reklama

Marcóweczki 2011

Scarlet- to ale masz głodomora!!!!!!!!!!!!!!!! ahah mój rzadko wypija 150 jak już to musi być po kąpieli i z 3h przerwą od poprzedniego karmienia;-))

właśnie poległ bo już nie dawał rady haha najlepsze jest ze do niego mówię a jemu sie oczka robią coraz mniejsze i mniejsze;-))) chyba muszę przynudzać skoro syn zasypia hahha

reklama
Witam cieplutko :-)
Bardzo dawno nie pisalam, ale moje dziecko daje mi tak w kosc, ze na nic nie mam czasu :no: Podczytuje Was sporadycznie, ale na biezaco nie jestem.

U nas kolki na szczescie powoli mijaja. Umeczylismy sie strasznie, codziennie przynajmnie trzy godziny wrzasku, nie pomagalo nic (gripe water wrecz zaostrzylo objawy). Jestem wykonczona. Do tego Julek to generalnie mala maruda i caly czas pcha sie tylko do mamy. Po kilku minutach u eMka zaczyna sie ryk. :wściekła/y: Czy ktos ma na to sposob?
Acha, i w nocy budzimy sie co dwie godziny :rofl: Jak ja Wam zazdroszcze, ze macie czas na forum...
Buziaki i slonecznego dnia!

Hej
Dziewczyny jak Wy dajecie radę opiekować się dzieckiem/dziećmi i jeszcze macie czas na pisanie na forum. Ja mam kochane dziecko, noce ładnie przesypia, ale w dzień to zazwyczaj na spacerku śpi. Jak się zdrzemnie chwilę w domu lub zajmie się sobą to wtedy mam czas na zrobienie czegokolwiek w domu, a na bb czasu już brak. Wieczorami staram się przeczytać co napisałyście, ale na odpisanie już albo nie mam siły albo weny. Dziś odpuściliśmy dopołudniowy spacer, bo dziadkowie maja niedługo przyjechać i trzeba było mieszkanie trochę ogarnąć. Młody nie doczekał się spaceru, więc zasnął w łóżeczku.
Malina - jaki już duży chłopak z Twojego Jasia. Mój Pawcio - jeden z najstarszych marcowych dzieciaczków dobił wczoraj do 6kg, czym podwoił swoją masę urodzeniową
Scarletka - faktycznie głodomorek z Piotrusia. U nas wczoraj ledwo zmęczone 120ml Nana Sensitive, a z cycusia na bank zdecydowanie mniej wypija
Bosonóżka - współczuję zalania i planowanego wyjazdu do Chin:-( z takim maluszkiem ciężko się rozstać na parę godzin, a co dopiero na 2 tygodnie
Masala - u mnie też problem z przesuszającą się skóra na piersiach, trzeba wypróbować ten kremik z rossmanna;-)

Scarlet no nie małe potrzeby ma Bartuś ;) Ja to nie wiem ile z cycka Jasiek wyciąga, właściwie z obu, wieczorem po kapieli 150ml mieszanki (musimy kupić większe butle, bo to już max objętości), tylko chyba to piwnno wyglądać tak - im więcej papu tym dłuższa przerwa na sen, a tu doopa, papu więcej a pobudki takie same :/

Pinuś nudziaro, przyjedź i zanudź też mojego synka ;p Chociaż teraz odpukać zasnął, umęczyłam go na brzuszku na swojej klacie ;p

Magdzior matko kochana gdyby Jasiek podwoił swoją wagę urodzeniową to miały 10 kilo hahahahaha

Hm.. a ja coraz częściej myślę o pracy, że mogłabym strzelić jakieś tłumaczonko jak Jasiek kima, albo wieczorem, bo właściwie po kąpieli o 20ej już śpi.. wtedy ja i tak siedzę przy kompie.. no ale muszę się lepiej zorganizować i wtedy pomyslimy konkretnie..

Scarlet no nie małe potrzeby ma Bartuś ;) Ja to nie wiem ile z cycka Jasiek wyciąga, właściwie z obu, wieczorem po kapieli 150ml mieszanki (musimy kupić większe butle, bo to już max objętości), tylko chyba to piwnno wyglądać tak - im więcej papu tym dłuższa przerwa na sen, a tu doopa, papu więcej a pobudki takie same :/

no właśnie u nas tak to wygląda. Jak obali butlę 150ml-170ml na wieczór o 19.00 tak śpi do ok 1.00,. Późniejsza pobudka jest po ok 5 godzinach już rano.w dzień też ma wtedy dłuższe okresy niejedzenia, ok 4 godziny.
Wam też się to zapewne unormuje, potrzebujecie najwidoczniej więcej czasu.

Ostatnia edycja:
hejka!

Chrzciny w niedzielę więc coraz więcej spraw na głowie choć gotowanie mnie w ogóle nie obchodzi. Jutro wybieram się kumpelą na sklepy, tak na kilka godzin!!! jaram się cały tydzień jak głupia. Przygotowałam już NaN1 i trochę szkoda na jeden raz otwierać pudełko ale muszę mieć coś z życia;-)
Nie jestem w stanie nic odciągnąć po karmieniu, nie leci mi ani kropla:no: kiedy Wy odciągacie takie szalone ilości - 150 ml:szok:

Chciałam zapytać jak u Was wygląda sprawa ze stanikami? ja kupowałam miesiąc temu, dziś byłam po kolejny bo piersi ciut zmalały i kolejne 100zł, cholerka za drogo to wychodzi!:eek: co chwilę mi się rozmiar zmienia...

bosa a nie możesz odmówić wyjazdu? jak to jest w takich firmach?

scarletka ale wcina BArtuś:szok:

ewi ale jak to piersią przydusiła? na śnie?:szok: matko, boję się!

Pinka urodził się 6marca więc ma 2 miesiące tydzień i 6 dni :-) ciągle brakuje mi czasu na zrobienie suwaczka :zawstydzona/y:
Scarletka Maciuś tak do południa śpi ładnie i wieczorem idealnie zasypia ale tak od 13 do 19 to ciężko coś zrobić i właśnie dlatego szukam sposobnu bo wydaje mi się że chociaż jedną drzemkę dłuższą powinien w ciągu tego czasu mieć

Kurcze nie mogę się zdecydować co robić z moją marudą pojadł, pobawił się 30 minut i marudzi chyba wpakuję do wózka....

madzik-ja też nie byłam wstanie odciagnać ani kropli, nawet jak karmiłam tylko piersią a mam super madele elektryczną, czasem tak jest.

A z odmowami wyjazdu czy udziału w jakiś spotkaniach itp to jest tak że oczywiscie mozesz odmówic w mysl kodeksu pracy tylko trzeba przekalkulowac czy aby na pewno jest to opłacalne, bo skutki takiej odmowy mogą byc rózne. Znam ból, bo mnie co prawda nikt do Chin nie wysyła ale od pt do ndjestem na kongresie, niby tez mogła odmówić, ale nie warto było tego robić

reklama
Pinka a po co prasować przecież i tak zaraz bedzie znowu prane haha ja tak nienawidzę prasować że mam masę fajnych rzeczy w których nie chodzę bo są nieuprasowane.

Madzik zasneła zmęczona karmiąc i miała dość duży biust i dziecko się udusiło. Nie wyobrażam sobie co ta kobieta teraz czuje:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry