reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Fifi a te jabłka to dla małej robisz? Jeśli tak to jak? Może i ja zacznę w ramach oszczędzania;)

Dziewczyny a czy zupki dla dzieci można mrozić?

reklama
Paticzek no naprawił sie jak cholera jak mu napisałam wiazanke jak leżałam we wannie to mi przyszedł plecy umyc tak go pognałam że odrazu poszedł do roboty a ja w akcie depresji pochłaniam ogromną milke 250gr!! i jestem już w połowie w nosie to mam że mi pójdzie w boczki i tak nikt nie zwraca na mnie uwagi wiec to dla mnie te boczki

Ewi ja chyba nie bede mrozić bo jak skończy sie sezon to nasze dzieciaczki beda jadły i tak połowe z tego co my wiec czy jest sens ja tam wole ugotować na świeżo bo np odgrzewany ziemniak jak dla mnie nie jadalny

Ostatnia edycja:
No to na porodach wylądowała moja historia. Jednak udało mi się dzisiaj.

Ewi tak dla Eluni te jabłka. Ucieram maszynką (wychodzi jak starte na małych oczkach tarki) i gotuję. Część zrobiłam samych jabłek, a do części dodałam kawałki banana. Potem to zmiksowałam blenderem na jednolitą pakę (mus), wsadziłam w słoiczki i słoiczki zagotowałam. W ten sposób mam słoiczki: jabłko i jabłko+banan :)

fifi swietnie opialas porod ..czytalam z zapartym tchem.........nameczylas sie ale jak sama piszesz bylo warto....zreszta wszytskie tak uwazamy i wszytskie mamy takie odczucia......nasze skarby nam wynagradzaja wszystkie te bole ;p

Dzien dobry :)We Wrocławiu zapowiada sie kolejny słoneczny dzien a mi sie...nic nie chce...
Czy Wy też jestescie "samotnymi" mamami czyli ze wasi mezowie wracaja do domu ok 18-20 albo i poźniej?
Czasami zazdroszcze takiej lasce u mnie w bloku. Maz wraca punkt 16.30 i o 17 jest juz z wózkiem na spacerze do 19...

Pabella gratulacje dla siostry :) Zdolniacha a jakie to kierunki?
Fifronka fajny przepis na jabłuszka. Musze zostawiac słoiczki żeby móc takie smakołyki robic samej dla Zuzy

No nic ide zmeczyc moje dziecie zeby ok 10 padła mi chociaz na pół godziny :)
Miłego dnia Marcóweczki :)

Fifronka- tak czytam i kurde musze pozbierac moje słoiczki z garażu (po obiadkach i deserkach) wiadomo ze lepiej bedzie mi otworzyc mały sloiczek zeby dzieci miały swierze niz jeden wielkie i otwierac co chwile!!:)

no własnie ja mam takie po dżemach, więc trochę duże. ale pomyślałam, że jak mała całego nie zje, to ja sobie z tym jakiś deserek zrobię i sie nie zmarnuje :)

Dzień dobry Mamusie ...
patik
jak Wy to robicie dziewczyny że Wasze maluszki chodzą spać już o 20, czy nawet wcześniej?
shocked.gif
już kombinowałam z kąpielą ale czy umyje Zośkę wcześniej czy później i tak zasypia mi 21.30-22, a czasami nawet później:(
Malwi odkąd tylko przyszła do domku ze szpitala kąpana jest ok 18-18:30 zasypia w okolicach 19-19:30 .. tak już ma ;-)

Dziś znów śliczna noc ... zasnęła o 19 a obudziła o 5:30, zerkam co ona robi a ta wzięła sobie króliczka i się nim bawi ... podeszłam no i ogromny uśmiech z jej strony :-) Zabrałam do łóżka, dostała cyca i pospała jeszcze do 08:00.
Pogoda zapowiada się cudowna więc chyba gdzieś wyskoczymy ... jakiś Park w Chorzowie cy cóś :tak:

reklama
dzień dobryyyyy:)
witam się i zaraz zmykam, bo dzień pracowity dziś - zaprawiamy ogórki:) Jaś śpi więc natchniona opowieścią Fifi postanowiłam także opisać swój poród. Zaraz wkleję w odpowiedni wątek.

Patik - u nas było tak ładnie, Jaś zasypiał koło 20:30 a od kilku dni odmiana - 22 a on oczy jak 5 zł. ;/ Nie wiem czym to jest spowodowane, może pogodą, może skok jakiś ma?a Twoja Zosia ma tak od samego początku?
Fifi - dziękuję za inspirację do opisu;) no i gratuluję gospodarności:) takie swoje przetwory to jednak co innego niż kupne:)
Kika - ja też "samotna" mama. Emek wraca często koło 18 dopiero, więc mało pociechy z niego.
Pabella - gratulacje tak zdolnej siostry:) a co to za kierunki, które sobie wybrała?

Ok mykam szybciutko póki Jasiek śpi to ogarnę chociaż po części te ogórki. Buziole dla Was :)

Do góry