reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Troche zagmatwalam bo mi sie mala rozryczala, tak chodzi mi o to ze post na bb napiszesz, i bedziesz mogla znowu jesc slodycze, bo post bedzie zaliczony:)

Sluchajcie czy lekkie odparzenie pupy moze byc od jedzenia? Moja mala co jakis czas ma takie leciutkie odparzenie i cholercia nie wiem od czego :( uzywam pampersow, i chusteczek sensitive tez z pampersa..smaruje sudokremem od czasu do czasu, poza tym niczym nie marze przy zmianie pieluch, moze powinnam?

tulipku odparzenie czasem może wyskoczyć. Mój mały też raz na jakiś czas ma przy czerwienioną pupinkę. teraz robi się ciepło, to pewnie częściej dupcie będą odparzone. Może za długo kupa była w pampersie i podrażniła skórę. Trzeba w takim wypadku smarować i więcej wietrzyć. Do codziennej pielęgnacji nie stosuję nic, a jak widzę, że pupa zaczyna robić się brzydka, to w ruch idzie sudocrem, a jak jest bardzo czerwona i sudocrem nie daje rady, to smaruję tormentiolem.

Ostatnia edycja:
tulip dzięki za wyjaśnienie:) Zosia tez czasami ma zaczerwieniony tyłeczek, mysle ze dlatego ze tak długo spi w nocy bez zmiany pieluchy, ja jej smaruje zawsze przy przewijaniu lekko maścią linoderm

witajcie my teraz codzien jezdzimy do dziadkow a oprocz tego mam egzamin w sob :wściekła/y: na ktory za wiele nie umiem
futerko kurcze wredna czarownica rzucila na Piotrusia urok :wściekła/y:
pinka Mariolke trzeba nastepnym razem pogonic gdzie pieprz rosnie bo szkoda Eryczka ;-)
patik anessa pinka o raz milion ktorys podziwiam ze dajecie rade z 2 dzieciaczkow
milutek przesylam dobre fluidy zeby dziewczynki tak ladnie spaly jak nasza Emilka od 22 do 5:30-6 moze zadziala ;-)
ewi konica ja bylam wczoraj na silowni ale panie w recepcji poprosily mnie o zaswiadczenie od gina ze moge juz cwiczyc po cc i troche mi sie skomplikowalo bo teraz musze do gina zadzwonic i spytac czy moge :-( a ja ju nie moge patrzec na te flaki i uda

Dziękuję Wam za pocieszanie :* Jakoś dałam dzisiaj radę po tej koszmarnej nocy, Jasiek pospał pół godziny nad ranem i potem od 12 do 15 spacerowaliśmy, poszliśmy na drugi koniec miasta po moją kumpelę i ona wróciła z nami, zrobiłam nam obiad, a Jasiek idealnie wtedy zasnął, byśmy mogły zjeść, potem przyjechała moja mama, ona ma chyba 8 zmysł na pomoc swojej córci ;) Jasiek już marusził na całego i wymyśliła, żeby go wziąć na spacer i chodziłyśmy półtorej godziny, wtedy wrócił tata, kąpiel, butla i Jasiek znów sam zasypia, zobaczymy czy mu się uda.. A ja obejrzę seriale i kimanko..
Udanych nocy Wam życzę :*

Ewi spokojnie, dopiero połóg Ci się kończy, daj sobie czas i dużo spaceruj, to ciało wraca do formy, ja już mam ładne bicho i łydki, jeszcze muszę popracować nad brzuszkiem, ale to od jutra razem z dziewczynami zaczynam ;)

hej!

U nas dziś dobry dzień! 2 drzemki po 3,5h:szok: ta druga jeszcze trwa, kąpiel pewnie po 21 będzie. Nie wiem czy to przypadek czy nie ale odkąd podaję biogaię i debridat nie mamy problemu z brzuszkiem:tak:

ewe a jak byłaś na poporodwej wizycie to gin nie mówił czy możesz ćwiczyć?

ja dziś zrobiłam przegląd podwozia i wszystko gra i buczy, można szaleć:-D

Zaopatrzyłam się na necie w 400ml mleczka z Ziajki;-) tylko przypominajcie mi żebym się smarowała bo zapominam już po 2 dniach:sorry2:

Witam Kobietki ...
My dziś po szczepieniu ... dobrze że był ze mną mój M. ... trzymał Małą przy szczepieniu a ja przeglądałam jakieś ulotki ze łzami w oczach (byleby skupić się na czymś innym niż płacz swojego dziecka) ...
I zaczynam powoli świrować ... ok 13 miała szczepienie, a od 14 śpi do teraz ... obudziła się tylko ze 3 razy z masakrycznym płaczem (nawet oczek nie otwarła) i dostała cyca. Nawet Jej dziś nie kąpaliśmy bo cały czas śpi.
Wasze Maleństwa też tak miały po szczepieniu?
Mała Mi miała 3 ukłucia. Zastanawiam się czy to po tym czopku Viburcol tak śpi, czy może to efekt szczepień
unhappy.gif

reklama
Lokata- to dobrze ze jej nie kąpaliśmy- ponoc lepiej tego nie robić od razu w dniu szczepień- tak nam przynajmniej odradzono w razie efektów szczepień. Co do spania to normalne przy tych szczepionkach. Moje miały 2 wkłucia i dopiero na drugi dzień miały podwyzszona temp.o pare kresek przez 3 godz.i na tym sie na szczęście skończyło:) Także spokojnie ja sobie tylko obserwuj:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry