reklama

Marcóweczki 2011

ola - wiem jaka jest roznica miedzy festynem a wystawa :-) ale nigdy nie slyszalam o zadnych psich festynach:) fajna ta strona zwlaszcza przewodnik psich manier:) szkoda ze nie wiedzialam ze takie cos istnieje jak moj pudelek byl mlody:baffled: moze bym go naucxyla chodzenia na smyczy...no przynajmniej w teorii;-)

ale macie superasna pogode! dajcie troche bo tu szro buro i ponuro:dry:;-)

reklama
Vetka, mnie też spowiedź nie przeraża. Też po prostu nie idę. Zresztą jak niekatoliczka ma się spowiadać?
Kurcze, przepraszam, jeśli którąś urażę, ale wkurza mnie taki katolicyzm z wybiórczym traktowaniem dogmatów i nakazów. Że do kościoła się chodzi, ale już w domu robi się po swojemu i potem spowiedź taka, żeby dostać rozgrzeszenie. Bo np. żyje się z kimś bez ślubu lub stosuje antykoncepcję - a gdyby przyszło wyspowiadać się nieświętokradczo, to trzeba by wyspowiadać się z tego i obiecać poprawę (czytaj: zaplanować ślub, wyrzucić na czas przed ślubem chłopa grzesznika i broń Boże antykoncepcji więcej nie stosować). A w takiej sytuacji większość moich przyjaciół-katolików pomija w spowiedzi niewygodne grzechy, bądź poprawę obiecuję nieszczerze. I to jest jedna z rzeczy, która sprawiła, że odeszłam od kościoła - nie chciałam być nieszczera, nie chciałam półprawd, nie chciałam bycia pół-katoliczką, która stosuje tylko te przykazania i zakazy, które są dla niej wygodne - a moje życie kłóciło się i kłóci z dogmatami wiary katolickiej.

witam wieczorkiem:) maruda spinka a ja was troszke poczytam:)

jesli chodzi o kosciol spowiedz itd to ja np zgadzam sie z bosa w 100% ale powiedzcie jak wtedy ochrzcic dziecko? czy ksieza nie zadaja od rodzicow jakiegos potwierdzenia ze sie bylo w spowiedzi przed chrztem dziecka?

Bosa ladnie to ujelas w slowa :)

Koncia, mnie by ku..ca strzelila jakbym na takiego babiszona trafila. Zglazalas to rowniez do allegro?
Z tymi kurierami to faktycznie przesadzaja, ja czesto wybieram produkty w wysylka za free. Odnosnie allegro, szukam jakiejs fajnej lampki nocnej, teraz przy nocnej zmianie pieluch uzywam takiej lampki solnej, ale boje sie,ze ja kiedys zwale i narobie huku ( strasznie ciezka jet) moze cos polecicie? Pryznam bez bicia ze nie sledzilam na bierzaco watku o urzadzaniu pokoikow:zawstydzona/y:

Tulipku ja nie kupowałam lampki,mam taka przyczepiana na ''klipsa'' i tylko zmieniłam zarowke na 8Watt(jak w lodowce) i na razie mam ja przyczepiona do łozeczka;)
Bosa,Vetka mnie przeraza spowiedz nie ze wzgledu na to ze az tak grzesze tylko z innego powodu ale to bardzo długa historia.Własnie moj M twierdzi ze rodzice nie maja obowiazku isc do spowiedzi,oby;)

a teraz pytanie za sto punktow;) czy alergia na kakao moze wyjsc u dziecka tylko za uszami,w postaci czerwonych kropeczek podobnych do potowek? wczoraj zjadłam kawałek czekolady:(

Bosa, a jest obowiązek spowiedzi? W Piśmie Świętym? (pytam, bo nie pamiętam) Bo paplanina księży to inna bajka :) nawet ich nie trzeba oglądać, żeby być chrześcijaninem. Dla mnie te wszelkie zakazy i nakazy, to wiara w kościół i z Bogiem ma mało wspólnego. Przyjść, dać na tacę, o nic nie pytać, przymykać oko na grzeszki księdza i wyjść. To jest dobry chrześcijanin dla większości z tych "sług bożych"...
tulip, nie zgłaszałam na allegro :) bo mieliśmy wyjść z domku i mnie M poganiał ;) jak PIH nie wyegzekwuje tego, czego oczekuję, to wtedy zgłoszę na A., tylko tam już ze 3x zgłaszałam różne sytuacje i nie było reakcji. Musi być więcej osób, żeby zareagowali.
Niedawno zamówiliśmy podgrzewacz do butelek i koleś się okazał oszustem. Miał same pozytywy i w tym czasie, co nas oszukał jeszcze 60 osób :/ także kolejne straty, pech i już

A tu odnośnie księży, genialne kazanie ;-) kulałam się ze śmiechu YouTube - Lekki i mocny okultyzm cz1

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bosa-dokładnie z tych samych powodów co ty odeszłam od kościoła, ale nie uwarzam się za niewierząca ale raczej za agnostyczkę.
Ola80 - na alergię troche za szybko, i miejsce raczej typowe dla potówek po specerku w zaciepłej czapce

ale mnie dzis kregosłup boli:angry::angry::angry: masakra zrobiłam sobie bardzo ciepltką wodę w wannie myslałam że jak sobie poleżę to mi minie a tu dupa dalej boli............jak przy porodzie:sorry2::sorry2:

więc idę spać bo wysiedzieć się nie da:no: spokojnej nocki Marcjanki oby dzieciaczki wam dały pospać:tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry