reklama

Marcóweczki 2011

u nas najbardziej z jedzeniem przewidywalny jest wieczór, bo Zosia chce i dwa cyce i butle i wypije 150-160ml, a jak już zaśnie to prześpi całą noc, w dzień jest różnie, raz chce tylko jedną pierś, raz obie i przerwy też są różne, potrafi jeść co 3-4 godz, a są dni co domaga się w dzień co 2...
ola ja nie wiem czy od nabiału na pewno, nie jem dużo ale jakoś trudno mi zrezygnować ze wszystkiego, ale będę musiała chyba spróbować i się po prostu przekonać...kapie w oilatum i buźkę smaruję też kremem oilatum
koncia to Ci gaduła rośnie:tak: ładnie ładnie zamiast prostych słów, Maksiu zaczyna od "ptaszka":-D
tort wyszedł naprawde smaczny, przepis brałam z ulubionego bloga "moje wypieki" i po raz kolejny jestem zadowolona z wypieku,więc polecam gorąco:tak: żałuję tylko że nie udało mi się zrobić bardziej typowo dzięcięcego, ale w strojeniu nie jestem dobra:no:
malinaa kochana tak jak Scarletka pisze tego nikt nie wie, tylko same dziecię:-)
dobrej nocki

reklama
Patik 150mieszanki?bo na moim nan pisze że max 120ml dla takiego dzieciaczka a ja siue zawsze boje jej dać więcej a z cycem różnie czasem cały dzień sachara a potem leci tak jak dzisiaj rano nie mogłam powstrzymać siknięć i nawet m sie dostało mlekiem po oczach bo leżał akurat naprzeciwko a jak chciałąm ściągnąc laktatorem to ani kropki dziwne te moje cyce a mała i tak w wiekszości na mieszance

a co do spania wczoraj położyłam ją o21 i spała do 4,50 dzisiaj spi od godzinki i ciekawe do której mogłaby spać spokojnie całą noc bo dzisiaj pierwsza nasza nocka sam na sam bo m właśnie poszedł pierwszą noc do pracy więc i ja sie powoli zrywam do wyrka

Miłej nocki lasencje

aaaaa przypomniałam sobie, co mogło mieć wpływ na jedzenie małego:sorry2: bo sobie zapomniałam..
wymieniłam Bartusiowi smoczek na 2 i od razu zauważyłam poprawę. Podając mu butlę ze smoczkiem w najmniejszym rozmiarze młody nie dość, że jadł strasznie długo, to wyraźnie widziałam, że się męczył, purpurowy, spocony, ciągnął jak szalony. Nie dojadł, bo padał przy flaszcze.. Od kiedy wymieniłam smoczek, wsuwa szybko, nie męczy się i zjada więcej. Koleżanka pielęgniarka uspokoiła mnie, że zrobiłam dobrze, bo nawet rozmiar smoczka zależy od predyspozycji dziecka i nie należy sztywno trzymać się reguł kiedy wyraźnie widać, że dziecku to nie służy..

Dziękuję Ci Scarletko :* Bo na moje też Jaśkowi przeszkadza już wieczorem (tylko wtedy jest jedna butla), że tak się musi napocić, żeby swoje wyciągnąć, a już wystarczająco umęczony jest całym dniem. W rezultacie od kilku dni nie może sam zasnąć, trzeba mu smoka wetknąć i tak z godzinkę odczekać, aż wypadnie i Jasiek o nim zapomni ;) No i smoczek avent też mu się kiepsko w buzi trzyma, choć już lepiej niż ten z TT. No i dobrze, że to napisałaś, bo bym męczyła dalej mojego Ptaszka, a już myślałam o tym, żeby przejść na dwójki tym bardziej, że za niedługo już 3 miesiące wybiją Jaśkowi :) Dzięki jeszcze raz!!

Olcia jak Gosia nie płacze na spacerze, to niech sobie zwiedza ;) U nas jest tak: ryk przy ubieraniu czapki i bluzy, hop na ręce i już przysypia, schodzimy po schodach to już śpi, kładę do wózka to znów ryk i tylko poczuje świeże powietrze po wyjściu z klatki już śpi ;) Hahahaha ;p

Uff dzisiaj było pięknie w nocy, chyba Jasiek zrozumiał, że przegiął ;p Ja poszłam spać przed 22, potem pobudka przed 12, 3 i 6 :) No i postękał jak zwykle rano, pousmiechał się do mamy na dzień dobry i musieliśmy wstawać, myć, ubierać a przed chwilą już go zabawki znudziły w leżaczku i śpi ze smokiem, tylko zaraz go głód pewnie obudzi..
Robi się pięknie, więc wyjdziemy na dłuuuugi spacer

witajcie laseczki-marcóweczki
My juz po krótkim specerku (rano trzeba Młodego do szkoły odstawić), po sniadanku przy BB (kupiłm przepyszny twardy kozi ser i sie nim racze na chlebie orkiszowym), mała w foteliku zabawia się zabaweczkami juz 15-20 min. Jak jej się znudzi szykujem sie na wyprawę do mojej pracy a że pogoda zapowiada się śliczna to bedzie miły spcer.
Papciu-dzieci są różne, nie trzymaj sie tak sztywno przepisy z pudełka bo to są dane "usrednione", jedno dziecko zjada wiecej, drugie mniej, poprostu daj się Lence najeść do syta może to będzie już 130ml a może 150ml.

witajcie wczoraj zaliczylismy krotki spacer bo sie nie zapowiedziani goscie zjawili ;-)
mala wczoraj caly dzien aktywna spac nie chciala ale jakos specjalnie nie mrudzila wiec lezala na macie itd.
scarletka dzieki za info o smoczku bo ja mam problem z Emilka nie umie utrzymac smoka w buzi a jak jej wypadnie to ryczy i musze jej przytrzymac za to z butelki nawet mojego odciagnietego nie zje pomocy!!! jak do nie trafic bo czasem musze ja zostawic z babcia lub prababcia i wtdy klops :confused:
malinko fajnie ze Jas dal ci posiedziez z gośćmi ;-) sie przestraszyl i wolał nie ryzykowac ;-)
koncia Maksio napewno wczesniej czy pozniej sie unormuje ze wszytskim zobaczysz :tak: ale za to juz "gada"
ola GOsia to chyba bedzie druga gadula na bb zaraz po Maksiu Konci :tak:
patki mniam miam pyszny torcik podziwaim ze dajesz rade przy 2 maluchow jeszcze torcik upiec :tak:
vetka milych i spokojnych odwiedzi w pracy
milego dnia laseczki

Ewe mój Bartuś bardzo długo nie chciał ssać smoczka. Płakał, marudził, ale nie chciał się zapchać smokiem:baffled: Dopiero jakoś od 2 tyg zauważyłam, że z chęcią go ssie przed zaśnięciem, kiedy jest zmęczony, albo głodny. W innych sytuacjach go nie potrzebuje z czego się cieszę, bo nie latam non stop i nie wkładam mu go do budzi. Zasypia, wypluwa go i jest spokój.
Może poeksperymentuj ze smokami innych firm? Bo smok smokowi nie równy. Mają różne kształty. Mój polubił Aventa, ale wiem że sporo dzieci nie chce ich ssać. Starszy synek na samym początku akceptował jedynie gumowe(lateksowe), o sylikonowych nie było mowy. Wiele rodziców chwali sobie smoki Nuka, ja również używałam ich przy Piotrusiu, tylko te mu odpowiadały.

nuk-airsystem-bs.jpg
nuk

F400013341-FIL-global-001
Avent

Ostatnia edycja:
hej hej!

Zacznę od śmierdzącej informacji, że kupa była u nas po 7 dniach:szok: bez grzebanka i czopka ale stękała Helena bardzo. Mimo to uważam, że warto poczekać, jeżeli dzieciątko tylko na piersi.
Dziś od godziny chcę ją uśpić, przez pierwsze 30 min. byłam twarda, potem wymiękłam, dałam cyca, teraz bujam w leżaczku ale czekam na 2 ziewnięcie i odkładam:sorry2:

malina też się zastanawiałam jak to zrobic by więcej zjadła i dłużej spała i nie znalazłam sposobu...po wieczorych cycach próbowałam dać butlę ale pluje na odległość i za 3 h chce znowu pierś! nic to...przeczekam. Jestem w szoku jak czytam o przespanych nockach:szok:

ewe ja wypróbowałam smoczek aventu, canpola i lovi - ten najbardziej odpowiada małej, jego kształt polecany przez neurologopedów, daję wtedy jak jest niespokojna, do spania nie potrzebuje.

patik Hanusia pewnie zachwycona, że goście i prezenty dla niej i mogła być na 1 planie:tak:
zosia bardzo tego brakuje dlatego wczoraj wzięłam ją do teatru na "Czerwonego kapturka":-)
Potem otworzyliśmy sezon tarasowy na nowych mebelkach z IKEA i było cudnie!

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry