reklama

Marcóweczki 2011

reklama
No i ja sie witam ale na króciutko......dzisiaj czeka nas kolejna kontrola bioderek.

Dziewczyny wyobraźcie sobie ze od kilku dni mi wypadają włosy garściami!!!!!!!!!!:-(:szok::wściekła/y:.Jestem załamana bo mi tak superowo włosy urosły w ciąży, nic nie wypadało a teraz to wszystko po trochu tracę.....jak dostałam okres tak pojawił się ten koszmar- okres się skończył a ja dalej zbieram swoje włosy po ubraniach i całym domu!!!!!!:-( zaczynam wpadać w istna depreche!

No i ja sie witam ale na króciutko......dzisiaj czeka nas kolejna kontrola bioderek.

Dziewczyny wyobraźcie sobie ze od kilku dni mi wypadają włosy garściami!!!!!!!!!!:-(:szok::wściekła/y:.Jestem załamana bo mi tak superowo włosy urosły w ciąży, nic nie wypadało a teraz to wszystko po trochu tracę.....jak dostałam okres tak pojawił się ten koszmar- okres się skończył a ja dalej zbieram swoje włosy po ubraniach i całym domu!!!!!!:-( zaczynam wpadać w istna depreche!
Częste zjawisko po ciąży i połogu. Mi pomógł preparat vitapil przeciw wypadaniu włosów. polecam!

Hej laseczki-marcóweczki
Dzis znów u nas piękna pogoda, nawet za piekna, bo sie poprostu upał robi. Ja własnie jem super śniadanko- kanapeczki z chleba orkiszowego, serek filadelfia z odrobina zielonego ogórka i plasterki łososia wędzonego, mniam.

ola80-wg mnie dobrze ubrałas Małgosię, naprawdę lepiej niech dziecku bedzie ciut chłodniej niz ma sie przegrzać, bo niemowlęta nie umieją dobrze sobie radzic z przegrzaniem. Moja Myszka była w bodusiu z krótkim rekawem, cieniutkich spodenkach, bez czapki i specerowałysmy wyłacznie w cieniu nad Odrą
Milu-niestety to norma co teraz obserwujesz. W ciązy i podczas laktacji jest tzw. blok progesteronowy i włosy praktycznie nie wypadają (a fizjologicznie tracimy ich ok 100 dziennie) i teraz niestety organizm to nadrabia, wypada to co fizjologicznie nie wypadało przez te 10-12 m-cy

Hejka, witam się przy śniadanku, nie wiem czy moja maruda pozwoli mi coś napisać czy się rozkrzyczy na dobre :confused:
Dzisiaj mogłam pospać aż do 6 :-) moje dziecie było łaskawe dla mamusi i pozwoliło się wyspać :-D

Vetka mmm ale smakołyki na śniadanko :tak:

Milutek nie martw się, tak jak dziewczyny pisały to zupełnie normalne, po pierwszej ciąży myślałam, że mi wszystkie włosy wypadną :no:

No niestety mały już nieźle daje czdu, więc muszę się pożegnać :dry:

Witajcie:-)
Oj u nas tez upał,o 9 juz 20st w cieniu to co to bedzie pozniej?na szczescie u mnie w domu jest w takie dni chłodno :tak: za to z ogrodka nic nie da sie korzystac bo jest tam jak na patelni:-(
Vetus zjadłabym to co Ty oprocz tego łososia;-) smacznego:-)
Milutek niestety a moze stety;-) wszystko to prawda co dziewczyny pisza o włosach:tak: z racji mojego zawodu cos wiem na ten temat,pamietam jak klientki panikowały ze beda łyse;-) a to wypadanie jest normalne i z czasem przejdzie:tak:a i niektorym wypadaja po połogu a innym dopiero jak przestaja karmic.Lykaj witaminki i kup dobry szampon wzmacniajacy,pamietam ze rewelacyjny był shwarzkopfa z Q10 serii profesjonalnej.
Koncia ach te niedobre kupy;-) moja Goske tez zawsze kupa obudzi:-( ja dzis miałam pobudke o 7 ale mała sie niedojadła i marudziła do 8 wiec dokarmiłam i jeszcze pospałysmy do 9.20;-)

Chyba dzis sie wypuszcze na spacer nad morze:-) moze tam bedzie chłodniej;-)
Spokojnego dnia zycze:-)

Ola, blagam nie pisz o morzu kiedy pogoda taka piekna!! Ja to tylko parkiem si emoge nacieszyc
Vetka-to losos juz nam dozwolony? Z tego co pamietam w ciazy srednio zalecano wedzone rybki. Ja sie suplementuje omega 3 bo kiepsko u mnie z rybnymi obiadami- niesety kawalek do kmorza od nas jest i nie zawsze mozna dobra swieza rybke dostac. Tak na marginesie do rybki polecam wam koper wloski gotowany w bialym winie.
Czekam wlasnie na kumpele, odwiedzi mnie z polroczna corcia, wybierzemy sie gdzies na spacerek

dzieńdoberek:-) my tylko na chwilkę:-)

a ja z innej beczki... już spotkało mnie z wózkiem kilka sąsiadek i od wszystkich słysze pytanie:
-karmi Pani?
w domyśle wiadomo że pytają o karmienie piersią... póki co karmię piersią więc odpowiadam: tak, karmię. Ale przecież taka sama odpowiedź powinna być i przy karmieniu butlą :-D przecież nie odpowiemy - nie, nie karmię :-D

reklama
O matko Milusia :/ ja myślałam, że to nie jest regułą masakra :/ a już się cieszyłam, że mi się włosy wzmocniły..

Olcia zazdroszczę plażowania ;) na pewno super sobie pooddychacie nad morzem :) ja na razie rezygnuję ze spaceru, bo to bez sensu łazić po dusznych ulicach i wdychać opary, otworzyłam balkon i okno u małego i od razu lepiej mu się śpi, zaliczył już godzinną drzemkę, a teraz zaczyna się druga (mam nadzieję!), poczekamy na powrót taty i pojedziemy w jakieś mniej cywilozowane miejsce ;)

A ja wyciągnęłam spódniczki i się w nie mieszcze jeeeeeeeeeeah!! No a po wczorajszym spacerze mam masę piegów, ręce opalone w krótki rękaw a nogi do połowy łydki jak miałam spodenki 3/4 hahhahahahaha

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry