reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcóweczki 2011

Cześć Dziewczyny!

Matko,ale produkcja:szok: Chcecie żeby mi modem strzelił?:-):-):-)
My już jesteśmy w górach, w domku moich rodziców. Pogoda super (choć teraz już jest trochę chłodno). Mała dzielnie zniosła podróż-spała, potem się bawiła i znowu spała. Za to Jaś szalał-ale to już standard. Jak przyjechaliśmy Ania dołączyła do Jasiowego zachowania:marudziła, potem płakała. Udało mi się ją uśpić nad rzeką (pewnie jej szum):tak:. Dziś po raz pierwszy dostała trochę marchewki. Jej minka była nieoceniona i nawet tak nie wypluwała zawartości słoiczka:-D. Zobaczymy do jutra czy będzie jakaś reakcja . Bo już dziś była jedna: eMek trzymał ją na kolanach (akurat była bez pieluszki) i mówi do mnie,że chyba zaraz zrobi kupę,a ja mu na to,że zaraz założę pampka. Oczywiście nie zdążyłam:cała kupa wylądowała na gaciach eMka:tak::-D Myślałam,że umrę ze śmiechu (i smrodu):-D. W ogóle w tym domku strasznie skrzypi podłoga,więc mała ledwo usnęła, za to Jaś buszuje jeszcze u góry:baffled:

lokata taką temperaturę mają wszystkie niemowlęta,więc nie obawiaj się o zdrowie Malwinki:tak:
Kika mój pediatra powiedział mi,że jak się karmi dziecko mm to kupki mają prawo być zielone, ponieważ te wszystkie mleka zawierają zazwyczaj w swoim składzie pro i prebiotyki; po mm dziecko może rzadziej się wypróżniać, mogą też wystąpić zaparcia (opinia mojego lekarza)

Papcia wszystkiego naj,naj w dniu urodzin!!!:-D:-D:-D

A Jaś kończy jutro 4 latka, więc zrobimy mu imprezkę urodzinową nad rzeką:happy2::happy2:.

reklama
Spring dziekuje Ci bardzo. Własnie od baaaardzo długiego czasu kupki sa zolto-zielone i troche mnie to martwiło bo jak była na cycu to były zółte i tak chciałam zeby z powrotem takie były :( Pediatra mi powiedziała ze zołot-zielone tez sa ok.

Dzisiaj Zuza miała randke - kawaler do niej przyszedł a ona...spusciła mu łomot :) Jest strasznie żywa natomiast syn kolezanki (młodszy o 3 tygodnie) jest spokojniejszy. Kolezanka stwierdziła zeby sie przyzwyczajał hahaha :)

witam sie wieczornie
maly zasnal to moge posiedziec...
wizyta uu gina w maire ok powiedzial ze jestem bardzo opuchnieta i wogole uwaza ze moja ciaza byla jak szesc ciaz w jednej (chodzilo o moje samopoczucie....ehhh) .....i mam wogole zmienic endokrynologa......dziewczyny z trojmiasta znacie moze jakiegos dobrego ??
pozaty usg brzucha i przezciemiaczkowe malego wyszlo ok......:)
maly dostal dzis jabluszko jutro moze dam gruzki ,ale i tak uwazam ze to czrna magia z tym rozszerzaniem diety....ehhh
a czy kaszke ryzowa z owocami moge podawac codzienie mimo zedaje obiadek lub desresk /??czy lepiej narazie nie??

kurcze mam od kilku dni nudnosci takie ,ze oszalec mozna i oczy mi siadaj ....nieiwem czy to przemeczenie ....choicaz niewiem czym bo maly raczej narazie jest w miare grzeczny....
zadzwonilam do znajomego ortopedy i doradzil mi lek na ten moj stan zapalny (przedzwigniecie) mam nadzieje ze pomoze

my mamy smoczek Aventa ,malemu czesto wypada ,ale niewiem czy to wina smoczka...

to narazie tyle......ale chaotycznie pisze hhhaha

Hej lasencje dziekuje że o mnie pamietałyście bo m jak zwykle sie nie popisał rzucił mi tylko portfelem w ramach prezentu i na tym koniec nawet5min dla mnie nie znalał niech sie wali:(

Musze sie wam pochwalić że1dzień nauki robienia kululun za nami a młoda sie kula i z pleców na brzuch i z brzucha na plecy a jak sie przy tym hihra:) boziu jaka jestem z niej dumna

wogóle to dzisiaj rocznica robienia testu piękny prezent miałam prawda?

Dzisiaj wyprałam torbe jutro ostatnie zakupy i kosmetyczka i w piątek skoro świt wyjzad już nie moge sie doczekać:)

Spring to mniu uspokoiłaś z tymi kupami moja bombie cały czas zielone

Fifi i inne leniuszki chyba czas najwyższy w końcu opisać te wasze porody obiboczki moje kochane

nic lece pofarbować sobie włosy

ja chyba nie opisze narazie bo mimo ze mialam cesarke to do tej pory nie moge tego wspominnac ......niestety ja ciezko znioslam ja psychicznie;/

hej
jak Wy to robicie dziewczyny że Wasze maluszki chodzą spać już o 20, czy nawet wcześniej?:szok: już kombinowałam z kąpielą ale czy umyje Zośkę wcześniej czy później i tak zasypia mi 21.30-22, a czasami nawet później:( dzisiaj i tak sprawnie poszło, Zosia wprawdzie popłakiwała, ale już śpi, a i Hania zasnęła bez ryku uff jak uwielbiam tę ciszę:tak:
zapomniałam jednak jak to jest jak Zosia sama zasypiała w łóżeczku, teraz jest straszne marudzenie, płakanie, wypluwanie smoka, wyciągam ją z łóżeczka, tulę, od razu się uspokaja, wkładam spowrotem ryk...no ale padła w końcu...

pochwalę sie teraz nową umiejętnością Zosiaczka - a mianowicie udało jej się dzisiaj wieczorem przekładać miękką piłeczkę z ręki do ręki:tak: a jaką miała minę jak patrzyla na te piłkę:-D

wierka z farbkami dałam radę, łatwo się zmywają, gorzej jak się ubrania poplamią to nie chce puszczać, dlatego Hanka zawsze maluje w fartuszku jak przedszkolak:-)
papcia powiedz emkowi że na wyjeździe Ci musi te urodzinki wynagrodzić, ja moje też spędziłam mało romantycznie...z dzieciakami, bo emek furtkę montował, przyszedl sąsiad który umie spawać, bo akurat miał czas i musiał to wykorzystać, a wieczorem szedł do pracy...
spring ale numer z tym kupsztalem:-D niech emek wysle totka to na pewno na szczęście:-D

No dobra, słoiki się gotują to zaczne z tym porodem... ale ponieważ już jedną próbe miałam i wcięło mi posta, to popiszę w wordzie i wkleję jak skończe. nie obiecuję, że dzisiaj :)

hej
jak Wy to robicie dziewczyny że Wasze maluszki chodzą spać już o 20, czy nawet wcześniej?:szok: już kombinowałam z kąpielą ale czy umyje Zośkę wcześniej czy później i tak zasypia mi 21.30-22, a czasami nawet później.
Patik, widocznie Zosie tak mają. nasz Zosiaczek też zasypia punkt 22, całe szczęście, że wstaje o 10 rano, to można się wyspać.

Patik, widocznie Zosie tak mają. nasz Zosiaczek też zasypia punkt 22, całe szczęście, że wstaje o 10 rano, to można się wyspać.
chyba coś w tym jest bo nasza też zwykle dobrze śpi, może nie do 10 ale do 8... ostatnio się przebudzała w nocy, ale wczorajsza nocka znowu była bez pobudki, zobaczymy jak dzisiaj...

reklama
hej
jak Wy to robicie dziewczyny że Wasze maluszki chodzą spać już o 20, czy nawet wcześniej?:szok: już kombinowałam z kąpielą ale czy umyje Zośkę wcześniej czy później i tak zasypia mi 21.30-22, a czasami nawet później:(

A ja znowu bardzo bym chciała, żeby mi Gaba później spać chodziła :-D Nocny marek ze mnie, więc wolę rano pospać a to moje dziecko punkt 20.00 zaczyna ziewać i nie ma zmiłuj, trzeba kłaść ją spać. A potem budzi biedną matkę o 5.00 ;-)

Właśnie się dowiedziałam, że moja młodsza siostrzyczka dostała się na wszystkie trzy kierunki studiów :szok: Jak dla mnie, to każdy z nich jest kosmiczny, więc ciekawa jestem co wybierze...

Do góry