reklama

Marcóweczki 2011

Ja nie uznaję spowiedzi. Dla mnie to jakaś parodia iść i mówić ksiedzu co złego zrobiłam. Uważam że wyspowiadać mogę się sam na sam z Bogiem. Za to mój mąż chodzi do kościoła co tydzień, spowiada się itd. Powiedziałam mu że przed chrzcinami do spowiedzi nie pójdę to był zbulwersowany więc niewiem jak to sie skończy... Znam księży którzy mają kochanki, dzieci więc jak ktos taki moze mnie spowiadać? Pozatym jak byłam na spowiedzi przed ślubem to ksiądz siedział w konfesjonale, wcale mnie nie słuchał i obgryzał paznokcie...

I zmierzyłam małej sukienkę i okazało sie że jest źle uszyta! Zła jestem bo trzeba ją wymienić a jak nie będzie jeszcze jednej w tym rozmiarze to znowu trzeba będzie szukać a ta mi się akurat podoba...

reklama
witam!
u nas impreza jeszcze trwa;-) emek z bratem grają w playa...urodzinki Hanusi mozna powiedziec że sie udaly, torta zrobiłam, ale w zasadzie tradycyjnego a nie takiego jakiego planowałam, po prostu wystraszyłam sie że go zepsuję:-( jak zacznę kroic i ukladac wzor motylka, może uda się na następne urodzinki. popołudniu wrzucę fotkę;-) Na szczęście gościom bardzo smakował więc przynajmniej z tego mogę sie cieszyć. Przez większość imprezy chodziliśmy wszyscy w śmiesznych czapeczkach imprezowych,Hani się bardzo podobało:tak: i tak się do tego przyzwyczailiśmy, że np. mój tata wychodząc na fajeczkę spacerowal po ulicy z rękami w kieszeni i czapeczką z kubusiem puchatkiem na głowie- wygladał bombowo:-D Dziewczynki śpią, a ja zbieram sie myć i do łóżka...jutro postaram się Was trochę nadrobić:-) miłej niedzieli:-)

u nas znow zimno i deszczowo od rana troche slonca ale ze spaceru nici a eMek w pt wyjezdza najprawdopodobniej na 2 tyg. i znow bedziemy same wrrrrr......... pociesza mnie to ze Emilka ladnie juz noc przesypia :tak:
milej niedzieli :tak:

Witajcie laseczki-marcóweczki
Ewi-ja szczerze się spowiadając przed chrztem Młodego nie dostałam rozgrzeszenia, podjełam jeszcze jedna próbę zakończoną fiaskiem i powiedziałam dość! Nikogo nie zabiłam, nie uważam się za złego człowieka, a ksiądz nie będzie mi mówił jak mam zyć. Dlatego nie neguję obecnosci kogos tam w górze, czówajacego nad nami, ale nie wiem czy jest taki jak w wierze koscioła katolickiego. Dlatego uważam sie za agnostyka- człowieka poszukujacego. A chrzest? Chcę uniknąć pietnowania dziecka w przedszkolu i szkole podstawowej w tym pseudokatolickim kraju. W naszym przedszkolu dziecko nie chodzące na religie było WYPROWADZANE z sali na ten czas. To jak naznaczenie. Uczymy braku tolerancji religijnej od najmłodszych lat. Dlatego ochrzczę i pewnie pujdzie do komuni a potem wybierze sama.
U nas była wojna do ok 23-23.30 ale potem spała do 5 rano więc ja też się wypałam, mimo kolejnej samotnej nocy. A pogodna gorsza jak wczoraj ale nie pada więc nie jest źle:)

dokładnie:tak:
Jak wrażenia? jesteś z niego zadowolona?
Nasz jak na razie bez zarzutów, sprawdza się super:-) składa się i rozkłada jednym ruchem, prowadzi jednym palcem..
Już doszłam jak się składa;-), też nic złego o nim napisać nie mogę - do auta się mieści:tak:, po schodach dam radę znieść i wnieść na I piętro (oczywiście bez małego w środku).

Zobacz załącznik 352118Zobacz załącznik 352119

Ja kupiłam na chrzciny taki komplecik;) mamy potem jeszcze dwa wesela to mała będzie miała jak znalazł;)
U mnie chrzciny 29 maja. Miały być 12 czerwca w naszą rocznicę ale gościom lepiej pasuje wcześniejszy termin więc niech im będzie...
Hania jak rusałka będzie wyglądała, ślicznie i delikatnie:tak:.
My sie dzis wybieramy na psi festyn;) pogoda fajna to trzeba korzystac;) Miłego weekendu laski:)
U mnie cały dzień lało ale dałam radę obskoczyć z 3 młodymi basen, szwagierkę po Pamki norweskie i Biedronę po zakupy bo kuzynka miała przyjść w odwiedziny do Pabla a nie lubię podejmować gości bez ciacha - prawda Ewi?;-)
wysypka znikla jak przestalam uzywac johnsons do mlodego do kompieli a nie jak mleko odstawilam...:tak:
My kąpiemy się w olejku Balneum i po kąpieli oliwką J&J w żelu i nic ale pyśka w krostkach po nabiale - usunęłam z diety, przemywam przegotowaną wodą i ładnie schodzi:tak:.
Odnosnie allegro, szukam jakiejs fajnej lampki nocnej, teraz przy nocnej zmianie pieluch uzywam takiej lampki solnej, ale boje sie,ze ja kiedys zwale i narobie huku ( strasznie ciezka jet) moze cos polecicie? Pryznam bez bicia ze nie sledzilam na bierzaco watku o urzadzaniu pokoikow:zawstydzona/y:
U mnie całą noc świecą się 2 lampeczki w oknie - M przywiózł ze Szwecji coś takiego IKEA | Oświetlenie zintegrowane | Oświetlenie regałów | DIODER | Oświetlenie wielofunkcyjne
Patik nocny marku
Moja sie wybudzila i spac niechce :( cos za cos spala od 20 do 1 !!
Współczuję - moje dziecię zasnęło wczoraj o 21:21 a pierwsze karmienie miałam o 5:11 - caluśka noc:szok::tak::cool2::cool2:.
Vetuś śliczne stópki Nadinkowe w avatarku.

Czesc Wam ;)
No i dałam Wam wczoraj troche naszego słoneczka to za to dzis u nas go nie ma:(
Dzis jedziemy na obiad do tesciow,ciekawe ile tym razem tam wytrzymam;)
Vetus dzieki,sęk w tym ze ona bez czapki była,tylko luzny kapturek,nadal ma te kropki;)

Moja Gosia zmieniła znowu przyzwyczajenia,znowu robi w nocy kupki i czesciej sie budzi ale dzis nie było zle bo jak wieczorem zjadła o 20 tak obudziła sie o 4 i 8 i jeszcze pospała do 9 a potem chichrała sie z nami w łozku;) i teraz po sniadanku o 10 znowu zasneła;)
Miłej niedzieli:)

to znowu ja z małym głodomorem na rekach wiec odrazu sory za pisownie

Martuś Skarlecia fajny ale jak dla mnie odpada za małe kola z przodu i spacerówke podjeliśmy decyzje na tako jumpera x, tyle że najpierw musimy sprzedać ten co mamy a chetnych brak

Vetka nie miał usg barku nikt nie zlecił zrobić

Ola nasza mała tezwysypana tyle ze na całej głowce i troche na buzi jedno totradzik noworodkowy podobny do potówek a drugie chrosty to alergia pierun wie na co a doktorka kazała odstawić mi nabiał którego u mnie były śladowe ilości

witam sie i ja

pogoda nawet w miarę słonce swieci wiatr wieje ale po poludniu jak sie nic nie zmieni to jedziemy nakarmic kaczuszki:-p

po dłuższym zastanowieniu sie postanowiłam ze rezygnuje z kiecki ponieważ ja w sukienkach baaaaaardzo rzadko chodzę częsciej w spodniach...........wiec kupię sobie spodnie i bluzeczkę bo to przynajmniej znoszę a kieckę walne do szafy i bedzie leżec........

co myslicie o tym........

Zobacz załącznik 352517Zobacz załącznik 352518

tulip madzikm zerknijcie na swoje wiadomosci prywatne;-)
pencil.png

Ostatnia edycja:
reklama
hej hej:-)
Pinka, fajny zestawik, wygląda bardzo wygodnie :tak:
Ewi, oby była sukienka w tym rozmiarze, wiem jak to irytuje kiedy jakiś drobiazg oddala nas od ideału, którego długo szukaliśmy ;-)
ola, mój to już codziennie zmienia przyzwyczajenia, potrafi spać 4h, a potrafi 1h i bądź tu mądry. :no:Dziś zafundował mi pobudki co godzinę, od 9 opiekuje się nim tata i marudzi strasznie, coś go chyba boli...:hmm:dałam mu Gripe Water, może mu troszkę ulży.
Ewe, u nas też zapowiada się na deszcz, nie mogę iść z małą marudą na spacer :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry