powiedziałem żeby powtórzył to powiedział ME :-D haha:-)

reklama
dzień dobry :-)

Madzik daj proszę znac co Ci tam powidzieli odnosnie tej kupki a raczej jej braku, bo u nas tez juz 5 dzien bez, mały tylko bąki puszcza, moze faktycznie to tak jak Vetka pisze, ale trochę się martwię :-(

witajcie wczoraj 2 podejsci do spaceru skonczyly sie mega atakiem placzu po powrocie do domu byla spokojna i sie na zabawki gapiła a wlasnie kupilismy mate i karuzele z fiser p[rice u nas 2 noce z rzedu przespane od 22 do 6 rano :szok: hmm vetuś czy ona juz zacznie przesypiac noce czy mam ją wybudzac?? wizyte u pediatry mam dopiero 7.06 wiec jeszcze miesiac w sumie stąd pytam Ciebie i sorki ze zawracam głowe
marta ale twoj pablo jest rozrywany:tak:
patik śliczny kominek:tak: moj jest taki ze mozna go obejsc na około ale nie stoi na środku salonu
tulip widze ze juz u was lepiej zycze tobie i sobie duzo wytrwałości ;-) i cierpliwosci

Ola80-kup u dziecka karmionego piersia może byc od 10/25h do 1 na 10 dni. A dzieci przyrastaja w róznym tempie i pamiętaj że norma jest 25 i 75 percentyl, a martwimy sie gdy masa ciała jest poniżej 5 percentyla lub powyżej 95. A ile mała przyrasta?
Ewe- jeśli sama z siebie przesypia i rosnie w normie to nie budź tylko ciesz się że możesz sie wyspać.

Futrzak ja tez nie kumam tych centyli;)
Vetus Gosia urodziła sie 3kg,teraz ma 4kg,pediatra mowi ze juz jest lepiej ale bez rewelacji,ostatnio w 9 dni przybrała ok 150g.

przed chwilka u mnie padał grad:szok:

Dzień dobry!
u nas dziś urodzinki Hani:-) zrobiłam na dziś babeczki, które razem z Hanią dekorowałyśmy pisakami lukrowymi, a tort będzie w sobotę jak przyjadą goście:tak: chyba zdecyduje sie na motylka, kupiłam literki i serduszka czekoladowe, i jakieś owoce dołoże w ramach ozdób, może cos z tego wyjdzie:-p
wczoraj nie pochwaliłam się że moja Zosia waży 5800g i urosła od urodzenia 7 cm:szok: ma juz 60cm:szok: i jest to 90 centyl, natomiast obwód głowki i klatki piersiowej ma w 97 centylu
a tu czytam że Vetka pisze że to poza normą:baffled: chyba najważniejsze że i waga i wzrost w tym samym centylu, co? czy mam się martwić?
tulip widziś jak Laura pięknie rośnie:-)
Ewejak pięknie śpi malutka:-) to co my mamy to biokominek i jest w sypialni, prawdziwy stanie kiedys w salonie;-) i też nie na środku tylko w rogu:tak: pochwal sie swoim:tak:
malinka wszystkiego najlepszego:-) dużo zdrówka i spełnienia marzeń!
madzikm i jak tam Helenka, konsultowałaś się z położną?
ola może ta pogoda sprawia ze dzieciaczki więcej śpią? moja też ładnie śpi, ale znowu miała wczoraj szczepienia i może dlatego:baffled:

Ostatnia edycja:
dzien doberek!!

ja super zaczelam dzien poklocilismy sie z emkiem bo on nie rozumie ze moge byc przemeczona opieka nad mlodym...bo on pracuje a ja jestem w domu i to ze z malym jak z jajkiem sie trzeba obchodzic zeby nie wymiotowal to wcale nie jest takie latwe czasami jeszcze ostatnio ta zgaga tak daje mu popalic ze nawet nakarmic go nie mozna bo podczas jedzenia placze i placze...:-(

tez nie wiem co to sa te centyle ale juz ktos tego zwrotu uzywal:confused:

no FUTERO - moj maly ledwo co mnie widzi to tez sie usmiecha cala buzka szeroko i glosno czasami:) a caly ranek do karuzelki opowiadal i dopiero teraz zasnal:)

olcia - nawet mi nie mow myslalam ze mnie tam cos trafi jak mnie odeslal na do domu :angry:

a jesli chodzi o kupki to u nas mowia ze to juz jest zle jesli maluch nie robi kupki 5 dni i wtedy do lekarza jak najszybciej

a co do spania to jak moj idzie kimac ok 20tej to budzi sie ok 00.00 i potem ok 4.30 rano wiec tez nie ma tragedii ale zawsze moze byc lepiej;-)

Ostatnia edycja:
reklama
FUTERKO - co ty jadasz ze do rymu gadasz:-)

Malinka - no to zdrowka!!
patiku - tez ucaluj swoja krolewne pewnie juz sie gadula z niej robi jako ze dwultka:) a zosia to juz ladna pannica!! moj to dopiero 5kg przekroczyl;-)
tulip - ja tez sie podpisuje pod tym ze dzieci powinny miec przyciski on/off ZDECYDOWANIE;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry