reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Pinuś, może tulip nie katoliczka?
Ja to się w sumie dziwię sama sobie, że chrzczę małą, bo katoliczką zdecydowanie nie jestem :baffled:. Ale w sumie M. chciał, żeby Stellce łatwiej było kiedyś dokonać wyboru bez ewentualnej konieczności przyspieszonego nadrabiania sakramentów, a że mi chrzest nie przeszkadza - to niech już będzie. Chociaż jeszcze nie wiem, czy ksiądz pozwoli. Ponoć można ochrzcić dziecko, nawet jeśli rodzice nie katolicy, tylko chrzestni muszą być katolikami. Bo z matką się już popstrykałam, kiedy mi doradziła, żebym po prostu ten jeden raz poszła do spowiedzi i udawała gorliwą wyznawczynię wiary. A ja tak nie chcę, nie chce kłamać, nie chcę występować przeciwko samej sobie, M. tak samo. Gdyby chrzciny miały być w Warszawie to nie byłoby problemu - odezwałabym się do tego księdza z wizytówkami, bo on mi dziecko koniecznie chrzcić chciał. Ale u rodziców w mieście może być problem.

Kurcze, i pogoda się zepsuła :-( A taką mieliśmy ochotę na długi spacer. Ech, pewnie zamiast spaceru zrobię galaretkę i poobserwuję jak mi dupsko rośnie.

Pinka, nie chrzcze bo kosciol i ksieza w uzej mierze przyczynili sie do zaniku mojej wiary.kiedys sporo na ten temat pisalysmy,jeszcze jako brzuchate. Nie widze sensu brac udzial w ceremonii, w ktora nie wierze. Nie sadze, zeby Bog tak stworzyl swiat, ze rodzice decyduja o tym czy dziecko bedzie skarzone grzechem pierwordnym czy nie...przeciez to nie dziecko wybiera rodzicow. Zastanawialam sie nad chrzcinami z podobnych powodow jak Bosej maz, ale stwierdzilam, ze nie bede podazala za ' psychologia tlumu' i chrzcila tylko dlaego, ze wypada, lub zeby ulatwic malej zycie.
Mam nadzieje ze w przyszlosci beda ja otaczali ludzie tolerancyjni, i nie beda jej przekreslali jedynie z powodu chrztu. Musle,ze tu w warszawie, pelni jest roznych religii, narodowosci- i mala jakos przetrwa..gprzej by bylo w malej miescinie.
Dodam jeszcze ze jako niepraktykujaca katoliczka, niemialabym sumiemia wychowywac dziecko w wierze,chodzic z nim do kosciola itp...wiec po co skladac przysiege? Dewotka nie jestem ;-)
Poza tym nie mam slubu i nie chce zeby mi ksiadz trul, ze powinnam zalegalizowac zwiazek. Swiadomie wybralam partneta, podjelam decyzje o maciezynstwie, o braku 'slubu'..tak samo swiadomie, nie chce natzucac dziecku religii ;-)
Mam nadzieje ze mnie tu nie wyklniecie ;-)

hej hej
Moje chłopaki śpią po spacerku, to mam chwilkę :-D Nakarmiliśmy małego w gondolce i śpi dalej, dał się zrobić :-p
Nadal ma dni marudy, ale już chyba odkryłam dlaczego. Kiedy próbuje usnąć za dużo bodźców wzrokowych go rozprasza. Najlepiej kiedy usypia kołysany, patrząc w ścianę, w moją klatkę piersiową lub właśnie w osłoniętej od świata gondoli. Po tym skoku rozwojowym chyba nadal nie umie odciąć się od masy nowych wrażeń...

Wczoraj mnie pewna pani z allegro rozdraznila, podaje niewlasciwe wymiary ubran- ten sam model sukienki L jest u niej większy od XXL:sorry2: niestety zuwazylam po fakcie i laskawie wymienila mi sukienke na inna (toczyłyśmy bój przez maila i pokazałam jej nawet nieścisłości w kilku aukcjach), co oczywiscie mnie dodatkowo kosztowalo, do tego nie zwrocila mi roznicy w cenie i ubrania nie mialy obiecanych w aukcji metek. Mimo wszystko dostala pozytywa, a glupia krowa dala mi neutrala i jeszcze chciala mnie obrazic pisząc, że to moja wina i noszę XXXL. Chciałam to olać, ale M mnie podburzył i zgłosiłam sprawę do Państwowej Inspekcji Handlu. :cool2: Nie wiem co ona chciała tym ugrać, sama sobie zaszkodziła i jeszcze okazała całkowity brak kultury. Najśmieszniejsze jest to, że tak podziękowała za pozytywa...

futrzak, twój M słyszy od synka MA, a mój M twierdzi, że usłyszał "cholera" :-p no i mały też ciągle wydaje taki dźwięk, że brzmi jak HELP. To się śmiejemy, że jakaś dusza się w nim odrodziła i taka niespokojna, bo pamięta wcześniejszy żywot ;-)

ola, mój tez domaga sie kapieli i zaraz po niej jemy i zasypiamy. wczoraj u tesciow byla histeria o 19:30 jak w zegarku

pinka, moj tez maksimum 120/140ml wcina

A mój M wychodzi z założenia, ze dziecko musi mieć chrzciny, żeby potem mieć komunię, bo brak komunii to wielka krzywda ,a nadrabianie przed samą komunią też źle wygląda...:sorry2:

tulipku- a niby czemu mamy cię wykląć? Wiara i jej praktykowanie jest indywidualną sprawą każdego człowieka.
koncia-i ty po tym wszystkim dałaś jej pozytywa?! Bardzo dobrze że zgłosiłaś sprawę do PIH
A my własnie spędziłyś kolejne 1,5h na dworze (rano byłam prawie 2h w stajni tzn. Nadia jeździła wózkem wokół padoku)

tulipku zgadzam sie w 100% z vetką
koncia idiotow na allegro nie brakuje moj eMek pracuje w GLS firmie kurierskiej i mam mozliwosc za darmo wysylac przesylki lub je odbierac od np. kogos z allegro jak jest mozliowsc zamowienia kurierem a wiec do czego zmierzam zamowialm malej lezaczek za 75 zl i pisze do typa ze mam mozliwosc odbioru przesylki od niego i nie musze za to placic a on mi na to ze on zarabia dodatkowo 10zl na kazdej przesylce kurierskiej i absolutnie nie sprzeda mi tego lezaczka za 75 zl tylko mam doplacic 10zl i wtedy on mi wysle facet mial ok.11tys komentarzy 98% pozytywnych i prowdzil dosc prężną działalnosc na allegro i chcial sie szarpac ze mna o 10zl :wściekła/y: zażądalam zwrotu pieniedzy przelal mi kase na konto ale mam zamiar zglosci to do allegro bo to jest naciaganie ludzi.Zwroccie uwage jak cos kupujecie przesylka kurierska po przedplacie na konto powinna max.kosztowac 18 zl a pobranie ok.25 zl w innym przypadku sprzedajacy chce na was zarobic
bosa rozumiem twoje rozterki co do chrztu ja co prawda praktykujaca ale.... coraz wiecej watpliwosci dotyczacych wiary i kosciola zaczynam miec :baffled:
buziaczek moja Emilka tez tak jak twoj Szymuś i Laurusia tulipkowa placze przez sen ok.5 sek lub sie smieje na glos przez sen slodkie to ;-)
pogoda do bani wrrrrrrr.........:wściekła/y:

reklama
My tez juz po spacerku i tez mamy piekna pogode,słoneczko i ze 20st,tylko troszke chłodny wiaterek,spragnionym lepszej pogody sle promyki słonca;)
Buziak festyn to nie wystawa;) Gdynia ma taki program ''Pies w wielkim miescie'' i co roku organizuja taki festyn edukacyjno-uswiadamiajacy;)tu mozesz wiecej przeczytac .:: Pies w wielkim mieście ::.
Tulip ja Cie rozumiem,zrobiłabym tak samo gdyby nie maz i jego rodzinka;)
Bosa mnie tez przeraza ze powinnam isc do spowiedzi przed chrzcinami;)
Ewe moj maz tez mowi ze na alegro maja przesadzone ceny za kuriera,on czesto w pracy paczki wysyła to zna cennik kurierow;)
Koncia jakie te nasze dzieci punktualne;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry