• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Scarletka, genialna jesteś! Knedle!!! Ze śliwkami!!!
Ja ostatnio mam smak na węglowodanowe potrawy. Albo może nie tyle smak, co to akurat w miarę mi wchodzi i nie wychodzi od razu, hihi!

Właśnie do piekarnika włożył mi M. blaszkę frytek, zrobił herbatkę z imbirem i wręczył pendriva z dwoma odcinkami Czystej Krwi.
Mmmm, frytki i wampiry... zapowiada się miły wieczór.

Poziomki, a z Kwietniówkami - o ile zrozumiałam, to padła tam propozycja wprowadzenia tam regulaminu takiego jak u nas i nie spotkało się to z pozytywnym przyjęciem. Dziewczyny stwierdziły, że zbyt rygorystyczny etc. Oprócz tego z oburzeniem przyjęto pomysł wątku zamkniętego (może faktycznie jakoś niefortunnie chciały to dziewczyny nazwać, "klubem kwietniówek" czy jakoś tak - zapachniało to pewnie jakimś elitarnym klubem dla wybranych czy innym kółkiem wzajemnej adoracji). Chyba nie bardzo Kwietniówki, a przynajmniej część z nich zrozumiały ideę wątku zamkniętego i tego, że to dla bezpieczeństwa tak naprawdę. To tak w skrócie (bo i w skrócie czytałam) by było.

Ostatnia edycja:
właśnie ja też ostatnio lubię wszystkie pierogi, kluski, leniwe, makarony, dlatego te knedle tak na mnie podziałały;)
mój mi ostatnio kupił frytkownicę, bez porównania z blaszkowymi, ale zdrowe to nie jest:(

Ja jak to przeczytałam tak się już odstresowałam i stwierdziłam, że musi być dobrze! nawet jak to jest nie prawda to malina chwała ci za tego posta, bo wniosłaś spokój w moje życie ;)
tak tak,to co pisze Malinka,to prawda.Tez sie tym pocieszam,bo juz widzialam bijace serduszko naszej kruszynki

Cze kochane:)
Beta ujemna więc d..a
Gin mnie pocieszył że jeżeli moje endo jest takie duże to trzeba łyżeczkować:(

A wiecie może jak to jest z prolaktyną?? Mój gin twierdzi że jak jest nadmiar to się plami przed@ a ja myślałam że jest na odwrót
tak mi przykro...
moge jedynie doradzac w sprawie staranek,troche czasu nam to zajelo,weic w razie pytan wal.co do badan.Zrob koniecznie prolaktyne,ale z obciazeniem mtc (to jest lek nasercowy).U mnie podstawowa prolaktyna byla w normie,a ta po obciazeniu mooooooocno podwyzszona i leczylam ja lekami.Moze troche wybiegam w przyszlosc,ale w razie jesli gin zaleci ci bromergon,to mam jedno opakowanie na zbyciu.Moge ci wyslac za free.
Pozostale badania robisz miedzy 2-4dc.Pierwszy dzien cyklu liczy sie od krwawienia,a nie plamienia.
A badania to FSH,LH,estradiol,testosteron i mozesz w dowolnym dniu zrobic TSH,jesli nigdy nie badalas.

Jak tak czytam te Wasze opowiesci o trudnosciach z zajsciem i poronieniach to mam czasem wyrzuty sumienia.Ja juz ładnych pare lat temu wiedziałam ze z moimi probleami hormonalnymi bede miała problem z ciaza,groziła mi przedwczesna menopauza,nigdy sie w to nie zagłebiałam,podswiadomie po prostu nie chciałam miec dzieci,od kilku lat własciwie zrezygnowalismy z jakiegokolwiek zabezpieczenia z mysla ze ja przeciez nie moge miec dzieci i o tym byłam przekonana az do połowy lipca,kiedy to okres sie zaczoł spozniac.Teraz kiedy udało sie to wszyscy jestesmy zdumieni i wlasciwie po wczesniejszych diagnozach to mozna by to uznac za cud,czasem mysle ze to nie fer ze Wy sie tak staracie i nic a ja wcale o to nie zabiegałam a sie udało.Teraz tylko boje sie czy wszystko bedzie ok,juz nie moge doczekac sie przyszłego poniedziałku,mam wizyte u ginka z usg.
Takze Poziomki badz dobrej mysli,cuda sie zdarzaja.
Ja przeszlam sporo,z obu stron u nas byly problemy,poronilam,ale nie masz co miec wyrzutow sumienia,bo chcesz tego dzieciatka,a to najwazniejsze :-) ja zawsze jak sie nie udawalo,to myslalam,czemu sie udaje narkomankom,alkoholiczkom,ktore puscily sie gdzies za rogiem,przez cala ciaze cpaly,pily i palily i jeszcze wszystkie maja zdrowe dzieci.No i czesto pozniej dzieci wypadaja przez balkon lub sa pobite przez konkubenta przy jakiejs libacji alkoholowej.Masakra.

Poziomki ja niewiele Ci doradzę, bo się po prostu nie znam. Dobrze, że z nami o tym rozmawiasz, bo wiem po mojej siostrze jak jest jej ciężko (starają się już ze 3 lata), z tym że ona to już rozmawiać o tym nie chce.
zycze powodzenia siostrze i moze zapros ja na watek staraczkowy,ja tam sie duzo nauczylam.poza tym bedzie miala wsparcie dziewczyn,ktorym tez sie dlugo nie udaje.

To są właśnie Trolle :tak: a takich to Administracja BB tępi :tak: a najgorsze są małolaty, raz jedna pisała ze jest w ciąży z trojaczkami a potem niby wszystkie pomarły:crazy:.
hehe,chyba tez o niej czytalam,na styczniowkach bodajze byla.

sernik_z_brzoskwiniami.jpg
TAKIE TORTURY POWINNY BYC KARALNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Boze mam sline po pas...i co ja teraz zrobie???nie mam nawet sera,a taki serniczek,to tylko moja tesciowa robi...masakra........
Marta-taki sam pyszny serniczek robi moja teściowa...normalnie identycznie wygląda:) Ale pociesze się tym ze wczoraj na tą rocznice przywiozła mi ogromną blachę szarlotki- tez mniam mniam:):)
moja tez robi taki,hehe

Ja na wesele poszłam po to aby sernika zjeść;-):tak::-D:-D.
a na tym weselu co ja bylam,byly tylko ciasta rozne z bita smietana i kremami,bleeeeeeee

reklama
Scarletka, genialna jesteś! Knedle!!! Ze śliwkami!!!
Ja ostatnio mam smak na węglowodanowe potrawy. Albo może nie tyle smak, co to akurat w miarę mi wchodzi i nie wychodzi od razu, hihi!

Właśnie do piekarnika włożył mi M. blaszkę frytek, zrobił herbatkę z imbirem i wręczył pendriva z dwoma odcinkami Czystej Krwi.
Mmmm, frytki i wampiry... zapowiada się miły wieczór.

Poziomki, a z Kwietniówkami - o ile zrozumiałam, to padła tam propozycja wprowadzenia tam regulaminu takiego jak u nas i nie spotkało się to z pozytywnym przyjęciem. Dziewczyny stwierdziły, że zbyt rygorystyczny etc. Oprócz tego z oburzeniem przyjęto pomysł wątku zamkniętego (może faktycznie jakoś niefortunnie chciały to dziewczyny nazwać, "klubem kwietniówek" czy jakoś tak - zapachniało to pewnie jakimś elitarnym klubem dla wybranych czy innym kółkiem wzajemnej adoracji). Chyba nie bardzo Kwietniówki, a przynajmniej część z nich zrozumiały ideę wątku zamkniętego i tego, że to dla bezpieczeństwa tak naprawdę. To tak w skrócie (bo i w skrócie czytałam) by było.

Ale wątek zamknięty to super pomysł!! Po co dziewczyny wpadające na 2 posty lub osoby tak tylko oglądające forum mają oglądać Wasze prywatne zdjęcia a i niektóre tematy są krepujące czy jak.
Regulaminu nie czytałam więc się nie wypowiem:)
Mówiłam że u Was fajniej:)

Szafirek co to jest TSH??? Progesteron też sprawdzić??

Podobają mi się moje cycki ,szkoda że po leczeniu im przejdzie;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry