reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Noc za nami w miarę, nie tak dobra jak zazwyczaj, ale do przeżycia. Dzisiaj już pewnie byłoby całkiem spoko, ale mamy wreszcie pierwsze szczepienie dzisiaj i pewnie mała będzie marudzić, biedulka. Strasznie się boję!

wredniak, w wiaderku pozycja dziecka jest w zasadzie taka, jak w brzuszku mamy. Jak przez jakiś czas tak kąpałam, ale w którymś momencie mała wykąpała się parę razy z tatusiem i strasznie jej się spodobała duża wanna. Od tej pory wiaderko poszło w kąt. Kupiłam fajny leżaczek do kąpieli i kąpiemy ją prawie po dorosłemu. I w sumie zadowolona jestem, bo mniej bałaganu. Wszystko odbywa się w łazience, w wannie, z której my korzystamy i tak myjemy - wygodnie tak.

Bosa- ja na pradze mieszkam, ale jestem w miare mobilna ;-)
wkladanie smoka podczas jazdy juz przecwiczylam ( najlepiej idzie na swiatlach) Mialam ze soba dwa, wiec nie musialam szukac tego co wypadl od razu ( i pozwolic jej sie maxymalnie rozryczec) wg mie powinni wymyslec smoczki co sie same wkladaja do buziaka.
Bosa nie wiem czy uzywasz ale ja kupilam swietne lusterko do samochodu:( takie jak na tej aukcji z monitorem) MONITOR ODDECHU Angelcare+lusterko do samochodu (1605268804) - Aukcje internetowe Allegro
wlasnie ogladam chirurgow wiec zmykam
tulip, to jaki Ty masz samochód, że dajesz radę do tyłu sięgnąć i smoka wsadzić?!! Albo jakie długie i sprawne ręce?!! Ja w mojej kombi landarze musiałabym mieć teleskopowe ręce, a muszę młodą z tyłu wozić, bo z przodu poduszki, a nie mam przycisku wyłączania. Musiałabym wyłączyć zupełnie, a na to nie godzi się M., bo czasem jeździmy we dwójkę i zmniejszyłoby to bezpieczeństwo pasażera.
A na takie lusterko właśnie czekam!!! Zamówiłam na Allegro. Powinno być nawet dzisiaj.

bosa - trzymam kciuki za wasze szczepienie&&&

a ja się tylko witam i zmykam coś zjeść! no i czekam aż się wypogodzi...

a wczoraj wieczorkiem mielismy 1,5h masakry ... przez 1,5h Mały wymiotował...:-( ale między chluśnięciami był bardzo zadowolony:-D więc nie panikowaliśmy tylko na noc prócz cyca zaaplikowaliśmy herbatkę z kopru której wypił aż 70ml! czyli tyle ile nie wypił przez całe swoje życie:-)

dzień dobry:)
Zosia na moim mleczku przespała do 3.40, może i by spała dłużej ale miała mega kupkę i cala do przebrania była, w nocy jej dalam z butelki to co odciągnęłam za dnia - znowu wypiła 160, marudziła o jeszcze więc possala z jednje piersi i już przysypiała, wiec odłożyłam ją do łozeczka i sie przebudziła, dostała czkawki, obudziła Hanię i miałam zabawę do 5.30.Potem obie padly i wstałyśmy o 8.30...
Marta ja też pomału żyję chrzcinami, niby trochę czasu mam ale nic dla małej jeszcze nie kupiłam, a nie wiem kiedy uda mi się wyrwać na jakiekolwiek zakupy, bo do większego miasta ok. 30 km i nawet nie wiem gdzie co jest i gdzie szukać, chyba łatwiej na allegro zamówić
wredniak dziecko w wiaderku unoszone jest przez wodę więc nie siedzi tam normalnie...ja jedną ręką przytrzymuje a drugą myje, myśle że z jeszcze z 3 miesiące damy rade się tak myć potem trzeba będzie przenieść się do wanny... a ZosiA już wykazuje ochotę do zabawy bo zaczyna uderzać rączkami po wodzie i bardzo jej się tam podoba bo wciąż się uśmiecha:tak:

milego dnia

Witajcie:-)
Moje dziecie sie zmieniło:eek: albo mamy skok rozwojowy albo przez to ze wiecej spi w dzien to czesciej budzi sie w nocy:tak: od kilku dni juz nie sypia tak długo po kapieli tylko budzi sie ok 2-3 i 5-6,no ale nadal nie jest to tragiczne i zawsze sama zasypia.Dzis obudziła sie o 8.30,najadła sie i nie mogła zasnac a widziałam ze jest spiaca,chwilka tulenia,głaskania w łozeczku i zasneła i jeszcze spi:tak:
Wczoraj zapisałysmy sie na bioderka a za tydzien mamy wizyte u pediatry to pewnie dowiemy sie co z przepuklina i ze szczepieniem.
Bosa trzymam kciuki za szczepienie i zeby Stelcia po nim grzecznie przespała cały dzien i noc;-)
Futrzaczku to straszne ze tak wymiotował,dziwne i ciekawe czemu.... oby wszystko było ok:tak:
Patik i co do ktorej mała dała pospac? ;-)
Marta udanych przygotowan;-)

Miłego dnia:-)

Hej laseczki-marcóweczki
U nas nocka w miarę, teraz Nadusia bawi się na lezaczku a na 11.00 idziemy do kosmetyczki - jestem ciekawa jak bedzie? No a popołudniu ide w koncu do fryzjera!
Patik- ja kupiłam ciuszki na allegro i jesem bardzo zadowolona, więc może też pobuszuj, skoro wyprawa do miasta jest kłopotem?

No i moja mama tez była sceptycznie nastawiona do chusty puki nie zobaczyła że Nadii jest w niej mega dobrze bo migiem zasypia i nie marudzi ale zastrzegła ze ona jej tak nosic nie będzie:)

hejka, wczoraj mieliśmy ciężki dzień, mały tak mi dał popalić, że szok :no:, mam nadzieje, że dzisiaj chociaż troszkę pośpi i nie będzie tak marudził. Na razie chyba śpi, aż się boję zajrzeć do pokoju :eek:
Zajrzałam i spi:-)

Dzisiaj jak zwykle obudził się o 5 :baffled: pogadał, pośmiał się, no i w końcu po 45 minutach mówię mu "a teraz idziemy grzecznie spać" a on włożył rączkę do buzi, zamknął oczka i zasnął :laugh2: takie mam grzeczne dziecko czasem :-)

Masala a ja się tak zastanawiałam, gdzie Ty się podziewasz a Ty gości miałaś :tak: ja nie wiem jak z tą szczepionką było, bo nie patrzałam:no: strasznie mi było szkoda małego i bardzo płakał, a 25 maja nastepna szczepionka, aż mi się nie chce iść :no:

Futrzakowa biedny Piotruś:-(, mam nadzieje, że mu już przeszło, obserwuj go bo wymioty u takich maluszków mogą być niebezpieczne

Wredniak dawno Cię nie było, ja też czasem kąpię w tym wiaderku, ale wolę wanienkę, jakoś mi się źle w tym wiadrze kąpie

Ola ta Twoja Małgosia to taka grzeczniutka, jak Ty to robisz?

A teraz czas na kawkę i chwilkę relaksu, nie mogę uwierzyć że to moje dziecie śpi:eek:

Witam sie i ja

tatko zabrał małego do lekarza a ja miałam iść ale stwierdził ze towar mamiędzy 11-12 wiec moze sie do sklepu spóźnic z resztą syn dla niego jest na pierwszym miejscu:-p no więc pojechali i zobaczymy co tam lekarz zadecyduje............

Agnes- oj moze dzis da ci troszkę spokoju musi być jakaś proporcja zachowana ehheehh mój tez dzis obudził sie o 6:00 pogadał i zasnął:tak:
Marta- udanych przygotowań i imprezki...........
Ola- może cos jej nie pasowała albo za bardzo ci Gośke chwaliłyśmy ze ci tak pięknie spi:-D:-)
Masala- ja jeszcze nie byłam na zadnej szczepionce dzis miała byc pierwsza ale raczej nie bedzie bo młody przeziębiony.......
Futrzak- mój tez tak kiedys miał ze co zjadł to zwymiotował ale jadł dalej i przy tym sie cieszył:-D:-Da ja byłam spanikowana........ najwidoczniej musiał sie oczyścić........
Vetka- to spokojnego wypadu do kosmetczki Oby Nadinka grzeczna była i czekamy na efekt po Fryzjerze:-p:-p
patik- ale to twoje dziecko glodne ehehh pewnie po takiej ilosci zjedzonego mleka biedactwo zasnąc nie mogło bo na żołądku cięzko;-)

kurcze jakieś bóle mi na głowie powychodziły ałaaaaaaaaaaaa

kosmetyczka, zaliczona:) Pani Ania nie mogła sie nachwalic takiego grzecznego dziecka, bo Mała najpier ogladała kwiatki a potem zasneła i już. Do fryzjera juz idę sama, choć pan Tomek zapraszał do salonu z małą, pewnie za jakis czas będę z nia chodzic, niech sie oswaja

reklama
Moja dzisiaj budziła się co 2,5h jak nigdy! Bo od jakiegoś czasu co 4 a nawet 5. Padnięta jestem strasznie. Teraz śpi po wojowaniu od 6 rano. I pozatym żezjadłam śniadanie i nastawiłam pranie to nie zrobiłam jeszcze nic...

Bosa rodzicom wytłumacz spokojnie i powinni zrozumieć. Daleko mają do Was?

Futrzak moja ma też czasami takie napady że wymiotuje co chwilę i sama nie wiem od czego to i co z tym robić?! Tylko mam stresa żeby się nie zachłysneła.

Pinka a Ty kiedy masz zamiar wrócić do pracy? I co wtedy z małym?

Patik ja kupiłam tylko sukienkę w sklepie w centrum a dostpna jest ona tez w sklepie internetowym. W mojej pipidowce to nawet problem z rajstopami jest i czapka.

Poprzestawialy mi sie literki na klawiaturze i nie mam polskich znakow!!! Wie ktos co z tym zrobic. Nawet znaku zapytania nie ma.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry