reklama

Marcóweczki 2011

spring poprawy humorku! mnie wczoraj emek zniósł orbitreka do salonu, mam w końcu zacząć coś robić bo do tej pory miałam kilka zrywów w temacie odchudzania i wszystkie zakończyły się porażką:((( może tym razem będzie lepiej, bo też pomału nie umiem patrzeć w lustro:(
krowkabordo zauważyłam że i Twój Jaśko ma dzisiaj swoje małe święto - wszystkiego naj naj:)

reklama
Dzień dobry! Wszystkim pięciomiesięczniakom uściski przesyłam.

buziaczku pracująca mamo witaj; wczoraj dziewczyny na wspominki wzięło i ja też zerknęłam wstecz co się działo na forum kiedy mnie na stole cięli i minute przed wyjęciem Mai z brzucha ty pisałaś posta :)
spring szybkiej poprawy humoru, nie trać niedzieli :) w poniedziałek możesz się smucic do woli ale dziś korzystaj i uśmiechnij się :)

Maja przespała prawie 12h! Za oknem słońce jest ale za chmurami i niby chłodno niby ciepło tak dziwnie znowu. Ale jutro ma być upał na to czekam, wreszcie się na słońcu posmażę. Dobrze, że Marcin ma wolne, coś wykombinujemy we dwoje.
Między 19 a 21.08. w Krk Akademia Pampersa wybierają się krakowskie mamy?

Hej,
i ja się witam, również nie w humorze. Malutka miała kolejną niespokojną noc, za to teraz slicznie się sama bawi. Natomiast do mnie bez siekiery nie podchodzić!
Tak sobie doczytałam wczorajsze posty i może dobrze, że rok temu nic tu nie pisałam. Tearz zostałoby to użyte przeciwko mnie;-)
Futrzak, Scarletka, spóźnione całuski dla Waszych Synków:*
Milutek, śniło mi się nad ranem, że pisałam o Tobie książkę i scenariusz filmowy! Kto wie, kto wie, może kiedyś?
Dobra, zbieram się do kościoła, a potem jedziemy na grilla do Jaworzna, może spotkam naszego Magdziorka?
Życzę Wam cudnej niedzieli:-)

Scarlet, Futro buziaki dla chłopaków pięciomiesięczniaków :*

U nas (puk puk - odpukać) trzecia noc z rzędu "lepsza" ;) Miesiąc pobudek co godzina, co pół mnie wykończył, więc teraz jak są 3-4 to normalnie jestem wyspana hihihi Dzisiaj były tylko 2 właściwie - 2:20, 4:20 i przed 7 już duuuże oczyska :) Teraz drzemka, potem obiadek i zmykamy na obiad do teściów, a potem idziemy się gościć do kolegi eMka, są w naszym wieku a mają już duże dzieciaki, bo szybko wpadli ;) Zabawią Jaśka a ja sobie poplotkuję ;) Udanej niedzieli wszystkim :*

dla wszystkich dzisiejszych solenizantów sto lat!!!!!!!!

a my o 13:00 wybywamy mąż zaprosił do restauracji więc trzeba korzystać;DD

Spring- wysyłam pozytywne fluidki:-D:tak::-)
Scarlet- hmmm ciezkie pytanie ale jak sie ostro za siebie weźmiez to schudniesz hihi:-D:tak:
Malina- udanego plotkowania!!!!!!!!
buziaczku- no nareszcie!!!!!!! wierka zadziałała widzę:-D:-D
barbra-12 h matko jedyna moze zamienimy sie maluchami choć na jedną taką noc co??
patik- w takim razie trzymam kciuki zeby tym razem odchudzanie przyniosło lepsze efekty:tak:

Witam się i ja:-)
Dziś pierwsze próby z Nutramigenem się nie powiodły:-( Ale wcale się nie dziwię Pawełkowi, w życiu nie miałam w ustach niczego tak ohydnego jak ten preparat:confused2: Czy Bebilon Pepti też jest tak okropny czy ma smak zbliżony do normalnego mleka? Już i tak mam wyrzuty, że mam odstawić Pawełka od cycusia, a tu jeszcze miałabym na siłę wciskać mu takie paskudztwo o ile wogóle by się udało w końcu.
Pinka - Twój Emek szaleje;-)
Alamiqa - z chęcią bym Was zaprosiła dziś na kawę, ale Emka dopadło jakieś przeziębienie i zdycha:-( A gdzie dokładnie się wybieracie, jaka dzielnica?
Patik - ja też się zabieram i zabrać się nie mogę za odchudzanie:zawstydzona/y: Powodzenia i wytrwałości życzę &&&
Malina - Jaśko daje Ci pospać trochę oby tak dalej:tak:

Magdzior- generalnie bebilon pepti jest lepszy w smaku. Ale ja bym na twoim miejscu skonsultowała sie jeszcze raz z innym pediatrą bo nie ma wskazań by odstawiać dziecko od piersi przy zmianach skórnych, które nie są mega mocno wyrażone a mama jest na diecie bezmlecznej. Zwłaszcza że zmiany skórne moga być np. od wody. Przemyśl jeszcze raz wszystko, zwłaszcza że nie jestes przekonana do odstawienia synka od piersi

Vetka - zmiany skórne to raz, a dwa to mój stan zdrowia. Lekarka nie była przekonana do odstawienia Pawła od piersi, ale jak usłyszała, że moje wyniki się pogarszają to od razu stwierdziła, że w takim razie odstawiamy. Ja od 12 lat mam zapalnie wątroby na tle autoimmunologicznym, ale włączania leczenia. W ciąży wyniki miałam rewelacyjne, a teraz co badania to gorzej jest:-(

reklama
Magdziorku bo tak jest zawsze że choroby autoimmunologiczne w ciąży są w wycieszeniu bo ciąża ta stan uprzywilejowania immunologicznego ( w końcu mamy w sobie 50% obcych genów które w nas "pasozytują") ale po ciąży te choroby "ruszają" z podwójna siłą. W takim razie spróbuj może bebilonu pepti poczatkowo mieszając z własnym mlekeim, albo wyjedź na 3 dni i zostaw eM z butlą i zaleconym mlekiem - metoda bardzo drastyczna ale skuteczna - bo głodne dziecko w końcu zje ale pod warunkiem ze nie będzie miało wyboru. Ale sytuacje masz niełatwą...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry